13 °C Rethymno, GR
20/04/2021

ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ «ΒΑΘΟΣ» ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Γ. ΝΙΚΗΦΟΡΟ

Δυνατά στο παιγνίδι μέχρι το «δεύτερο κύμα»…

Πριν την άφιξή του στην Σοχώρα είχε ήδη στο ενεργητικό του αρκετή εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, πολλώ δε μάλλον σ’ αυτά της Super League1. Αυτό άλλωστε ήταν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση των ανθρώπων του Ρεθυμνιακού να τον «ντύσουν» στα κυανόλευκα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο και ενώ τα «δελφίνια» είχαν μείνει μετά τον τραυματισμό και του Παλιεράκη, τύπoις με τον Δημητριάδη να υπερασπίζεται την εστία τους.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά, ο Γιάννης Νικηφόρος γνώρισε αναχωρήσεις αλλά και αφίξεις που δημιούργησαν, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Ρεθυμνιακό, «μια πολύ καλή δομημένη ομάδα».
Στον απολογισμό του για τα πεπραγμένα των «κυανόλευκων» μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων, ο 28χρονος τερματοφύλακας τονίζει ότι, σημαντικό ρόλο για την εικόνα που θα έχουν οι ομάδες όταν τους δοθεί ξανά η δυνατότητα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους θα παίξει η ατομική προπόνηση που πραγματοποιούν οι παίκτες τους στο χωρίς αθλητικές δραστηριότητες διάστημα που διανύουμε.

«Ουσιαστικές κινήσεις και σκληρή δουλειά»…

«Η πορεία της ομάδας μέχρι την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή. Ήμασταν σε πολύ καλό μομέντουμ», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την δική του εμπειρική «απογραφή» των «προσώπων και πραγμάτων» του Ρεθυμνιακού ο έμπειρος πορτιέρο.
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε καλό ξεκίνημα και μπήκαμε πολύ δυνατά στο «παιχνίδι» που θα οδηγούσε στην επίτευξη των στόχων μας. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το καλοκαίρι, κατά την γνώμη μου, έγιναν ουσιαστικές κινήσεις που οδήγησαν στην δημιουργία μιας πολύ καλά δομημένης ομάδας που αποτελείται από ποιοτικούς παίκτες. Ακολούθησε μια χρονική περίοδος από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και πριν κλείσουν ξανά οι αθλητικοί χώροι όπου κάτω από τις οδηγίες του προπονητικού τιμ δουλέψαμε σκληρά. Αν σε αυτά προσθέσω και το «οικογενειακό κλίμα» που επικρατεί στα αποδυτήρια τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί είχαμε την ιδιαίτερα θετική εικόνα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Σημαντικό ρόλο «βάθος» και …δομήση»

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Νικηφόρος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που πιστεύει ότι θα επιφέρει στις ομάδες η νέα διακοπή των πρωταθλημάτων. «Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύω θα μας επηρεάσει, όπως φυσικά και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Όταν όμως θα επιστρέψουμε με το καλό στα γήπεδα θα παίξει σημαντικό ρόλο ποιες ομάδες έχουν «βάθος» και έχουν δομηθεί καλά από την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά και ποιες έχουν δουλέψει πολύ καλά τόσο συνολικά, όσο και σε επίπεδο μονάδων».
Καταλήγοντας ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για το κρίσιμο χρονικό διάστημα που διανύουμε με την έλευση του δεύτερου «κύματος» του κορονοϊού.
«Εύχομαι η πανδημία του κορονοϊού να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα γίνεται. Αυτή η περιπέτεια να αποτελέσει μια ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί. Πρέπει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να ακολουθήσουμε πιστά τα μέτρα των ειδικών ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δυσάρεστη αυτή εμπειρία μας υποχρεώνει να ζούμε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία και τις επιπτώσεις της, μέχρι αυτή η περιπέτεια να τελειώσει».