14 °C Rethymno, GR
16/04/2021

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΠΑΕΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γ. Βέλιτς: «Προετοιμασία για ένα πρωτάθλημα express»

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας καλά κρατεί όπως, καλά κρατούν και οι προπονήσεις στην Επισκοπή. Με τα μέτρα περιορισμών, με την εκγύμναση σε γκρουπ, με την πνευματική και την σωματική κόπωση που υφίσταται ο καθένας… Μέσα απ’ όλα αυτά, πρέπει να υπάρχει ηθικό αλλά και κίνητρο.
Στη δουλειά των προπονητών εν μέσω κορονοϊού, προστέθηκε και αυτός ο προβληματισμός. Να μπορέσουν να βρουν παλμό στους ποδοσφαιριστές τους, να δουν στα πρόσωπά τους τη θέληση και να τους διατηρήσουν ακέραιο το αίσθημα της ασφάλειας για τα καλύτερα που, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε, έρχονται.
Ο προπονητής των Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς, έχει επιφορτιστεί με όλα τα παραπάνω και μιλάει για το πως έχουν περάσει αυτές οι πρώτες 35 μέρες της νέας καραντίνας αλλά και πως ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να υποδεχθούν όλοι στη ρεθεμνιώτικη ομάδα αλλά και στο πρωτάθλημα της Football League, το άνοιγμα της σεζόν το 2021…

“Δεν έχω καταλάβει την λογική που ακολουθήθηκε”
Ο προπονητής μας, μίλησε για το πως ανταπεξέρχονται όλοι στο αγωνιστικό τιμ απέναντι στις συνθήκες προπόνησης, της δύσκολης διαδικασίας στην καθημερινότητα που περνούν αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι από τον προσεχή Ιανουάριο…
“Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να οργανωθούν και να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει της χρονιάς που τώρα πλέον διανύουμε. Θα μπορούσαν να γίνουν κινήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πρωταθλήματος και έπειτα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να είχαν κινηθεί εκ των προτέρων οι αρμόδιοι από το περασμένο καλοκαίρι.
Ξέρετε, όλοι μπορεί να σκέφτονται και να θέλουν να επιδιώξουν το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως στο τέλος βλέπουμε ότι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, άρα καλύτερα από αυτά που έπραξαν μέχρι τώρα.
Εγώ προσωπικά, δεν έχω καταλάβει τη λογική που ακολουθήθηκε. Δεν υπήρχε αρχικά η ωριμότητα αλλά και σκεφτικό τέτοιο που να κινηθούμε σε σωστή βάση και με προϋποθέσεις ασφάλειας σε όλους τους τομείς.
Φυσικά, το πρώτο που μετράει είναι η δημόσια υγεία και σ’ αυτόν τον τομέα θέλουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να ασχολούμαστε και με τη δουλειά μας.
Αν λοιπόν είναι να ξεκινήσουμε από τον Ιανουάριο, ας ξεκινήσουμε τότε. Πρωτίστως όμως για να ξεκινήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε ομαδικές προπονήσεις.
Ελπίζω επιστρέφοντας μετά την πρωτοχρονιά να μπούμε σ’ αυτές. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι, έχει πρωτεύουσα σημασία να πάνε καλά τα πράγματα με τον ιό.
Από ‘κει και έπειτα, θέλουμε να έρθουμε σε μία στοιχειώδη ετοιμότητα για επίσημους αγώνες. Τρεις εβδομάδες είναι ένα στοιχειώδες διάστημα όπου νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως, ναι, ξεκινάμε.”

Συντήρηση σε καλή βάση και σε πνεύμα διασκέδασης

Είναι αλήθεια ότι η Επισκοπή όλο αυτό το διάστημα, δεν σταμάτησε. Θα μπορούσε να το κάνει γιατί ιδίως τις πρώτες ημέρες του δεύτερου κύματος της καραντίνας δεν είχε ξεκαθαριστεί το πλάνο προπονήσεων. Πως να κάνεις προπόνηση με δύο παίκτες κι έναν προπονητή όταν μια ομάδα έχει 22 παίκτες; Κι όμως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά τους περιορισμούς, δούλεψε και δουλεύει σε όλο το εύρος…
“Είναι ένα πολύ δύσκολο διάστημα όλο αυτό που περνάμε. Δεν είναι μόνο η καραντίνα, είναι και η απογοήτευση, ο προβληματισμός και η έλλειψη ασφάλειας. Τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να μην προβληματίζονται για το μέλλον. Εδώ στην Επισκοπή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον. Διατηρήσαμε μια καλή κατάσταση με μια καλή ροή προπονήσεων.
Πρώτο μέλημα ήταν, οι ποδοσφαιριστές να συντηρηθούν σωστά, να έχουν επαφή με τη μπάλα, να μην υπάρχει τόση αποχή και να μην επιβαρυνθούν με την πνευματική κούραση που ομολογουμένως υπάρχει σε όλους μας.
Μιλάμε λοιπόν για μια συντήρηση μιας καλής βάσης σε πνεύμα διασκέδασης έτσι ώστε και οι παίκτες να μπορούν να ξεφύγουν από τα παραπάνω προβλήματα. Από αυτή την άποψη είμαστε ευχαριστημένοι.»

Να επιτραπούν οι προπονήσεις

Αυτό που προέχει για τον Βόσνιο τεχνικό είναι η υγεία. Έπειτα έρχεται η δουλειά και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται κάποιος… «Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για όλους να προπονείσαι δίχως να γνωρίζεις την επόμενη μέρα.
Έχει σημασία ότι προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό, έστω και με την μεγάλη αβεβαιότητα, κοιτάξαμε να δρομολογήσουμε ένα πλάνο σωστής δράσης οπότε, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε με καλύτερο τρόπο να επανενταχθούμε στη νέα πραγματικότητα τον προσεχή Ιανουάριο. Είναι απαραίτητο να επιτραπούν οι προπονήσεις για να μπορούν να προετοιμαστούν ενόψει ενός πρωταθλήματος-express.”

Διακοπές και ομαλή επανένταξη

Αρχή το τέλους της πανδημίας (τουλάχιστον σ’ αυτό ελπίζουμε όλοι) έρχεται από τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Ο Δεκέμβριος είναι βέβαια ο μήνας των εορτών και ομολογουμένως όλοι έχουν ανάγκη να βρεθούν στα σπίτια τους αυτές τις άγιες ημέρες. Η Επισκοπή δίχως να είναι 100% «τσεκαρισμένο» -θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες μέρες- θα σταματήσει για 10 μέρες ελέω γιορτών και θα επανέλθει με την έλευση του νέου χρόνου στο γήπεδο…
“Θα έρθουν και οι διακοπές που όλοι χρειαζόμαστε (22 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση για τους παίκτες. Επειδή όμως πέφτουμε πάνω σε εορταστική περίοδο δεν θα έχει λογική να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα.
Εκεί μάλιστα χρειάζεται να γίνουν σωστά τα πράγματα, να παρθούν σωστές αποφάσεις από τις επιτροπές για να έχουμε τον χρόνο να μπούμε όσο πιο ομαλά γίνεται στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.”