19 °C Rethymno, GR
23/04/2021

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΝΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ

Ειρήνη Δρακάκη: «Δεν επηρεαζόμαστε αρνητικά από τη διακοπή»…

Δεν θεωρείται άδικα η πιο μαχητική αμυντικός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Αστέρα Ρεθύμνου. Και αυτό γιατί κάποιες από τις δυναμικού περιεχομένου αλλά και εικόνας ανασταλτικές επιλογές της, την οδήγησαν σε τραυματισμούς που όμως για εκείνη έμοιαζαν με «πταίσματα» μπροστά στην «αποστολή» που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει και εκτελεί ως ένα άλλο «όρκο».
Για την Ειρήνη Δρακάκη δεν υπάρχουν «αναστολές» ή μεσοβέζικες λύσεις όταν βρίσκεται στο σύνηθες πόστο της, εκεί στο κέντρο της μεγάλης περιοχής των «κυριών της Σοχώρας». Υπάρχει μόνο το πρέπει, έστω και αν αυτό ίσως την «ταλαιπωρήσει» με την μορφή πόνου στην γεμάτη από ώρες εργασίας καθημερινότητα της. Όμως η έμπειρη αμυντικός είναι… μαθημένη από παλιά σε τέτοιες καταστάσεις καθώς μαζί με την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα των Κρησσών, «αλωνίζοντας» κάθε γεωγραφική «γωνιά» της ελληνικής επικράτειας πρόσφερε τις υπηρεσίες της για το ομαδικό καλό.

«Καλά προετοιμασμένες, σωματικά και ψυχικά»…
Έστω όμως και αν τα χρόνια πέρασαν και η «μελανόλευκη» φανέλα της ιστορικής γυναικείας ομάδας του Ρεθύμνου γνώρισε τις σχετικές μετατροπές σε «κυανοκίτρινη» πλέον δεν κατάφερε να αλλάξει την θέληση αλλά και την όρεξη για προσφορά. «Στο άκουσμα της αναβολής του πρωταθλήματος η αλήθεια είναι ότι όλες μας στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένες σωματικά και ψυχικά», ήταν τα πρώτα λόγια της μιας εκ των αρχηγών της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου που ήταν έτοιμη για να ζήσει το δικό της «όνειρο». Εκείνο της παρουσίας της για πρώτη φορά στην μικρή ιστορία που έχει δημιουργήσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής.
Για την Ειρήνη Δρακάκη τα ποδοσφαιρικά ταξίδια μέχρι και τα «όρια» της κεντρικής Ελλάδας δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Για πολλές όμως από τις συμπαίκτριές της θα είχε μια διαφορετική αξία συλλογής εμπειριών από το λαοφιλέστερο άθλημα που αγαπούν. «Η ομάδα είχε «δέσει» και το πολύ καλό σύνολο παικτριών που την αποτελούν, είμαι σίγουρη βάση και των γνώσεων που έχω από την κατηγορία, ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην Α’ Εθνική κατηγορία», τόνισε η έμπειρη αμυντικός αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εμπιστοσύνη που τρέφει για τις συμπαίκτριες της. Είναι όμως παράλληλα και η αφορμή εκείνη για να εκφράσει μια μορφή πίκρας για όλα όσα διαδραματίζονται στον αθλητισμό, σε ομαδικό επίπεδο. «Είναι η δεύτερη φορά που μας «κόβουν την φόρα» αφού και το περσινό πρωτάθλημα σταμάτησε απότομα λόγω του Covid – 19. Όσο στενάχωρο και αν είναι όλο αυτό όμως, πιστεύω πως δεν είναι αρκετό να μας επηρεάσει αρνητικά ώστε να τα παρατήσουμε. Δυστυχώς μαζί με την αναβολή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού διακόπηκαν και οι προπονήσεις μας.
Όμως εμείς δεν σταματήσαμε εκεί. Συνεχίζουμε όσο μπορούμε η κάθε μια ξεχωριστά τις προπονήσεις με ατομικά προγράμματα και οδηγίες που μας δίνονται καθημερινά από τον γυμναστή της ομάδας μας κ. Κυπαρίσση, με τον οποίο υπάρχει συχνή επικοινωνία, έτσι ώστε να διατηρηθούμε όσο το δυνατόν γίνεται σε καλύτερη φόρμα.
Ευελπιστώ ότι, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα επιστρέψουμε σιγά-σιγά στα γήπεδα και στις ομαδικές προπονήσεις, έτσι ώστε να επανέλθουμε όσο μπορούμε σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο.»

«Σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους»
Ολοκληρώνοντας η δυναμική αμυντικός θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα γι τις ημέρες καραντίνας που διανύουμε. «Η κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος είναι πάρα πολύ άσχημη. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται και φυσικά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και να παραμείνουμε αισιόδοξοι, γιατί πιστεύω όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα στους καθημερινούς μας ρυθμούς υγιείς και δυνατοί. Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, αγάπη, δύναμη και υπομονή για αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.»