29 °C Rethymno, GR
23/09/2020

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ  ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ

Δύο τροχοί… μια ξεχωριστή γιορτή

Χωρίς αμφιβολία, είναι η ημέρα τους. Και φροντίζουν να την τιμήσουν με τον καλύτερο και τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Για τον Άτλαντα Ρεθύμνου η Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου είναι η δική του γιορτή. Και σε αυτή την γιορτή μπορεί  να μην υπάρχουν τούρτα και κεράκια, όμως υπάρχουν «καυτά» πεντάλ και αρκετή όρεξη για μια βόλτα με φόντο το πανέμορφο τοπίο που προσφέρει η θάλασσα, αλλά και η παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Και φυσικά οδηγώντας πάνω στους αγαπημένους δύο πιο οικολογικούς τροχούς, ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στην εκτίμηση αλλά και την προτίμηση κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μετά τον πατροπαράδοτο χαιρετισμό της εκδήλωσης από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη που τίμησε μαζί με τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού του Ρεθύμνου Δημήτρη Λαχνιδάκη την εκδήλωση, περισσότεροι από 100 ποδηλάτες κάθε ηλικίας, αλλά στην πλειοψηφία τους νέοι, «ξεχύθηκαν» στο παραλιακό οδικό μέτωπο και συνοδεία της τροχαίας Ρεθύμνου, του λιμενικού αλλά και των μοτοσικλετιστών της V-STROM Greek riders, διένυσαν μερικά ακόμη πολύ όμορφα χιλιόμετρα ποδηλατικής εμπειρίας. Και όλα αυτά υπό το «άγρυπνο βλέμμα» του σώματος των Σαμαρειτών Ρεθύμνου που δεν χρειάστηκε ευτυχώς να επέμβουν.

Φυσικά από τους συμμετέχοντες δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Πρόεδρος του Άτλαντα Ρεθύμνου Μιχάλης Ταταράκης, που έπειτα από την δική του ευχάριστη προσπάθεια και μετά την ολοκλήρωση της όμορφης γιορτής τόνισε σχετικά: «Το Ρέθυμνο σαν μια πόλη του ποδηλάτου γιόρτασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ημέρα ποδηλασίας του. Είχαμε την χαρά και την ευτυχία να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 100 λάτρεις του, πολλοί εκ των οποίων αρκετά νεαρής ηλικίας.

Με την συμπαράσταση της τροχαίας Ρεθύμνου, του σώματος Ελλήνων Σαμαρειτών αλλά και της V-STROM Greek rider,s διοργανώσαμε μια πολύ επιτυχημένη και ασφαλή εκδήλωση. Φυσικά σε αυτό σημαντική ήταν και η συνεισφορά και του Δήμου Ρεθύμνου που τον ευχαριστούμε γιατί έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια φιλική για το ποδήλατο πόλη. Ευελπιστούμε μέρα με την ημέρα, το ποδήλατο να μπαίνει όλο και περισσότερο στην ζωή των συμπολιτών μας και ο Ποδηλατικός Όμιλος του Άτλαντα Ρεθύμνου είναι εδώ για να βοηθήσει και να συμβάλει σε αυτό».

Μια ορθοπεταλιά… διαφήμιση

Για τους Γάλλους φίλους του ήταν απλά η ερώτηση «Πόσο όμορφη είναι τελικά η πατρίδα σου»; Για εκείνον ήταν απλά μια κοπιαστική αλλά παράλληλα και όμορφη πρόκληση να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη και ασυναγώνιστη «γωνία» της «γηραιάς» Ευρώπης.

Πήρε λοιπόν το ποδήλατο του και ανέλαβε με έναν ξεχωριστό τρόπο να δείξει σε όλους, ότι η γενέτειρά του δεν θεωρείται άδικα ένας άνευ ορίων φυσικού κάλλους προορισμός για τους απανταχού εκλεκτικούς τουρίστες. Έτσι λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας Στέλιος Φαραντάκης πήρε το ποδήλατο του και αναρτώντας στο διαδίκτυο σπάνιας ομορφιάς φωτογραφίες από τα 900 περίπου χιλιόμετρα που διένυσε στην Κρήτη, έδωσε την απάντηση στους φίλους του.

Στην διαδρομή Ηράκλειο-Ρέθυμνο δεν ήταν μόνος, καθώς μιας άλλης μορφής «παλιοπαρέα» φρόντισε να τον συνοδεύσει μέχρι την πόλη των «των τεχνών και των γραμμάτων» την ημέρα μάλιστα που γιόρταζε και η αγαπημένη τους «συνήθεια». Την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ηρώ Μηλάκη, ο «Ιταλός» φερέλπις έφηβος Γιάννης Δαβαρίας και ο ποδηλάτης του Άθλος Ηρακλείου Στέλιος Βαρβεράκης, μαζί με τον συνοδοιπόρο προπονητή του Άτλαντα, Γιώργο Βαρβεράκη, «οδήγησαν» μετά από μια ευχάριστη διαδρομή τον πρωταθλητή στο Ρέθυμνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκουράστηκε σε κατάλυμα που του εξασφάλισε ο Άτλαντας ανακτώντας δυνάμεις για την τελευταία διαδρομή που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μια όμορφη φωτογραφική και παράλληλα αθλητική αφιέρωση προς τους Γάλλους φίλους του που σίγουρα πια, θα ετοιμάζουν την προσεχή «επίσκεψη» τους στην μεγαλόνησο.

Ποιος ξέρει ; Ίσως και με την σκέψη μαζί με τον Στέλιο Φαραντάκη να «ζήσουν» παρέα ποδηλατώντας όπως και εκείνος, κάθε της μαγευτικό χιλιόμετρο.