15 °C Rethymno, GR
09/04/2020

ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή, στην Δημακοπούλου 70 (Ελιδάκι), η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ. Τους επισκέπτες καλωσόρισε η Μαριάννα Καμπουρούδου, μέλος της Τ.Ε. και υπεύθυνη της έκθεσης, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σας καλωσορίζουμε στην Έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η ΤΕ του ΚΚΕ στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος πήρε αυτή την πρωτοβουλία για πολλούς λόγους. Θέλουμε να εντείνουμε την παρουσία του προοδευτικού βιβλίου στην πόλη του Ρεθύμνου, σε μια περίοδο που εξαπολύεται πόλεμος ιδεών σε όλα τα μέτωπα της κοινωνικής ζωής. Ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα έως και τις φωνές που ακούγονται και σε τοπικό επίπεδο και προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, να διαστρεβλώσουν τις προοδευτικές ριζοσπαστικές αξίες, να εξιδανικεύσουν την σύγχρονη βαρβαρότητα του σάπιου συστήματός τους.

Το ΚΚΕ στον ένα αιώνα ζωής του πάντα έχει σημαία του τη γνώση γιατί η γνώση φέρνει την πρόοδο στην κοινωνία.

Επιπλέον, γνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της μαρξιστικής σκέψης στην εξέλιξη των κοινωνικών επιστημών, η παρουσία των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής στην πόλη μας, όπου στεγάζονται αντίστοιχες σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεωρούμε ότι διευρύνει τις περιορισμένες οπτικές που δίνονται σήμερα.

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει από τα κλασικά έργα των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, καθώς και κορυφαίων διανοητών της παγκόσμιας και εγχώριας σκέψης. Μπορεί να συναντήσει εκδόσεις για την ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος, της Εθνικής αντίστασης και της τρίχρονης εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία με έργα φιλοσοφίας, οικονομίας, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, παιδαγωγικής, βιβλία για την παιδεία, την τέχνη, τον πολιτισμό. Ελληνική, ξένη λογοτεχνία και ποίηση. Ντοκουμέντα του ΚΚΕ, πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων κ.α.

Από την έκθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραμύθια και η παιδική λογοτεχνία».

All-focus

Στην πρώτη βιβλιοπαρουσίαση ο Μάριος Ταβερνάρης μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Ο.Π. Κρήτης του ΚΚΕ, παρουσίασε το βιβλίο του Ιβάν Μιχάϊλοβιτς Μάϊσκι, «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;». Ο Μάισκι, που το 1932-1943 ήταν πρεσβευτής της ΕΣΔΔ στο Λονδίνο, το 1943-1946 αναπληρωτής του λαϊκού Επιτρόπου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΣΔΔ και έλαβε μέρος στις διασκέψεις κορυφής ΕΣΔΔ, Μ. Βρετανίας, ΗΠΑ της Κριμαίας και του Πότσνταμ (1945) με πλήθος αδιάσειστων ντοκουμέντων αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια από την εντεινόμενη σήμερα προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραχάραξής της. Παραχάραξη που μπορεί να αναφέρεται στο παρελθόν αλλά έχει στραμμένο το βλέμμα της στο σήμερα και το αύριο των λαών. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, τις καθημερινές από 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 5:00-8:00 το απόγευμα και τις Κυριακές 5:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.

Σήμερα, Τρίτη, στον χώρο της έκθεσης στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση παραμυθιών για παιδιά προσχολικής αγωγής ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες βιβλιοπαρουσιάσεις.