12 °C Rethymno, GR
06/03/2021

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ (3) ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ SL2-FL

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Προπονήσεις μέσα από το πλαίσιο του κορονοϊού

Σήμερα συμπληρώνεται μόλις μία εβδομάδα «καραντίνας». Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά η αλήθεια είναι ότι, κάθε μέρα μοιάζει να περνάει αργά μα και δύσκολα… Δεν είναι μόνο το χειμωνιάτικο σκηνικό που έχει σκεπάσει όλη την Κρήτη το τελευταίο διάστημα… Είναι και το σύννεφο του κορονοϊού από το οποίο θα πρέπει να προφυλαχτούμε όλοι μα και αυτό της ψυχολογίας που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο «ναδίρ» πολλών ανθρώπων.
Στην Επισκοπή η καθημερινότητα περνάει δύσκολα -όπως άλλωστε σε κάθε σωματείο επαγγελματικής κατηγορίας, είτε τις Super League2 είτε της Football League.
Προπονήσεις σε γκρουπ των τριών ατόμων όπου έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα, το εκάστοτε προπονητικό τιμ θα πρέπει να τους κάνει ομάδα ξανά! Πρωτόγνωρα πράγματα σε αναγκαστικές καταστάσεις όπου είναι υποχρεωμένοι όλοι να ακολουθήσουν για να σταματήσει αυτόν τον ιό…

Δ. Σουμπασάκης: «Μπορούμε να πάμε παραπέρα»

Γι’ αυτή την καθημερινότητα λοιπόν μίλησε ο Δημήτρης Σουμπασάκης, ο αρχηγός της Επισκοπής που προσπαθεί, όπως και οι συμπαίκτες του, να διατηρηθούν σ’ ένα καλό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης παρ’ ότι όλα τα δεδομένα έρχονται απέναντι στα «θέλω» της δουλειάς τους.
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο όπως είναι βέβαιο ότι, δεν περιμένει ουδείς να το ακούσει από μένα για να δει τί θα γίνει με όλη αυτή την ιστορία.
Περιμένουμε τις υγειονομικές αρχές να μας υποδείξουν πως θα μπορέσουμε να κάνουμε -αν μπορέσουμε- τη δουλειά μας. Εμείς κατανοούμε απόλυτα όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο, στην χώρα, στον κόσμο όλο.
Επειδή όμως έχει υπάρξει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, ανάλογο της SL1 που το προτείνει η λίγκα μας, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε παραπέρα…
Είμαστε επαγγελματίες και εμείς όπως τα παιδιά στην Α’ κατηγορία. Έχουμε και εμείς οικογένειες όπως κι εκείνοι και τους ευχαριστούμε για την συμπαράστασή τους (και φυσικά τους διεθνείς για την πρόσφατη τοποθέτησή τους).
Σίγουρα εμείς είμαστε αναρμόδιοι για να κρίνουμε την κατάσταση που περνούν όλοι αλλά, εφόσον λειτουργεί το πρωτόκολλο για την SL1 γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τη SL2 ή τη Football League;»

«Ψάχνουμε καθημερινά κίνητρο»

Ο 32χρονος στράικερ μίλησε για αβεβαιότητα η οποία είναι αδύνατον να μην επηρεάζει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ασχέτως εάν η Κρήτη για την ώρα έχει απλώσει ένα πλέγμα προστασίας απέναντι στην πανδημία…
Ο «captain» του ρεθεμνιώτικου τμήματoς ακόμα, ανέφερε και κάτι άλλο… το κίνητρο που θα πρέπει να βρίσκει ο κάθε ποδοσφαιριστής…
«Είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις κάθε μέρα να βρεις κίνητρο. Είναι δύσκολο για τους προπονητές, για τους συμπαίκτες μου και φυσικά για τις διοικήσεις που πληρώνουν. Έπειτα υπάρχει και ο όποιος φόβος να μην κολλήσει κάποιος αν και μπορώ να πω ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας -προπονήσεις με γκρουπ των τριών ατόμων- για να υπάρξει το παραμικρό…
Όμως υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι… Εγώ μιλάω ως αρχηγός της Επισκοπής και είμαι από το Ρέθυμνο αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που βρίσκονται πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους.
Ελπίζουμε έπειτα απ’ όλο αυτό να βγούμε όλοι ενωμένοι.»

Στην αναμονή

Στην Επισκοπή έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο αν και και πότε ο ΕΟΔΥ θα ασχοληθεί με τη δική τους περίπτωση ως πλαίσιο πρωταθλημάτων που βρίσκονται στην αναμονή. Υπενθυμίζουμε ότι η επίσημη Επισκοπή από την πρώτη ημέρα ήταν «υπέρ» στο να γίνονται τεστ-covid σε εβδομαδιαία βάση τα οποία βέβαια θα επιβαρυνόταν ο ίδιος ο σύλλογος.