31 °C Rethymno, GR
05/07/2020

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ «ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ» ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ελ. Δαφέρμου: «Αίσθημα ευθύνης για όλους»…

Πάντοτε θα αποτελεί μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στους αγωνιστικούς χώρους των Εθνικών πρωταθλημάτων του γυναικείου ποδοσφαίρου. Παρά το νεαρό της ηλικίας της μετράει χρόνια και χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, τόσο με τις Κρήσσες στα πρώτα της ανώριμα ποδοσφαιρικά χρόνια, όσο πλέον και με τον Αστέρα. Με μία διαφορά. Το ταλέντο της συνάδει απόλυτα με την ποδοσφαιρική ωριμότητά της και το περιβραχιόνιο που φορά στους αγώνες έχει ουσία, έχει λόγο και πιστοποιεί ότι είναι εκείνη την οποία οφείλουν όλες να ακολουθούν κατά την έξοδό τους από τα αποδυτήρια μέχρι και τον… καθιερωμένο χαιρετισμό στους φιλάθλους.

Προσφορά και καθήκον…

Η Ελευθερία Δαφέρμου φαίνεται και το έχει αποδείξει ότι ξέρει καλά τι σημαίνει αρχηγός σε μια ομάδα. Σύμφωνα με τους σωστούς κανόνες του ποδοσφαίρου αλλά και κάθε άλλου αθλήματος που λίγοι γνωρίζουν, αρχηγός σε μια ομάδα δεν είναι εκείνος που θα τρέξει πρώτος να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για μια απόφασή του που ενδεχομένως αδικεί την ομάδα που εκπροσωπεί. Είναι η προσωπικότητα εκείνη που θα εμψυχώσει με έναν λόγο ή μια ενέργειά του, την υπόλοιπη ομάδα να αντιδράσει ανάλογα όταν ο αγώνας μπορεί να μην βαίνει καλώς για την ομάδα την φανέλα της οποίας φοράει. Και γι’ αυτό χρειάζεται εκτός από αθλητής να είσαι πάνω από όλα, άνθρωπος. Και η «κάπτεν – Νταφ» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι συμπαίκτριές της ακόμη και στις δηλώσεις της για το ντέρμπι – τίτλος την Κυριακή στο Μαρτινέγκο κόντρα στον Εργοτέλη δεν μπορούσε να παραλείψει ότι είναι ένα από εκείνα τα συμβάντα μικρού ή μεγάλου χαρακτήρα που πραγματοποιούνται μεσούσης, μιας μεγάλης παγκόσμιας κρίσης.

Ανθρωπιά με «περιβραχιόνιο»…

«Το παιχνίδι αυτό έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία για εμάς και βέβαια για ολόκληρο τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, σημασία η προστασία της δημόσιας υγείας, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας με αίσθημα ευθύνης, να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις του υπουργείου», ήταν τα πρώτα λόγια της Ελευθερίας Δαφέρμου, για το προγραμματισμένο «κεκλεισμένων θυρών» ντέρμπι κορυφής με τον Εργοτέλη, που μπορεί σαν βιώσα εμπειρία να αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη και τις συμπαίκτριές της, όμως την βρίσκει ώριμη και έμπειρη στον τρόπο σκέψης για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια κρίση από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν έναν χώρο που περνάει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην κοινωνία, τον αθλητισμό.

Η αρχηγός του Αστέρα Ρεθύμνου στη συνέχεια, χωρίς να απολέσει κάτι από την ευθύνη που την διακρίνει τόσο εντός, όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων, συνέχισε αναφερόμενη στο αγωνιστικό κομμάτι. «Ως προς τον αγώνα της Κυριακής, έχουμε κάνει την προετοιμασία μας. Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, όπως και η αγωνιστική μας κατάσταση. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη προς την ομάδα και τις συμπαίκτριές μου. Αυτό που μένει είναι, να έρθει η Κυριακή και βέβαια να ευχηθούμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί (με ή χωρίς φιλάθλους), ομαλά με τους κανόνες του fair play και με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον καλύτερο».

Και αν κάποιος αναζητήσει μια δήλωση που θα προκαλεί ή που θα συνοδεύεται από «τυμπανοκρουσίες» ή θα επιχειρεί να δημιουργήσει «κλίμα», μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει κάποια άλλα χείλη, όχι αυτά της Ελευθερίας Δαφέρμου. Τα δικά της προτιμούν κάτι πιο ρεαλιστικό. Η Ελευθερία φροντίζει ώριμα, τα μηνύματά της να τα μεταφέρει με τους χαμηλούς τόνους και να είναι αφιερωμένα στις «κυανοκίτρινες με το αστέρι».

Απλά γιατί ο αρχηγός μια ομάδας αντικατοπτρίζει την εικόνα της. Και στην γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου έχει η εικόνα της «ήρεμης δύναμης».