13 °C Rethymno, GR
20/01/2021

Διαμαρτυρία κατοίκων του Γερανίου για το πρόβλημα ύδρευσης της κοινότητας

Εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που αφορά τα πρόβλημα ύδρευσης του Γερανίου,απέστειλαν προς τον δήμο Ρεθύμνου και προς την ΔΕΥΑΡ 51 κάτοικοι της κοινότητας,ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος και ενημέρωση τους σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για να αποκατασταθεί η ύδρευση του χωριού.
Αναλυτικά,στην εξώδικη διαμαρτυρία τους οι κάτοικοι που την υπογράφουν(στην διάθεση κάθε αρμόδιου τα ονόματα τους),αναφέρουν:
«Κύριοι,
Άπαντες οι παρακάτω υπογράφοντες τυγχάνουμε ιδιοκτήτες ακινήτων της κοινότητας Γερανίου Ρεθύμνου Κρήτης, εκ των οποίων κάποιοι από εμάς διαμένουμε μόνιμα, ήτοι διατηρούμε στην περιοχή την κύρια κατοικία μας, κάποιοι από εμάς δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, διατηρώντας μονάδες τουριστικών καταλυμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή και ορισμένοι είμαστε επιχειρηματίες εστίασης.
Δυστυχώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα (από τον Ιούνιο 2019) αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή μας καθώς όπως είναι γνωστό το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης (αποθήκευσης και διαμονής) είναι πλέον πεπαλαιωμένο και ανεπαρκές για να διασφαλίσει την επάρκεια του νερού για τους δημότες άλλα και για τους τουρίστες, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα , ακόμη και κατά την διάρκεια της περσινής θερινής σεζόν, μόνο μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο καταγράφηκαν στο Γεράνι τουλάχιστον τρεις πολυήμερες διακοπές υδροδότησης (3-4 ημερών έκαστη) με βλαπτικές συνέπειες για τους κατοίκους του Γερανίου και τους επαγγελματίες της περιοχής που έχουν τουριστικά καταλύματα.
Παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την κατασκευή μεγαλύτερης δεξαμενής και ανανέωση του εξοπλισμού δικτύου (αντλίες κτλ ), μέχρι σήμερα τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει πράξη.
Αντιθέτως συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα υδροδότησης του Γερανίου και μάλιστα από 25-07-2020 μέχρι και σήμερα 31-07-2020. Ιδιοκτησίες των περισσότερων εξ ημών, υδροδοτούνται με ελάχιστες ποσότητες νερού ή και καθόλου. Με αποτέλεσμα να υποστούμε σοβαρές οικονομικές συνέπειες εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.
Επιπρόσθετα, η παραπάνω κατάσταση μας έχει υποχρεώσει να μεταφέρουμε με δική μας οικονομική επιβάρυνση νερό με ιδιωτικές υδροφόρες προκειμένου να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας.
Είναι πλέον αδιανόητο εν έτη 2020, σε έναν αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τουριστικό οικισμό όπως είναι το Γεράνι, μόλις 7χλμ έξω από το Ρέθυμνο,οι ίδιοι οι δημότες να φροντίζουν για την ύδρευση τους επειδή το υπάρχον δίκτυο αδυνατεί μα ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της κοινότητας.
Καθότι όλοι είμαστε νομοταγείς πολίτες όντας απολύτως συνεπείς σε όλες μας τα υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο σας και επειδή όλοι θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη στον τόπο αν δεν διευθετηθούν τέτοια ουσιαστικά θέματα όπως αυτό της επάρκειας νερού, διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για όλα τα παραπάνω και σας καλούμε όπως μας γνωρίσετε τι ενέργειες έχετε προγραμματίσει ώστε να διευθετηθεί το χρονίζον αυτό πρόβλημα της ύδρευσης του Γερανίου.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για λάθη και παραλείψεις των αρμόδιων φορέων».