12 °C Rethymno, GR
06/03/2021

ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δωροεπιταγές για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο

 

Σε μια λιτή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των αντίστοιχων σωματείων με την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., με σκοπό την παροχή δωροεπιταγών των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, συνολικής αξίας 172.500 ευρώ, σε 1.150 δικαιούχους του κλάδου του τουρισμού.

 

Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στήριξης εργαζομένων απ’ όλη την Κρήτη που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του Covid 19, η οποία εντάσσεται στο πλάνο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και εταιρειών – προμηθευτών της μεγάλης Κρητικής εταιρείας. Η επιλογή των 1.150 δικαιούχων, καθένας εκ των οποίων θα λάβει δωροεπιταγές συνολική αξίας 150 ευρώ, έγινε σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια και με τη συμβολή των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του τονίσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης τους τελευταίους μήνες, με δεδομένη τη δοκιμασία της κοινωνίας, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του τόπου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερα, για τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού, τους ανθρώπους που αποτελούν τους στυλοβάτες της τουριστικής αγοράς του νησιού, οι έννοιες της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των δράσεων και των πρωτοβουλιών μας.

Με αυτό το δεδομένο απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, γιατί με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με την παράδοση των δωροεπιταγών σε εκατοντάδες εργαζόμενους του τουρισμού, αποδεικνύουν έμπρακτα το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο υπηρετούν με συνέπεια προς την τοπική κοινωνία εδώ και σαράντα χρόνια. Ευχαριστούμε, επίσης, τα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και το σωματείο επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Θα αποδείξουμε πως το φιλότιμο των Κρητικών είναι μια αξία διαχρονική, ικανή να μας βγάλει νικητές σε αυτή τη μάχη, που ενωμένοι δίνουμε»

Σε δήλωσή της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: «Στα δύσκολα, είμαστε όλοι μαζί. Έτσι έχουμε μάθει να πορευόμαστε στην Χαλκιαδάκης Α.Ε., με αλληλεγγύη, με συνεργασίες, με αλληλοϋποστήριξη. Αυτή η δράση, που υλοποιείται με την καθοριστική υποστήριξη των προμηθευτών μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που τρέφει η κοινωνία της Κρήτης στην εταιρείας μας εδώ και 40 χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και όλα τα Σωματεία που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, τις εταιρείες – προμηθευτές μας που στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία και να ευχηθώ αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να αποτελέσει σύντομα παρελθόν».

Στην λιτή εκδήλωση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και συγκεκριμένα: ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων Μανόλης Μπαμιάκης, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ρεθύμνου Κώστας Νικολιδάκης, ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» Σταύρος Σεραφειμίδης όπως επίσης ο γ.γ. του σωματείου Γιώργος Μανουσάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την εκπρόσωπο των super market Χαλκιαδάκη, Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την κοινωνική πρωτοβουλία που υλοποίησαν, καλώντας παράλληλα και άλλους επιχειρηματίες να μιμηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Οι δωροεπιταγές αξίας 150 ευρώ / δικαιούχο που έχει συμπεριληφθεί στις σχετικές λίστες, θα παραδίδονται από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 από τα παρακάτω σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης:

 

  • Στο Ηράκλειο: Μαυσώλου & Ηροδότου, Αλικαρνασός (τηλ. 2810227013)
  • Στον Άγιο Νικόλαο: Επειμενίδου 17 (τηλ. 2841026008)
  • Στο Ρέθυμνο: Ελευθερίας Πορτάλιου 1 (τηλ. 2831057031)
  • Στη Σητεία: Κολωνέλο (τηλ. 2843022496)
  • Στην Ιεράπετρα: Παπαγεωργίου – Κωστούλα Ανδριανού (τηλ. 2842089332)
  • Στα Χανιά: Λ. Καραμανλή, Κουμπέ (τηλ. 2821036435)
  • Στη Νεάπολη: Θεοτοκοπούλου (τηλ. 2841032207)