25 °C Rethymno, GR
13/07/2020

ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα για την επίσπευση των έργων στο 2ο γυμνάσιο – λύκειο Ρεθύμνου

Με επόμενη εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. στα Περβόλια

Εργοτάξιο εξακολουθεί να θυμίζει ακόμα και σήμερα ο αύλειος χώρος του σχολικού συγκροτήματος του 2ου γυμνασίου και λυκείου της πόλης μας, καθώς οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των κτιρίων, που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς συνεχίζονται με πιο αργούς ρυθμούς.
Και αυτό διότι τα συνεργεία του εργολάβου εκτελούν εργασίες κυρίως στο 2ο λύκειο, μόνο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο η λειτουργία του σχολείου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας η αντιδήμαρχος Παιδείας, Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα.
Άλλωστε στις δύο σχολικές μονάδες της οδού Ασκούτση, οι εργασίες -που όπως προαναφέραμε ξεκίνησαν από τους προηγούμενους μήνες- περιελάμβαναν μεταξύ άλλων συντήρηση των κολώνων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στατικότητας παρατηρήθηκαν, καθώς και υγρομονώσεις των κτιρίων.
Αντίστοιχες όμως, ήταν οι εργασίες που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού και στο 1ο επαγγελματικό λύκειο στα Περβόλια, οι οποίες όμως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σταμάτησαν, ενώ όσες υπολείπονται ακόμα να γίνουν, θα συνεχιστούν με τη δεύτερη προκήρυξη που θα βγάλει στον «αέρα» ο δήμος Ρεθύμνου το επόμενο διάστημα.
Εξάλλου, στην επόμενη εργολαβία πέρα από την ολοκλήρωση των εργασιών στο 1ο ΕΠΑ.Λ., θα ολοκληρωθούν και τα έργα στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου γυμνασίου – λυκείου. Παράλληλα, στον προγραμματισμό των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου είναι τα έργα που θα εκκρεμούν ακόμα να ολοκληρωθούν σε κάποια σχολικά συγκροτήματα κυρίως της πόλης, να συνεχιστούν -πέρα από τα Σαββατοκύριακα- και στην διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων που τα σχολεία είναι κλειστά, όπως άλλωστε είχε τονίσει στα «Ρ.Ν.» η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών, Πόπη Τζανακάκη.
«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε ποια έργα που εκτελούνται σε σχολεία του δήμου μας θα συνεχιστούν και στις διακοπές των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές απρόοπτες περιπτώσεις, στις οποίες οι μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σπεύδουν άμεσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο 1ο νηπιαγωγείο της πόλης (στο Καμαράκι), όπου εντοπίστηκαν ρωγμές στους τοίχους. Τότε, άμεσα οι μηχανικοί του δήμου έκαναν αυτοψία και πολύ γρήγορα έγιναν οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος», σχολίασε μεταξύ άλλων η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τα έργα τόσο στο 2ο γυμνάσιο όσο και στο 1ο επαγγελματικό λύκειο της πόλης (τα οποία δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί) χρηματοδοτήθηκαν από την πρώτη -για την φετινή περίοδο- εργολαβία, που ξεκίνησε το καλοκαίρι και που ήταν της τάξεως των 725 χιλιάδων ευρώ.
Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια του επόμενου μήνα αναμένεται να αποσταλούν στον δήμο Ρεθύμνου οι έξι αίθουσες «προκάτ», οι οποίες θα «ενισχύσουν» τις κτιριακές υποδομές συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που σήμερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης χώρων.
Άλλωστε, με βάση τα όσα είχε τονίσει στα «Ρ.Ν.» ο μηχανικός των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, Βασίλης Ποθητός, οι βάσεις για τις έξι «προκατ» αίθουσες διδασκαλίας και τα έξι W.C., που θα παραλάβει ο δήμος, θα τοποθετηθούν σε όποια νηπιαγωγεία της πόλης υπάρχει αυξημένη ανάγκη.
«Συγκεκριμένα -είπε- πρόκειται για το νηπιαγωγείο στην περιοχή του Σταυρωμένου, όπου εκεί θα τοποθετηθούν δύο αίθουσες με δύο W.C., στο νηπιαγωγείο των Περιβολίων, στο νηπιαγωγείο που είναι κοντά στο ΚΕΦΙΑΠ στην Καλλιθέα και στο 16ο που βρίσκεται στην περιοχή του Μασταμπά».
Στα σχολεία αυτά οι βάσεις υποδομής είναι ήδη έτοιμες, ενώ όταν παραληφθούν οι «προκάτ» αίθουσες, ο δήμος θα τις εγκαταστήσει ακόμα και στην διάρκεια των Σαββατοκύριακων.