12 °C Rethymno, GR
28/01/2021

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου ο Αντώνης Μαυράκης

-Αναγνωρίστηκε πλήρως η μουσική προσφορά στον τόπο του

Ήταν μια δικαίωση για τον Αντώνη Μαυράκη η επίσημη πλέον τοποθέτησή του στη Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με την απόφαση αυτή επικαιροποιήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ που λαμβάνοντας υπόψη την καλλιτεχνική πορεία του συμπολίτη μας του ανέθεσε και τα καθήκοντα αυτά.

Και από τη θέση αυτή που ο ταλαντούχος συμπολίτης μας καθηγητής μουσικής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μουσική παιδεία αφιλοκερδώς προβλέπεται να δώσει ο Αντώνης Μαυράκης τον καλύτερο εαυτό του. Με τις ιδέες και τα οράματα που τον οδηγούν όλο και ψηλότερα σε καλλιτεχνικές σφαίρες σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση στη μουσική παιδεία του τόπου μας.

Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Πολιτισμού να αγνοήσει τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Μαυράκη στον τόπο του από τότε που μαθητής πρώτα του Κώστα Αποστολάκη στη Φιλαρμονική και του Μπάμπη Πραματευτάκη στη Δημοτική Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα έχει αφοσιωθεί στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας του τόπου μας.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης. Σπούδασε στην Αθήνα τρομπέτα στο Ωδείο Φ. Νάκα, όπου απέκτησα και το Πτυχίο – Δίπλωμα 1998 και αντίστοιχα το 2002 με ΑΡΙΣΤΑ! Επίσης έχω αποκτήσει Πτυχίο Αρμονίας και Έν οργάνωσης. Έχει παρακολουθήσει master classes στη Τρομπέτα με τους DeΜar$no και στην Ρώμη στην Accademia di Santa Cecilia, με τους Cowley Ιnman και τον Vincezo. CAMALIA κ.α. Έχει εργαστεί σαν Καθηγητής Μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 4 χρόνια και τα 20 τελευταία χρόνια στην πρωτοβάθμια, καθώς επίσης και 2 χρόνια στο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνης (που το θεωρεί τίτλο τιμής). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την καμεράτα του Κιέβου, την Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα Ρεθύμνου, την Συμφωνική Ορχήστρα ΝΕΩΝ «ΣΟΝ», της Συμφωνική της Νομαρχίας Ηρακλείου, του «Ωδείου των Χρωμάτων» κ.α. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Μαέστρους όπως τους: Θοδώρα Αντωνίου – Γιώργο Αραβίδη – Μιχάλη Οικονόμου – Παύλου Σεργίου – Γιώργο Τζαγκάρη – Βύρωνα Φιδετζη κ.α., καθώς επίσης και με διάφορες Συμφωνικές Ορχήστρες. Επίσης συμμετείχε ως Τρομπετίστας στην Ηχογράφηση του Συνθέτη Γιώργου Κυριακάκη στο «μηνί τω Οκτωβρίω» και σε πολλά έργα του κ. Μπάμπη Πραματευτάκη. Από το 2005 συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συναυλίες με έργα Σύγχρονων Ελλήνων και Ξένων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη Διεύθυνση του κ. Θόδωρα Αντωνίου. Το 2006 συμμετείχε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Δημοτικής Φιλαρμονίας Αθηνών, όπου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Μία από τις τελευταίες Μουσικές συνεργασίες του είναι με την Simfonieta Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων υπό τη Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυρατ. Από τον Ιούνιο του 2010 είναι Μέλος της ΈΈΜΑΠΈ. Μια από τις μεγαλύτερες Μουσικές του Δραστηριότητα τα τελευταία 15 χρόνια είναι η Συμμετοχή του ως ιδρυτικό Μέλος σε κουιντέτα χάλκινων πνευστών οργάνων, καθώς και σε δημιουργίες Παιδικών Χορωδιών. Επίσης είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο. Το 2014 φοίτησε στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης – Σχολή Επιστημών Αγωγής Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Έ.). Έχει παρακολουθήσει master classes στη Διεύθυνση Ορχήστρας, στο 3ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, με επιμορφωτή τον Μαέστρο κ. Ανδρέα Πυλαρινό και με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών «Πατρεύς». Από το 2009 είμαι Ιδρυτής και Πρόεδρος στην Μη κερδοσκοπική εταιρεία Μουσικός Καρπός!

Ευχή όλων μας που αναγνωρίζουμε την προσφορά του στον τόπο είναι να αναγνωριστεί περισσότερο από κάθε αρμόδια αρχή το έργο του Αντώνη Μαυράκη και να τον στηρίξουν στην μεγάλη του προσπάθεια να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της μουσικής παιδείας προς όφελος των παιδιών που έχουν τις προδιαγραφές να λάμψουν στο μουσικό στερέωμα.