26 °C Rethymno, GR
06/07/2020

«ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ο ΧΑΡΗΣ ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ Ρ.

«Διακοπή όσο χρειαστεί»

Πέρσι αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια στην Β’ ΕΠΣΡ, όμως δεν έκανε «χρήση» του προνομίου της ανόδου με πιο βασική αιτία το γεγονός ότι το γήπεδο των Ρουστίκων, το «σπίτι» της δεν είναι ακόμη έτοιμο να υποδεχτεί την επιστροφή της στα «σαλόνια» του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου. Για τους «πρασινόλευκους» να …πατήσουν ξανά το πόδι τους στον τάπητα της φυσικής τους έδρας σημαίνει, πολλά… Τώρα μάλιστα που οι εργασίες έχουν δρομολογηθεί, έστω και αν θα υπάρχει μια σχετική χρονική παύση, όπως και σε πολλά πράγματα άλλωστε της καθημερινότητάς μας λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, φαίνεται ότι όλα έχουν «πάρει τον δρόμο τους». Όπως άλλωστε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση έχει πάρει και με την αγωνιστική της πορεία και η Φλόγα Ρουστίκων. Στην περίοδο μάλιστα όπου αυτή διακόπηκε με απρόσμενο τρόπο, μπορεί τουλάχιστον να κομπάζει ότι βρίσκεται στο γκρουπ των διεκδικητών για τα εισιτήρια που οδηγούν στους «μεγάλους».

Στην Α’… γηπεδούχοι

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να έχει την υποδομή να έχει μια ανταγωνιστική εικόνα με την άνοδο της στην Α’ ΕΠΣΡ». Τα λόγια αυτά είναι τα πρώτα που ακούστηκαν από το στόμα του Χάρη Δελήμπαση. Του ανθρώπου που για 90 και κάτι λεπτά σε κάθε αγώνα της Φλόγας, στέκεται μπροστά από τον πάγκο της κατευθύνει τους παίκτες του προς την επίτευξη του προσδοκώμενου για εκείνους, αποτελέσματος. Στην συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε περισσότερο όλο εκείνο τον σχεδιασμό που έκαναν οι «πράσινοι» όταν ξεκινούσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. «Προσπαθούμε έτσι ώστε όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδο μας, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, όχι μόνο να διεκδικήσουμε επάξια την άνοδο για να μπορούμε να σταθούμε και με αξιώσεις στην Α’ ΕΠΣΡ».

«Κάποιες απουσίες στοίχισαν»…

Στην συνέχεια ο Χάρης Δελήμπασης που βρίσκεται παραπάνω από 14 μήνες στον πάγκο της ομάδας των Ρουστίκων, έκανε έναν γρήγορο απολογισμό για την πορεία της στους 18 αγώνες που έδωσε μέχρι και την ξαφνική αναστολή όλων στον αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, που διατηρούσε τους «πράσινους» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. «Η πορεία μας μέχρι τώρα είναι αρκετά ικανοποιητική. Οι παίκτες έχουν δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσαν, απλά δεν είχαμε την απόλυτη σταθερότητα στους αγώνες λόγω απουσιών. Το δυναμικό της Φλόγας αποτελείται από παίκτες που απασχολούνται σε εποχικές εργασίες, με αποτέλεσμα ακόμη και σε κρίσιμους αγώνες να στερηθούμε των υπηρεσιών, κάποιων από αυτούς. Έτσι δεν ήρθαν και κάποια αποτελέσματα που επιθυμούσαμε. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που εξετάζουμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε έτσι ώστε να μην τα αντιμετωπίσουμε ξανά σε επόμενους αγώνες και να πετύχουμε τους μελλοντικούς στόχους μας».

Δίκαια η Δόξα, νωρίς για προβλέψεις…

Ο προπονητής της Φλόγας πάντως δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την ανωτερότητα της Δόξας Πλατανέ χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Δεν θέλησε πάντως να κάνει περαιτέρω προβλέψεις, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη αγώνες μέχρι και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην Β’ ΕΠΣΡ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κομβικούς αγώνες ακόμη και για την ομάδα του.

«Αναμφισβήτητα η Δόξα Πλατανέ είναι το φαβορί για την άνοδο και με την αξία της έχει καταφέρει να παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα.

Έχει την πιο σταθερή πορεία από όλους. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να προβλέψω ποιοι μπορεί να τερματίσουν στις επόμενες θέσεις καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά ντέρμπι, ανάμεσα στην «4αδα» που ακολουθεί. Εμείς έχουμε ακόμη να δώσουμε τους καθοριστικούς αγώνες με την Δόξα και τον Φοίνικα, ενώ στο πρόγραμμά μας βρίσκονται και οι πάντα υπολογίσιμες Μέλαμπες, που μετά τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο, έχουν αποκτήσει ποιότητα και στην άμυνα και στην επίθεση και δεν θα πρέπει να ξεγελάει κανένα οι βαθμολογική τους θέση, καθώς πλέον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές».

«Σωστή η απόφαση της αναστολής»

Η πανδημία του Κορονοϊού που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από την αναφορά του Χάρη Δελήμπαση στα πεπραγμένα της ομάδας των Ρουστίκων την φετινή σεζόν. Όχι φυσικά για την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην επικράτεια, όσο στον τρόπο που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι.

«Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους αρμοδίους μέσα στις οποίες και η αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, ακόμη και σε προπονητικό επίπεδο, είναι πέρα για πέρα σωστές και είναι παράλογος όποιος υποστηρίξει το αντίθετο.

Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να τηρήσουμε απόλυτα τις οδηγίες. Όχι μόνο να το λέμε… Γιατί κάποιοι το λένε όμως δεν το πράττουν. Μόνο με υπεύθυνη αντιμετώπιση θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πρωτοφανή αυτή κρίση και με τους λιγότερους κινδύνους. Τώρα αν αυτή η διακοπή επηρεάσει, θα είναι περισσότερο προς τις ομάδες που ήταν πιο συνεπείς σε αριθμό εβδομαδιαίων προπονήσεων και με μεγάλη συμμετοχή σε αυτές. Όμως όλα αυτά μπροστά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχουν σημασία. Το σημαντικότερο από όλα είναι η υγεία και ας διαρκέσει αυτή η αναστολή δραστηριοτήτων όσο χρειάζεται, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αποφύγει κάθε κίνδυνο».