28 °C Rethymno, GR
28/09/2020

Η ΕΠΣΡ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι τις 17 Οκτωβρίου

Με ψήφους 55 έναντι 8 έγινε δεκτό το αίτημα της ίδιας της ΕΠΟ για τροποποίηση του καταστατικού κι έτσι θα έχουμε εκλογές στην ελληνική ομοσπονδία πριν τις 17 Οκτωβρίου.

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου ήταν απέναντι σ’ αυτό το αίτημα. Ωστόσο η ίδια μαζί με άλλες τέσσερις Ενώσεις, ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και τρεις ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Άρης και Λάρισα), αποτέλεσαν μειοψηφία. Σημειολογικά μάλιστα, στην ψηφοφορία που έγινε ανοικτά, υπήρξαν τρεις ΕΠΣ ή σύλλογοι που ψήφισαν «λευκό». Αυτά ήταν, ο Ατρόμητος, η ΕΠΣ Κέρκυρας και η ΕΠΣ Κεφαλληνίας. Όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν «Ναι».

Στην ψηφοφορία απόντες ήταν οι Πανιώνιος, Παναιτωλικός και ΟΦΗ.

Με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά λοιπόν, πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το ποσοστό ξεπέρασε την πλειοψηφία των 3/4, που απαιτείται πλέον γι’ αυτό και η ομοσπονδία προβαίνει σ’ αυτή την διαδικασία.

Ήταν άλλη μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Καβούρι της Βουλιαγμένης όπου υπήρξαν εντάσεις, και χαρακτηρισμοί ένθεν και ένθεν καθώς το όλο σκηνικό που στήθηκε αφορούσε αποκλειστικά τη διάθεση της ΕΠΟ να προχωρήσει σε εκλογές. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος κ. Γραμμένος, δεν υπήρξε ανάγκη ή δέσμευση αλλά προτροπή.

Ο κ. Γραμμένος είχε σημειώσει λίγο πριν ότι, είχε λάβει ενημέρωση από τον υφυπουργό Αθλητισμού πως είναι μια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης, συνδέοντάς τη με τη μελέτη των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο κατέληξε λέγοντας πως, το θέμα των εκλογών ουδέποτε συνδέθηκε με τη συμφωνία της κυβέρνησης με FIFA και UEFA και τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως ήταν μια ξεχωριστή συμφωνία.

Παρεμβάσεις υπήρξαν από αρκετούς παράγοντες των ομάδων με τον κ. Κούγια που προεδρεύει στην ΑΕΛ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως για να γίνει τροποποίηση του καταστατικού είναι απαραίτητη μια αιτιολογία και έκλεισε λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση είναι κωμική.

Στο ίδιο περίπου μοτίβο ήταν και η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην ΕΠΟ ένα «τρελοκομείο» ενώ η διοίκηση της διαιτησίας θα πρέπει να αλλάξει.

Στο Ρέθυμνο ο κ. Λεουτσάκος

Όσον αφορά το ενδιαφέρον στις κατηγορίες και δη σ’ αυτές των Super League2, Football League και Γ’ Εθνικής, δεν ειπώθηκε το παραμικρό. «Πηγαδάκια» ωστόσο στήθηκαν και μάλιστα οι συζητήσεις ήταν επίμονες όσο διαρκούσαν τα διαλλείματα στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των SL2-FL κ. Λ. Λεουτσάκος εθεάθη σε τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Τίτο Χνάρη (μαζί του ήταν και ο ταμίας κ. Δ. Κουργιαντάκης) όπου σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε πολύ προβληματισμένος από την όλη κατάσταση που επικρατεί στις δύο αυτές κατηγορίες. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει ανοικτά για το τί προτίθεται να κάνει κι αυτό γιατί, η βαλίτσα της SL2 θα πάει μακριά (αρχές Αυγούστου), γιατί η Football League έχει σταματήσει και ουδείς γνωρίζει πόσα σωματεία θα είναι σε θέση να επανέλθουν μετά τη ζημιά του κορονοϊού.

Αυτό που μπορέσαμε να αλιεύσουμε ωστόσο είναι πως, ο κ. Λεουτσάκος αναμένεται να αφιχθεί στο Ρέθυμνο τις επόμενες μέρες. Ο κ. Λεουτσάκος θα περάσει και από τα Χανιά. Στο Ρέθυμνο η Επισκοπή αναμένει στο ακουστικό της για να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ενώ στα Χανιά ο Πλατανιάς εμφανίζει σημάδια «αποξένωσης»…