24 °C Rethymno, GR
22/06/2021

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Δυνατή ρεθεμνιώτικη εκπροσώπηση στις Ομοσπονδίες

Ο αθλητισμός δεν βιώνει και τις καλύτερες μέρες λόγω πανδημίας, αλλά για ένα διήμερο το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα και τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις εκλογές των Ομοσπονδιών. Αρχαιρεσίες με έντονο ρεθεμνιώτικο… χρώμα και εν τέλει με εκπροσώπηση στα Διοικητικά Συμβούλια που μόνο οφέλη αναμένεται να προσδώσουν στα δρώμενα του τόπου και στην περεταίρω ανάπτυξη των εν λόγω αθλημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού των εκλογών των Ομοσπονδιών, ο απολογισμός μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί θετικός για τους Ρεθμεμνιώτες εκπροσώπους. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Ταταράκης εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ο Βαγγέλης Συνολάκης στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, ενώ ο Νίκος Προβιάς δεν κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, αλλά αποτελεί μέλος του Δ.Σ. ως υποψήφιος πρόεδρος.

Στα… σημεία κρίθηκε η μάχη στην Ε.Γ.Ο. με τον Θανάση Σταθόπουλο να επικρατεί του Νίκου Προβιά

Αυτή και αν ήταν έκπληξη και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων. Με τρεις υποψηφίους να διεκδικούν την προεδρία, ο Θανάσης Σταθόπουλος συγκέντρωσε   36 ψήφους, έναντι 30 του Ρεθεμνιώτη Νίκου Προβιά και 27 του Χρήστου Ψαθά. Συνεπώς, ο Θανάσης Σταθόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διαδεχόμενος τον Θανάση Βασιλειάδη που αποχωρεί από την ηγεσία της Ομοσπονδίας έπειτα από 14 συναπτά έτη.

Στο 15μελές Δ.Σ. εξελέγησαν, εκτός του νέου προέδρου, οι κ. κ. Προβιάς και Ψαθάς, ως υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25%, καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Πανταζής (50 ψήφοι), Ειρήνη Αϊνδιλή (42), Ειρήνη Μανδραβέλη (41), Αβραάμ Σαπρανίδης (40), Ελένη Τζαβάρα (38), Κωνσταντίνα Δήμα (37), Δημήτρης Τσεγκέλης (34), Γιάννης Παυλάκης (32), Ελένη Μιχοπούλου (30), Σπύρος Σκλάβος (30), Θέμις Χαρίτου (27), Σταυρούλα Κουβάτσου (26). Επίσης, στην σύνθεση του Δ.Σ. θα προστεθεί με απόφαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. ως 16ο μέλος ένας αθλητής ή μία αθλήτρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4726/2020.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης εξελέγη στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς συγκέντρωσε 46 ψήφους, έναντι 44 ψήφων της Ελένης Μιχοπούλου. Τη θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Πανταζής, λαμβάνοντας 53 ψήφους, έναντι 35 ψήφων του Νίκου Προβιά.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά το απόγευμα της Κυριακής (21/03) μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ».

Ο Νίκος Προβιάς, σε ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, τόνισε:  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σωματεία που με τίμησαν με την ψήφο τους. Δώσαμε τη μάχη μας καθαρά και αθλητικά με αποκλειστικό στόχο την ανανέωση προσώπων και όραμα να οδηγήσουμε την ελληνική γυμναστική σε μία νέα εποχή. Δεν σταματάμε εδώ, θα είμαστε παρών και σήμερα και αύριο, γιατί το οφείλουμε στα σωματεία που μας στήριξαν. Συγχαρητήρια στους δύο συνυποψηφίους, Θανάση Σταθόπουλο και Χρήστο Ψαθά».

Στο Δ.Σ. της Ε.Ο. Ποδηλασίας ο Μιχάλης Ταταράκης με πρόεδρο τον Βασίλη Διαμαντόπουλο – Ο ρόλος της Μηλάκη

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος θα ηγηθεί… της επόμενης μέρας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Άτλας», Μιχάλη Ταταράκη, να εκλέγεται στο Δ.Σ.

Στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ», ο Βασίλης Διαμαντόπουλος συγκέντρωσε 26 ψήφους έναντι 17 του Παναγιώτη Πριστούρη και έτσι αναλαμβάνει την προεδρία. Επίσης, εκπρόσωπος στην Ε.Ο.Ε. θα είναι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 31 ψήφους.

Βέβαια το Ρέθυμνο, η Κρήτη και ο Άτλαντας θα έχουν διπλή εκπροσώπηση στο Δ.Σ. Μαζί με τον Μιχάλη Ταταράκη θα είναι και η Ηρώ Μηλάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα ποδηλάτρια και αθλήτρια του ρεθεμνιώτικου συλλόγου, είχε προταθεί από τον Βασίλη Διαμαντόπουλο για την εκπροσώπηση των αθλητών.

