28 °C Rethymno, GR
25/09/2020

ΕΠΣΡ: Στις 13 Ιουλίου η Γ.Σ. – Στις 23 Αυγούστου η κλήρωση

Μια σειρά από αποφάσεις έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΣΡ που συνεδρίασε στο τελευταίο συμβούλιο. Κορυφαία αυτής είναι η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου καλώντας όλα τα σωματεία-μέλη για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την ερχόμενη σεζόν καθώς προμηνύονται κάποιες αναγκαστικές αλλαγές στις κατηγορίες σχετικά με τις συμμετοχές των σωματείων. Επίσης, η κλήρωση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου θα γίνουν προς τα τέλη του Αυγούστου (23 του μήνα).

Η ΕΠΣΡ επικύρωσε τους πρωταθλητές ανά κατηγορία καθώς και αυτούς στα πρωταθλήματα υποδομής ενώ τέθηκε εκ νέου το ζήτημα εύρεσης χώρου για τη δημιουργία του Ενωσιακού γηπέδου που έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Τα ζητήματα που τέθηκαν αναλυτικά:

 1. Έγινε ενημέρωση από τον δικηγόρο κο Ζαχαρία Σταγάκη που έχει ειδικότητα σε ζητήματα αθλητικού-ποινικού δικαίου στο τομέα της αθλητικής βίας, ο οποίος φοιτά ως μεταπτυχιακός στο αγγλικό πανεπιστήμιο του Λάφμπορο (Loughborough University) όπου του ανάθεσε να διεξάγει έρευνα στο Ρέθυμνο για τη βία στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η έρευνα αυτή έχει ως αποκλειστικό στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων με βάση τα ερευνητικά αποτελέσματα και θα διεξαχθεί  για καθαρά ακαδημαϊκούς σκοπούς με συνεντεύξεις δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα .
 2. Ο Ενωσιακός προπονητής Μπαστάκης Γεώργιος ανέλυσε διεξοδικά την πορεία των Μικτών ομάδων για την περίοδο 2019-20. Το ΔΣ τον ευχαρίστησε για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία.
 3. Με τον Πρόεδρο κ. Τίτο Χνάρη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Γαζανό θα εκπροσωπηθεί η ΕΠΣ Ρεθύμνου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2020 στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι Βουλιαγμένης.

Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρωταθλητές

 1. Έγινε η επικύρωση των βαθμολογιών σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΠΟ και της ΓΓΑ μέχρι την αγωνιστική που άρχισε η απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων:
 • Στην Α Κατηγορία Πρωταθλητής ανακηρύσσεται ο ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου και Δευτεραθλητής ο ΑΟ Άρης Περιβολίων που ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Στην Β΄ Κατηγορία υποβιβάζεται ο ΠΑΟ Αλφάς.
 • Στην Β κατηγορία Πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο Δόξα Πλατανέ και Δευτεραθλητής ο ΑΓΣΣΝ Φοίνικας που ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία. Για να συμπληρωθεί ο αριθμός 14 στην Α΄ Κατηγορία απαιτείται να ανεβεί και τρίτη ομάδα από την Β΄ Κατηγορία. Ο τρίτος στην κατάταξη της βαθμολογίας Φλόγα Ρουστίκων παραιτήθηκε εγγράφως για την άνοδό του και θα γίνει ερώτημα στο σωματείο Αρκάδι Αγγελιανών εάν επιθυμεί να ανέβει κατηγορία.
 • Στην κατηγορία υποδομών Κ16 πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο ΑΟΝ Κεραυνός Ρεθύμνου.
 • Στην κατηγορία υποδομών Κ14 πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου (1) και
 • Στην κατηγορία υποδομών Κ12 στον Α΄ Όμιλο πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο Ολυμπιακός Ρεθύμνου και στον Β΄ Όμιλο το σωματείο ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου (2).
 1. Αποφασίστηκε η μείωση 30% των παραβόλων συμμετοχής Α-Β κατηγορίας-Κυπέλλου-Υποδομών για τη περίοδο 2020-21 λόγω της έκτακτης κατάστασης του covid-19 που δημιουργήθηκε έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την οικονομική ελάφρυνση των ομάδων. Επίσης θα γίνει ερώτημα στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ εάν έχουμε δικαίωμα να μειωθούν κατά 30% και τα πρόστιμα των ομάδων.

Η πρώτη συνάντηση ΕΠΣΡ- σωματείων

 1. Ορίστηκε συνάντηση ΕΠΣ Ρεθύμνου και σωματείων τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 για ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων  για την καλύτερη  προετοιμασία των ομάδων ενόψει της νέας  ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021. Ο τόπος και η ώρα θα γίνουν γνωστά με νεότερο δελτίο τύπου και εφόσον βέβαια το επιτρέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Παράλληλα στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα όρια των ηλικιών των ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα.

Στις 13/8 οι κληρώσεις

 1. Ορίστηκε από 1 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου 2020 η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών περ.2020-2021. Επίσης ορίστηκε η ημερομηνία κλήρωσης του Πρωταθλήματος και κυπέλλου για την Κυριακή 23 Αυγούστου. Ο τόπος και η ώρα θα οριστεί σε επόμενο δελτίο τύπου.

Τρεις χώροι που προτείνονται για Ενωσιακό γήπεδο

 1. Έγινε εκτενή συζήτηση για το ενωσιακό γήπεδο. Οι προτάσεις για παραχώρηση χώρου στη συζήτηση ήταν τρεις: Αρμένοι, Καλονύκτι και Τσεσμέ.  Τις  επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια για ραντεβού με τη δημοτική αρχή για την εξεύρεση λύσης-παραχώρησης χώρου στην ΕΠΣ Ρεθύμνου ακούγοντας όμως και τη δικιά της πρόταση. Η ανάγκη δημιουργίας  Ενωσιακού γηπέδου στο Ρέθυμνο είναι επιτακτική,  οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ενώ υπάρχει και η διαβεβαίωση της Πολιτείας  και της Περιφέρειας Κρήτης για  άμεση χρηματοδότηση, ώστε το Ρέθυμνο να αποκτήσει το δικό του στολίδι.
 2. Αποφασίστηκε η δημιουργία του site της ΕΠΣΡ για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των φίλων του ποδοσφαίρου
 3. Αποφασίστηκε η αγορά αυτοκινήτου τύπου βανάκι για την ενίσχυση των σωματείων μέσω λαχειοφόρου αγοράς.