12 °C Rethymno, GR
16/04/2021

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Η ΕΓΚΥΜΝΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

Επιστροφή με ομαδικές προπονήσεις

Η αρχή έγινε με την Super League2. Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως στις ΠΑΕ να κατεβάσουν τα αγωνιστικά τους τμήματα και να πραγματοποιήσουν ομαδικές προπονήσεις.
Σειρά έχει πλέον και η Football League που, ημερομηνιακά η έναρξή της θα πάει λίγο πιο πίσω.
Από την Κυριακή που μας πέρασε πάντως, έγινε γνωστό ότι τέτοιες κινήσεις έγιναν και σε επίσημο επίπεδο πλέον αφού η επιτροπή πρωταθλήματος απέστειλε το σχετικό έγγραφο… το οποίο αναφέρει επί λέξει: «Εις απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, ενημερώνουμε πως η Διοργανώτρια έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και το πρωτάθλημα της Football League.
Μετά την σύσκεψη με τις 20 ΠΑΕ – μέλη μας και την δέσμευση εκείνων ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν κατά γράμμα στις οδηγίες της Πολιτείας, η Υγειονομική Επιτροπή της Super League 2 – Football League ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές αύριο Δευτέρα (χθες), μαζί με την σχετική αίτηση για έναρξη προπονήσεων της Football League».

Μεγάλα αποθέματα υπομονής
Οι περισσότερες ομάδες (αν όχι όλες) των δύο ομίλων αυτές τις μέρες κάνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Μετά κόπων και βασάνων, μετ’ εμποδίων άλλωστε κατάφεραν και προπονούνταν επί δύο μήνες.
Τις τελευταίες 10 μέρες πια, βρίσκονται σε παύση προκειμένου να βρεθούν οι ποδοσφαιριστές κοντά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και από τη νέα χρονιά θεωρείται πολύ πιθανό να ξεκινήσουν άμεσα οι ομαδικές προπονήσεις, γεγονός που θα αποτελέσει και την εφαλτήριο για αντίστροφη μέτρηση ενόψει της έναρξης του δικού τους πρωταθλήματος κατά τα τέλη του β’ δεκαημέρου του Ιανουαρίου.

Έμπειρος αλλά και έτοιμος τερματοφύλακας

Στο μεταξύ στην Επισκοπή ψάχνουν έναν τερματοφύλακα. Τερματοφύλακα που θα έχει εμπειρία αλλά και το ειδικό βάρος να παρέχει σε όλους ασφάλεια. Τί σημαίνει αυτό; Να έρθει ευρισκόμενος σε καλή κατάσταση. Στους «γυπαετούς» εμπιστεύονται φυσικά και τον Νίκο Βουτσελά ενώ και ο Γiάννης Μανιαδάκης έδειχνε το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση.
Όπως είθισται να συμβαίνει όμως, η ύπαρξη τουλάχιστον τριών τερματοφυλάκων είναι απαραίτητη σε μια ομάδα.
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς ψάχνει τόσο την εγχώρια αγορά όσο και την εξωχώρια. Ο τραυματισμός του Μανώλη Καλογεράκη (ρήξη πρόσθιου χιαστού) ήρθε σ’ ένα χρονικό σημείο που δεν το ήθελε κανείς. Ο 29χρονος πορτιέρο έδειχνε να πατάει πολύ καλά στα πόδια του και είχε προλάβει να δεθεί με το υπόλοιπο σώμα.
Στην Επισκοπή είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά και επιζητούν την αντικατάστασή του.

Έρχεται ο μήνας των μεταγραφών

Κατά τα λοιπά, αν και μπαίνουμε σε μια μεταγραφική περίοδο, δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξουν αλλαγές. Μπορεί η αγωνιστική εικόνα που μπορεί να σχηματίσει ένας προπονητής (τους είδε μόλις σε δύο φιλικά) να είναι μικρή όμως ο Βόσνιος τεχνικός επί 3 μήνες τώρα «τσεκάρει» σε καθημερινό επίπεδο τους ποδοσφαιριστές του και μοιάζει να έχει πετύχει στο 99% των επιλογών του.
Βέβαια ο Ιανουάριος είναι μεγάλος μήνας και οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι…
Ευχή όλων είναι πρωτίστως να ξαναμπούν στις ομάδικές προπονήσεις (οι ποδοσφαιριστές της Επισκοπής επιστρέφουν στις 2 Ιανουαρίου) για να τους δούμε να αγωνίζονται επισήμως μετά τις 19 του πρώτου μήνα του έτους.