Ο πρόεδρος του Άτλαντα τόνισε λίγο μετά την οριστική έκβαση του αποτελέσματος: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο της ελληνικής ποδηλασίας που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Υπόσχομαι να τιμήσω υποσχέσεις και προσδοκίες. Ας γίνει η ποδηλασία στη χώρα μας μία μεγάλη αγκαλιά για τους αθλητές μας, τους προπονητές και τα μέλη μας. Ραντεβού στο μέλλον μας!».

Στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ- ο Βαγγέλης Συνολάκης με πρόεδρο την Μαρία Χαριτοπούλου

Με την Μαρία Χαριτοπούλου στην προεδρία θα πορευθεί η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου. Ο Βαγγέλης Συνολάκης συγκέντρωσε 24 ψήφους και εκλέχθηκε στο Δ.Σ., στο οποίο αποτελεί μέλος μετά την συγκρότησή του σε σώμα.

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ», η Μαρία Χαριτοπούλου εκλέχθηκε παμψηφεί με 43 ψήφους και θα ηγηθεί της Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου. Επίσης, η Κρήτη έχει διπλή εκπροσώπηση και στην εν λόγω Ομοσπονδία, καθώς εκτός του Ρεθεμνιώτη Βαγγέλη Συνολάκη, ο Χανιώτης Δημήτρης Μπιτσαξής συγκέντρωσε 29 ψήφους και στο νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει χρέη Α’ Αντιπροέδρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ-

Πρόεδρος: Μαρία Χαριτοπούλου

Α’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Μπιτσαξής

Β’ Αντιπρόεδρος: Θεοδόσιος Χατζηβλασίου

Γενικός Γραμματέας: Αναστάσιος Πουλικίδης

Ειδικός Γραμματέας: Φώτιος Τζάνος

Ταμίας: Αμέλια Άμπα

Έφορος: Διονύσιος Γρέκας

Μέλη: Ευάγγελος Συνολάκης, Παναγιώτης Ζαμπέλης Κοιλίτης, Χρυσώ Μεϊμετή, Ευδοκία Συρίμη.

Μαρία Χαριτοπούλου: «Ομοσπονδία με εμπειρία, στόχους, πρόγραμμα, σαφή προσανατολισμό και ικανά στελέχη»

Η πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ επεσήμανε πως ξεκινάει μία νέα προσπάθεια για να… μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι να γίνουν ισχυρότεροι.

«Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής γενικής συνέλευσης, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλα τα αθλητικά σωματεία για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, καθώς και για τη μεγάλη τιμή που έκαναν τόσο σε μένα προσωπικά να με εκλέξουν στη θέση της Προέδρου όσο και στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ο. Ζ-Ζ.

Είμαστε ευτυχείς, διότι σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, η Ομοσπονδία μας διαθέτει έμπειρα και ικανά στελέχη σε όλη την Ελλάδα, έχει στόχους, πρόγραμμα και σαφή προσανατολισμό.

Από σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί με σκοπό να κάνουμε την Ομοσπονδία μας πιο μεγάλη και τους Συλλόγους μας πιο ισχυρούς.

Σύντομα ελπίζουμε να δούμε και πάλι τα αγαπημένα μας παιδιά, τους αθλητές μας πίσω στο φυσικό τους χώρο.

Κοινός μας στόχος είναι μία ισχυρή, ενωμένη και διαρκώς αναπτυσσόμενη Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου και κλάδων  άθλησης σε όλα τα επίπεδα.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλες και σε όλους».

Νέα ημερομηνία στις εκλογές της ΕΛ.Ο. Πάλης

Στην προγραμματισμένη διά ζώσης Γ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα την επανάληψή της το Σάββατο 27 Μαρτίου, ξανά με φυσική παρουσία, και στην περίπτωση που δεν διεξαχθούν εκ νέου οι εκλογές, τότε θα πραγματοποιηθούν στις 30 Μαρτίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ».

Υποψήφια για το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης είναι η πρόεδρος του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου, Αντωνία Παπαδάκη. Στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέργιου Λεωνάκη για την προεδρία, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι Γιάννης Αρζουμανίδης, Θοδωρής Συνοδινός.

Η «σκυτάλη» στην Κ.Ο.Ε. και στην Ε.Ο. Παγκρατίου Αθλήματος

Οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες συνεχίζονται και τα ρεθεμνιώτικα βλέμματα είναι στραμμένα και σε δύο ακόμα Ομοσπονδίες.

Ο Βασίλης Σκουντής είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο Ρεθεμνιώτης διακεκριμένος δημοσιογράφος στηρίζει την παράταξη του Κυριάκου Γιαννόπουλου, με την Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες στις 28 Μαρτίου. Στην αντίπερα όχθη και δη για την διεκδίκηση της προεδρίας, βρίσκεται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης.

Επίσης, μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος διεκδικούν οι Πόπη Παπατζανή, Στέφανος Μουρτζανός. Η πρώτη εκπροσωπεί τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου και ο δεύτερος τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου. Υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.