14 °C Rethymno, GR
27/11/2020

Εκλογές λοιπόν!

Εκλογές και τι εκλογές; Έτσι στο άρπα-κόλλα που λένε στο τάκα-τάκα, στο άψε-σβήσε! Έτσι νομίζω. Χωρίς καλά καλά, να το καταλάβουμε. Από Μεγάλη Τετάρτη που τις ανήγγειλε ο πρωθυπουργός 11 Απρίλη, ως τις 6 του Μάη που θα γίνουν σύνολο ημέρες 25. Αλλά βγάλε το Πάσχα, που είναι Πάσχα και κρατάει μέχρι την Κυριακή του Θωμά, τι μας μένουν; 15 όλες κι όλες.
Μπορεί βέβαια τώρα κι ένα χρόνο πολλοί να μιλούσαν για εκλογές, αλλά λίγοι το πίστευαν πως μπορούσαν να γίνουν.
Ας είναι, νομίζω ότι η γενική εντύπωση είναι ότι κάπως… αιφνιδιαστήκαμε! Και έτσι που και τα κόμματά μας είναι απαξιωμένα και έτσι που και τα κανάλια και όλα τα μέσα μόνο σύγχυση σου προξενούν με τους διάφορους καλεσμένους, να λένε το κοντό τους και το μακρύ τους, μονάχα… Χάβρα Εβραίων που έλεγαν κάποτε μυρίζουν.

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, εμείς οι απλοί πολίτες, οι οποίοι πιστεύω έχομε το πιο καθαρό μυαλό, από όλους αυτούς τους υποψήφιους, που καλούμαστε να εκλέξουμε, να μας κυβερνήσουν έχομε τη μεγάλη ευθύνη, να τα βάλουμε όλα κάτω και να ξεκαθαρίσουμε την… ήρα από το στάρι που λένε! Θα είμαστε οι κριτές!

Και να κρίνομε και να ξεχωρίσουμε ποιοι μιλούν σωστά, ποιοι ενδιαφέρονται πράγματι, για το συμφέρον και το μέλλον αυτής της χώρας και ποιοι δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι, τι γυρεύουν και τι πιστεύουν!

Κατ’ αρχήν ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, με τη σωρεία των κομμάτων, που μας γυρεύουν ψήφο; Αυτό που είναι ολοφάνερο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ξεχωρίζουν και συγκεντρώνουν ποσοστά, όπως παρακάτω:

1. Νέα Δημοκρατία, σταθερά γύρω πάνω στο 20%.
2. ΠΑΣΟΚ επίσης σταθερά, γύρω και πάνω στο 15%.
3. ΚΚΕ σταθερά γύρω στο 9-10%.
4. ΣΥΡΙΖΑ επίσης γύρω στα 9-10%.
5. ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης γύρω στα 9-10%.
6. Πάνος Καμμένος επίσης γύρω στα 9-10%
7. ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη στα όρια 3-4%.

Με βάση τα παραπάνω, βλέπουμε τα δύο κόμματά μας τα μεγάλα της εξουσίας να βρίσκονται μπροστά και τα τρία αριστερά και του κ. Καμμένου, ισοδύναμα σχεδόν πίσω. Και βέβαια τον ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, εάν τελικά μπει στη Βουλή, Οπότε, με βάση τα δυο μας κόμματα εξουσίας πρέπει και πάλι να υπάρξει προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, με την προσθήκην ενός εξ όλων των άλλων που ακολουθούν και που θα συγκεντρώσουν πλειοψηφία στη Βουλή!

Είναι πλέον εθνική ανάγκη να εξευρεθεί λύση, από τα δύο αυτά κόμματα εξουσίας, πράγμα που θα αποτελέσει και σανίδα σωτηρίας γι’ αυτά, κάτω από την απαξίωση, που τα καταδιώκει! Είναι ίσως αναγκαίο «κακό»!

Εάν δεν το κατορθώσουν και πάμε σε «επαναληπτικές εκλογές, η επικράτηση των Αριστερών κομμάτων, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ιδιαίτερα εάν ενωθούν και τα τρία, σε μια παράταξη!

Αλλά πως θα ενωθούν, αφού τρώγονται μεταξύ τους. Άλλωστε υπάρχουν ακόμα, ανάμεσα στα 36 συνολικά κόμματα που ζητούν την ψήφο μας πέντε «κομμουνιστικά» εκτός του ΚΚΕ, ενώ δεν λείπουν και.. μικροαριστερά και άλλα με απίθανους τίτλους. Κεντροδεξιόστροφα, ενώ δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα… Χριστιανικό, ούτε καν αυτός ο… υπεράγιος, Παπαθεμελής χρησιμοποιεί τη λέξη.

Και βρισκόμαστε ως στην μετά… Ανάσταση του Κυρίου εποχή!

Κρίμα να μην το έχω αντιληφθεί, να έχω υποβάλλει υποψηφιότητα με τίτλο Χριστιανικό και ας είμαι και ολίγον… άπιστος Θωμάς! Θα εισέπραττα και εγώ όσα εισπράττουν από το κράτος (ποιο;) οι κάθε είδους σωτήρες υποψήφιοι!

Καλή… Ανάσταση της Ελλάδας, από τις εκλογές και καλή φώτιση, όσων εκλεγούν από το Άγιον Πνεύμα που θα επιφοιτήσει επί τας κεφαλάς των, επ’ ευκαιρία της Πεντηκοστής που πλησιάζει!

Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