30 °C Rethymno, GR
28/09/2020

Δωρεά χειροποίητων μασκών σε δομές υγείας από την ΧΕΝ Ρεθύμνου

Σε καιρούς δύσκολους που ο ένας θέλει και χρειάζεται τη στήριξη του άλλου εντός κορωνοϊού εποχής σωματεία εθελοντισμού δηλώνουν το παρόν. Έξαλλου στο Ρέθυμνο η εθελοντική διάθεση έχει ενεργή και δυναμική παρουσία στην κοινωνία του. Η γρήγορη στρατηγική αντίδραση της κυβέρνησης για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο θέμα της Δημόσιας Υγείας κυριολεκτικά έσωσε το σύστημα Υγείας από κατάρρευση άλλα και όλους μας από δυσοίωνες εξελίξεις.

Ένα τέτοιο εθελοντικό γυναικείο σωματείο είναι η ΧΕΝ Ρεθύμνου, όπου χρόνια δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο. Αποτελεί μέλος της ΧΕΝ Ελλάδος με εξελίξιμη και δυναμική παρουσία και πορεία όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και παγκόσμια. Στόχος η ανάπτυξη της γυναίκας κάθε ηλικίας ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας, πολιτικής τοποθέτησης και διάκρισης. Ο εθελοντισμός έχει εξέχουσα θέση στην ομάδα και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη των μελών της. Ασχολείται με τη γυναικεία παρουσία μέσα στο περιβάλλον, τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, στην κρίση στα προβλήματα βιωσιμότητας.

Έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει στο σύγχρονο θέμα της αντιμετώπισης του αόρατου εχθρού τούτης της εποχής από την πόλη μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μας πήρε την απόφαση κατασκευής 400 χειροποίητων υφασμάτινων μασκών προκειμένου να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια στήριξης στο μέτρο αυτό αντιμετώπισης. Οι εν λόγω μάσκες κατασκευάστηκαν από κατάλληλο ύφασμα, λάστιχα και ραφές κατόπιν οδηγιών αρμοδίου σε θέματα υγείας.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη με όλους τους φορείς και διανύοντας καιρούς πανδημίας η ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά σε πολλά επίπεδα συνεργασίας είναι θεμιτά. Η αξιοποίηση της χειροποίητης τεχνικής, η χρήση πρώτων υλών του τόπου μας είναι θέματα που μας απασχολούν και μπορούν να διατεθούν στην κοινωνική προσφορά.

Σε αυτήν την προσφορά μέτρα και όρια δεν υπάρχουν. Υπάρχει το ΘΕΛΩ και το ΜΠΟΡΩ. Ο εθελοντισμός υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν αισθήματα και συναισθήματα από ανθρώπους που τα έχουν μέσα τους για να κάνουν το έξω τους περισσότερο όμορφο και δημιουργικό.

Δωρεά των 400 χειροποίητων υφασμάτινων μασκών πραγματοποιήθηκε:

α) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου παρουσία του νέου Διοικητή κ. Ελευθερίου Μαρκάκη,

β) στο Γηροκομείο Ρεθύμνου με την ακούραστη υπεύθυνη της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων κ. Ζωή Μπριλάκη Σιταρένιου και τους συνεργάτες της,

γ) στο περιφερειακό ιατρείο Πηγής παρουσία της ιατρού κ. Νίκης Παπαπάνου.

Ευχόμαστε γρήγορα να ευοδώσουν οι προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση του μοναδικού νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού μας για στελέχωσή με νέους επιστήμονες ιατρούς. Ευχόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει κέντρα δημόσιας υγείας και περίθαλψης ηλικιωμένων (γηροκομείο και περιφερειακά ιατρεία) ειδικά αυτές τις μέρες, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΕΝ Ρεθύμνου θερμώς ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά υφασμάτων της εταιρείας Maris Interiors – Μαρής Α.Ε., καθώς για το μεράκι και την επιδεξιότητα των χεριών της, την κ. Danuta Helena Tracz-Kniolek που βοήθησαν στην προσπάθειά μας αυτή. Όλοι τους αξίζουν το χειροκρότημά μας μα και την υποστήριξή μας.

 

Το Δ.Σ. της ΧΕΝ Ρεθύμνου όπως εκπροσωπείται από την πρόεδρο Ρένα Κουτσαλεδάκη