27 °C Rethymno, GR
19/09/2020

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ SL2-FL ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Διαδικτυακές αντιπαραθέσεις

Το συμβούλιο της… στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκε εις… διπλούν αυτές τις τελευταίες δύο ημέρες. Το πρώτο αφορούσε το διαδικτυακό ραντεβού των 8 πρωταθλητών προέδρων της Γ’ Εθνικής (Ρόδος, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Αστέρας Βλαχιώτη, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικός και Επισκοπή) και  το δεύτερο, εκείνο των 15 προέδρων ομάδων της Super League2 και της Football League.

Η κάθε πλευρά φυσικά, θέλησε να πρεσβεύσει τις δικές της θέσεις και προτάσεις για το δικό της συμφέρον, η καθεμιά σ’ ένα μέλλον που για την ώρα, δεν είναι και τελείως ξεκάθαρο…

Η «ισχύς» των «15» που ζητά «επιστροφή»

Παίρνοντας τα πράγματα από το τέλος, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των SL2-FL, λογικό και επόμενο ήταν, οι πρόεδροι που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες να επιδιώξουν να εφαρμόσουν τον νόμο «δια της ισχύος». Θεωρώντας ότι η δική τους γνώμη ως ομάδες ανώτερης κατηγορίας, μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους αξιωματούχους των λιγκών και της ΕΠΟ, έλαβαν την απόφαση να επιστρέψουν στη δράση

Αυτό που αποφάσισαν ήταν, κατά πρώτον να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες της Super League2. Μάλιστα σε ψηφοφορία που προέκυψε, οι 10 από τους 11 του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος, ψήφισαν να γίνει η αρχή σε μια ανάλογη κίνηση όπως αυτή της Super League1. Η μοναδική ομάδα που ψήφισε «αρνητικό» στην επιστροφή ήταν ο Απόλλων Σμύρνης.

Η Football League δεν απεφάνθη κάτι συγκεκριμένο. Γιατί όπως η Super League2, έτσι κι αυτή, δεν έχει ξεκαθαρίσει στο πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Συνεπώς, έχουμε: Δράση έστω και περιοδικά αλλά… δεν βγήκαν ημερομηνίες έναρξης πρωταθλήματος, ούτε και τοποθετήθηκαν σχετικά με την αναδιάρθρωση, αν και εφόσον θα υπάρξει τέτοια. Άρα, το τοπίο μόνο ξεκάθαρο δεν είναι όπως τονίσαμε και παραπάνω…

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε, ήταν αυτό της αδειοδότησης των ΠΑΕ στην περίπτωση που δεν την λάβουν.

Οι περίφημοι «8» που επιδιώκουν «ενοποιήση»

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των «8» την Κυριακή που μας πέρασε, είχαμε μια πιο ενωτική προσέγγιση των πραγμάτων…

Κυρίαρχο θέμα της τηλεδιάσκεψης στην οποία το «παρών» έδωσε και ο νομικός κ. Χάρης Γρηγορίου και, από την Επισκοπή ο πρόεδρός της κ. Μιχάλη Νικολιδάκης, ήταν η αναδιάρθρωση για την οποία και οι «8» τάχθηκαν υπέρ.

Αρχικά, πρότειναν την κατάργηση των δύο κατηγοριών (Super League2 και Football League) προκρίνοντας την ιδέα της ενοποίησής τους σε μία όπου θα εντάσσει δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο). Ο λόγος είναι, το κοινό όφελος όλων, ιδίως αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς, δηλαδή η μείωση των εξόδων…

Ακολούθως, ενδιαφέρον είχε το πλαίσιο συζήτησης πάνω στο οποίο θα κοίταζαν να βρουν κίνητρα για τις ομάδες ούτως ώστε, αφενός να μην επηρεαστεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής (σ.σ. κουβεντιάστηκε το σενάριο της υποχρεωτικής παρουσίας 15 Ελλήνων ποδοσφαιριστών σ’ ένα ρόστερ) ούτως ώστε, να μην υπάρξει τόση ανεργία.

Εδώ έγκειται και ένα άλλο πλαίσιο συζήτησης που αφορά και τους προπονητές (προφανώς την υποχρεωτική συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού νεαρών ποδοσφαιριστών (μέχρι 20 ετών) στην αποστολή.

Έπειτα, στη μέση μπήκε το οικονομικό που είναι και το πιο σοβαρό ζήτημα. Εδώ οι πρόεδροι αντιλαμβανόμενοι ότι, λίγες ώρες αργότερα θα ακολουθούσε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη 15 ομάδων (όσοι έδωσαν το παρόν) από την Super League2 και τη Football League, αντιπρότειναν, η κατανομή εσόδων (σε περίπτωση ενοποίησης της κατηγορίας να πάει σε μια αναλογία 65% – 35%, υπέρ αυτών που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.

Τέλος, οι «8» θα καλέσουν τον πρόεδρο της Super league 2, Football League κ. Λεουτσάκο σε νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους και εκείνες να τεθούν στην κρίση των υπολοίπων με την ευχή βέβαια να προκριθούν σε μία από τις επόμενες τηλεδιασκέψεις ή Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν.