22 °C Rethymno, GR
27/10/2020

Εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, τους τελευταίους μήνες είχε αναστείλει τη λειτουργία του λόγω των έκτακτων μέτρων της πανδημίας και το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών.
Αυτό το χρονικό διάστημα αξιοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του ιστορικού κτιρίου, οι οποίες είχαν κριθεί απαραίτητες. Το αποτέλεσμα αποζημιώνει τους μήνες αδράνειας, μιας και στο πλαίσιο της ανακαίνισης έγιναν παρεμβάσεις τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών όσο και για την βελτίωση της αισθητικής και της συνολικής εικόνας του κτιρίου.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα υφιστάμενα μέτρα δεν επέτρεψαν συναθροίσεις και εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό.
Εν αναμονή οδηγιών και νεότερης εγκυκλίου, που θα αφορά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις σχολικές εκδρομές, το Κέντρο προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φιλοξενήσει εκ νέου μαθητές και επισκέπτες, που θα βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες στους ανανεωμένους χώρους του Κέντρου.
Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, ιδρύθηκε το 2014 από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ελλάδα – Κύπρος, ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ και στεγάζεται στο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του 1933, γνωστό ως «Αρχοντικό Μανουσάκη» στην Αργυρούπολη στον Νομό Ρεθύμνης.
Λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την προώθηση του σήματος «Κρήτη» (υπηρεσιών και προϊόντων), και την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας μέσα από εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.