26 °C Rethymno, GR
19/09/2020

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΟΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟ

Δεν μένουν στο… «περίμενε»

Υπάρχουν φορές μέσα σε αυτή την ζωή, ακόμη και όταν φέρει τον χαρακτήρα της αθλητικής που, κάποια γεγονότα είναι ικανά να αλλάξουν τη νέα κανονικότητα και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που για ορισμένους μπορεί να φαντάζει ως «αρνητική έκπληξη». Για κάποιους άλλους πάλι, απλά μια πρόκληση. Η πανδημία έφερε μια αναταραχή όχι μόνο στους ρυθμούς καθημερινότητας αλλά και μια νέα τάξη πραγμάτων στον αθλητισμό, είτε αυτός έχει την μορφή των ατομικών, είτε των ομαδικών σπορ. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Γ’ Εθνικής όπου η προσπάθεια του Ρεθυμνιακού για παραμονή στην κατηγορία διακόπηκε αμέσως μετά το θετικό αποτέλεσμα του Πόρου στην πρεμιέρα των play out και δεν θα έχει συνέχεια σύμφωνα και με τις τελικές αποφάσεις της ΕΠΟ, τουλάχιστον για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του 8ου Κρητικού ομίλου του πρωταθλήματος.

Αναμονή μέχρι στο Πάρκο Γουδί να υπάρχει… ζωή

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ομοσπονδία προσανατολίζεται το γκρουπ της μεγαλονήσου για την νέα χρονιά να περιλαμβάνει 16 ομάδες με την γνωστή αναδιάρθρωση που θα εντάξει τις ανόδους από τις πρώτες ερασιτεχνικές κατηγορίες όλων των νομών της Κρήτης, των 2 πρώτων ομάδων, αλλά και την παραμονή του Ρεθυμνιακού στην κατηγορία. Όμως τα κλειστά γραφεία στο πάρκο Γουδί δεν έχουν δώσει την ευκαιρία για να επικυρωθεί αλλά και να κοινοποιηθεί επίσημα η συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα η περίπτωση παραμονής του Ρεθυμνιακού στην κατηγορία να μην έχει λάβει την τυπική της μορφή.

Βέβαια η διοργανώτρια, μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε μια σχετική «χρονική καθυστέρηση» όταν πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις, έστω και αν δεν υπήρχε πανδημία ως αδιαμφισβήτητα σημαντική δικαιολογία. Είναι η γνωστή πρακτική της μέτρησης αντιδράσεων, είτε αυτές είναι θετικές, είτε αρνητικές από τους άμεσα ενδιαφερόμενους για αυτή.

«Κυανόλευκη» κινητικότητα στην Σοχώρα…

Αυτό πάντως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να ξεκινήσουν οι πρώτες δραστηριότητες στο «στρατόπεδο» του Ρεθυμνιακού, με το ένα αυτί και το ένα μάτι των ανθρώπων της διοίκησης πάντως να είναι επικεντρωμένα προς Αθήνα πλευρά, εκεί όπου είναι ζήτημα χρόνου να υλοποιηθούν οι όποιες σκέψεις και σενάρια δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για το τι μέλει γενέσθαι με τον Κρητικό Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οι άνθρωποι της διοίκησης των «κυανόλευκων» έπειτα από την σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας συναντήθηκαν ξανά ώστε να κάνουν τον αρχικό προγραμματισμό για την νέα σεζόν με τον σχεδιασμό πάντως να πραγματοποιείται για συμμετοχή τους στην Γ’ Εθνική. Σε αυτόν περιλαμβάνεται η παραμονή του Γιώργου Λυρώνη στην τεχνική ηγεσία των «δελφινιών» και την νέα αγωνιστική περίοδο με τις πρώτες επαφές να έχουν λάβει ήδη χώρα.

Παραμονή και του «κορμού» της ομάδας…

Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η συνέχιση της συνεργασίας τους, κάτι που φάνηκε και στο πολύ καλό κλίμα που επικράτησε στην σχετική συνάντηση. Οι διοικούντες της ομάδας της Σοχώρας δεν παρέβλεψαν το γεγονός ότι, ο έμπειρος τεχνικός σε σύντομο χρονικό διάστημα προετοίμασε τους «κυανολεύκους» και παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε στο ρόστερ  στο μοναδικό επίσημο αγώνα που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο τους, απέσπασε την ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Ελιάς κόντρα στον Πόρο, θέτοντας σημαντικές προοπτικές για την παραμονή του Ρεθυμνιακού στην κατηγορία.

Ο ίδιος πάντως έχει ξεκινήσει ήδη και τις πρώτες επαφές με τους ποδοσφαιριστές του δυναμικού του ομίλου, καθώς πρωταρχικός του στόχος, όπως φυσικά και των μελών της διοίκησης της ομάδας είναι, να παραμείνει αναλλοίωτος ο βασικός «κορμός» της και την νέα σεζόν. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιχειρήσουν να κρατήσουν στην Σοχώρα μόνο όσους ποδοσφαιριστές διαμένουν στο Ρέθυμνο, καθώς έμειναν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια τους, αλλά και τον Βασίλη Μπούσδρα. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου με τους ανθρώπους του Ρεθυμνιακού να θέλουν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους και για την νέα δύσκολη επερχόμενη προσπάθεια.