21 °C Rethymno, GR
20/09/2020

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

Ελπίδα για σύντομο τέλος στο θολό τοπίο της SL2

Εξακολουθεί να είναι θολό το τοπίο όσον αφορά το δεύτερο και τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας αφού, τα εμπόδια είναι πολλά. Κι αν δείχνει να απομακρύνεται το μεγαλύτερο (ο κίνδυνος της πανδημίας), όλα όσα άφησε πίσω του δημιούργησαν ένα βουνό από προβλήματα και σκέψεις. Και που καταλήγουμε συνήθως…; Στα χρήματα! Είναι πολύ δύσκολα με βάση τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν τα σωματεία, να μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας μια χρονιά που, έστω και στην τελική της ευθεία, υψώνονται χρέη, πολλά χρέη…

Τα τεστ για τον κορονοϊό σε εβδομαδιαία βάση, η αβεβαιότητα των εσόδων από τη στιγμή που ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι δεν αναμένονται χρήματα από την κρατική τηλεόραση, η απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα και το γεγονός ότι παρουσιάζεται σε πάγια βάση ο φόβος του ΠΣΑΠ για τους ελέγχους εντοπισμού του ιού που θα πρέπει να είναι ενδελεχείς, μεγαλώνουν τον προβληματισμό της λίγκας (SL2) για να λάβει ένα αίσιο τέλος.

Να γιατί…

Ξωπίσω ακολουθεί και η Football League όπου εκεί κι αν είναι δυσοίωνο το μέλλον… Εκεί, τα χρήματα από εξωγενείς παράγοντες (ούτε τηλεοπτικά δεν υπάρχουν) είναι πενιχρά εξ ου και το γεγονός ότι, οι «8» πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής πιέζουν στο να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των ομάδων σε μια επαγγελματική κατηγορία (2 όμιλοι των 16) προκειμένου να συστεγαστούν έχοντας έναν ενιαίο φορέα εσόδων και προφανώς και έναν ενιαίο τηλεοπτικό.

Ξεκάθαρο πλάνο για την Επισκοπή

Στην Επισκοπή περιμένουν στωικά για να δουν πως θα ενεργήσουν τις επόμενες μέρες. Φυσικά και υπάρχει χρόνος αλλά πλέον αυτός δεν μπορεί να θεωρηθεί άπλετος. Πάλι καλά δηλαδή που στην Επισκοπή έχει γίνει μελέτη, έχει ετοιμαστεί η έκθεση από πλευράς Βέλιτς στην διοίκηση και αυτό που μένει είναι, να γνωρίζουν και οι ίδιοι σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πάνω από 12 ποδοσφαιριστές θα είναι αυτοί που θα ανανεώσουν με τον σύλλογο σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούν. Τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση.

Η κυανόλευκη διοίκηση θέλει παράλληλα να δρομολογήσει μια σειρά από οργανικά ζητήματα ενόψει της νέας σεζόν εκμεταλλευόμενη τον χρόνο που έχει μπροστά της. Φέτος, θα γίνουν και πάλι εκλογές στο ρεθεμνιώτικο σωματείο ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ πιθανό ο σύλλογος να γίνει και πάλι ΠΑΕ.

Τέτοια ζητήματα μπορεί να μοιάζουν τετριμμένα για κάποιους όμως, ιδίως στην πρωτόγνωρη φάση που ζούμε όλοι, ομολογουμένως αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι και ο πιο σπάνιος. Βλέπετε, η αβεβαιότητα –ανάμεσα σε τόσα άλλα και το οικονομικό- είναι αυτή που υπερισχύει σε πολλά από τα σωματεία που βρίσκονται αυτή της στιγμή, είτε στη SL2 είτε στη FL. Υπάρχουν φερ’ επείν σωματεία ή ΠΑΕ που δεν έχουν καν δρομολογήσει στο να βρουν προπονητή για να στήσουν την επόμενη χρονιά.