32 °C Rethymno, GR
29/07/2021

ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ Σ' ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (FOOTBALL LEAGUE) ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ

Δίχως φρένο ως το φινάλε

Ο Ιάλυσος και η ήττα (1-0) στη Ρόδο ανήκουν στο παρελθόν. Τα ματς στην Football League είναι τέτοια που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως, τόσο αυτά καθ’ αυτά όσο και τα ταξίδια δεν είναι κοπιαστικά.
Όλοι το γνώριζαν εξ αρχής. Εκτός από τους αρμοδίους που παίρνουν τις αποφάσεις δίχως να έχουν ίχνος γνώσης περί αθλητικών εκτός κι αν εν γνώση τους… παραγνώρισαν το γεγονός ότι στους αθλητές θα βγει κόπωση ή θα επέλθουν τραυματισμοί. Τί λέμε τώρα… ε; Ψιλά γράμματα.
Έξι αγώνες σε 20 μέρες ή αν προτιμάτε τρεις αγώνες την πρώτη κιόλας εβδομάδα έχοντας προηγηθεί μια προετοιμασία ενός μήνα, λίγο πριν μία διακοπή 20 ημερών και αμέσως νωρίτερα μια καραντίνα τριών μηνών, αν μη τί άλλο, μοιάζουν με στοιχεία αυτοκτονικά για έναν αθλητή.
Εκεί οφείλονται οι μεταπτώσεις, εκεί οφείλονται και πολλά από τα παραπάνω στοιχεία.
Στην Επισκοπή εν προκειμένω, παρατηρείται μια ισορροπία. Βέβαια απέναντι στον Ιάλυσο δεν είχε το ξεκίνημα που και η ίδια περίμενε. Από την άλλη πάλι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί -και όχι άδικα- πως και ο αντίπαλος «μπάλα παίζει». Όταν ωστόσο οι Ρεθεμνιώτες ανέλαβαν έργο και πρωτοβουλία στο ματς (στο β’ ημίχρονο) τότε, και πάλι είδαμε ένα γνώριμο σκηνικό, με τον Ιάλυσο περιορισμένο (έστω και αν το έκανε ηθελημένα ή μάλλον υποσυνείδητα) στο 1/3 του γηπέδου ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Τί έλειψε στην Επισκοπή…; Η φρεσκάδα.
… Γιατί θέληση υπήρχε, πλάνο επίσης αλλά και υπομονή. Το γεγονός όμως ότι ο Ιάλυσος γνώριζε πως, αυτό το 1-0 θα έπρεπε να το προστατέψει με νύχια και με δόντια προερχόμενος ήδη από ένα κακό αποτέλεσμα (είχε ηττηθεί λίγες μέρες πριν από τον ουραγό Ασπρόπυργο με 3-0), έκανε την επικράτησή του επιβεβλημένο γεγονός. Ένα παραπάνω από τη στιγμή που και η Καλαμάτα άφησε δύο βαθμούς (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) στη Νίκη μέσα στον Βόλο.

Αν και με πολλά «εντός», το πρόγραμμα είναι εξουθενωτικό
Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι, η Επισκοπή (και φυσικά όλες οι υπόλοιπες ομάδες) ωστόσο ένα παραπάνω αυτές που βρίσκονται μακριά από το κέντρο, έχουν περισσότερες ταξιδιωτικές υποχρεώσεις. Ως τις 9 Μαϊου, η Επισκοπή θα φιλοξενήσει εντός τη Σαντορίνη (24/4), εντός με Ασπρόπυργο (Μ. Τετάρτη 28/4) και εκτός στον Βόλο τη Νίκη (6/5) και εντός τον Ρόδο (9/5).

Β. Χαντές: «Η Επισκοπή το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Τί κρατάμε επίσης από το πρόσφατο ματς στη Ρόδο… Μα φυσικά τις δηλώσεις του προπονητή του Ιάλυσου κ. Βαγγέλη Χαντέ ο οποίος υπογράμμισε ότι η Επισκοπή παίζει μέχρι στιγμής το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο: «Παίξαμε απέναντι σ’ ένα πολύ καλό αντίπαλη. Θεωρώ ότι η Επισκοπή μέχρι στιγμής παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο. Αυτό από μόνο του κάνει τη νίκη μας μεγαλύτερη.»

Ξανά φόκους σε νέο αντίπαλο

Πλέον, αναζητείται ανασυγκρότηση κυρίως δυνάμεων μα και προσήλωσης στον επόμενο στόχο που είναι το ματς του Σαββάτου απέναντι στη Σαντορίνη. Η Σαντορίνη είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από την Επισκοπή.
Αυτό που παρατηρεί κανείς κοιτάζοντας κάποια βίντεο από τους αγώνες της είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα που δεν είναι υποδεέστερη των αντιπάλων της. Αντιθέτως έχει σχέδιο στο παιγνίδι της αλλά της λείπει η ουσία.
Στους τελευταία παιγνίδια κυνηγάει με περισσότερο ρεαλισμό τα ματς και μοιάζει να δικαιώνεται (Ιάλυσος – Σαντορίνη 1-0, Σαντορίνη – Ασπρόπυργος 0-0) με αυτό στην Ρόδο να το χάνει από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.
Το γεγονός πάντως ότι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο είναι κάτι που θα αρέσει και στην Επισκοπή γιατί, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα, βλέπουμε μπόλικη τακτική, πολύ δυναμισμό και λίγη ποιότητα στα παιγνίδια της Football League. Αυτά τα στοιχεία προσπαθεί να αντιπαλέψει η Επισκοπή κόντρα στους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Επί παραδείγματι, το Αιγάλεω που θέλησε να παίξει ανοικτό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ότι η Επισκοπή κέρδισε (1-3), είδαμε και όμορφο θέαμα όπου οι σκοπιμότητες παραμέρισαν…

Εκτός ο Γεωργούσης, μέσα ο Χρουσιέλ

Στην Επισκοπή τη Δευτέρα που μας πέρασε έγινε προπόνηση με τους παίκτες που αγωνίστηκαν την Κυριακή να κάνουν ένα χαλάρωμα. Χθες, όλοι προπονήθηκαν κανονικά εκτός από τον Γεωργούση που ένιωσε ενοχλήσεις και πάλι στην δεξιά ποδοκνημική. Ακόμα πάντως και ο Σεμπάστιαν Χρουσιέλ που αντμετώπιζε μία θλάση στον αριστερό δικέφαλο δοκίμασε να προπονηθεί κανονικά. Ο τελευταίος βέβαια θα έκανε έναν υπέρηχο για να βεβαιωθεί ότι το θλαστικό τραύμα έχει επουλωθεί 100%.