22 °C Rethymno, GR
17/04/2021

ΤΑ "ΡΝ" ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ" ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ Ή ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ: Μια «δεύτερη» βόλτα στα γήπεδα

Μέρος Β'

Τα «ΡΝ» επιχειρούν αυτές τις ημέρες που η αθλητική κίνηση έχει… «βαλτώσει» να κάνουν μία βόλτα στα ποδοσφαιρικά, ως επί τω πλείστον, γήπεδα του νομού (θα υπάρξει και νέα λίαν συντόμως όσον αφορά τα υπόλοιπα αθλήματα) προκειμένου να δούμε, κατά πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα, ένα παραπάνω σ’ αυτή την εποχή όπου ελέω κορονοϊού ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των κινητοποιήσεων αυτών αλλά και των υπέρ των σωματείων.
Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, τα σωματεία ιδίως τώρα που δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν όπως επιθυμούν, είναι η καλύτερη ευκαιρία για όλους να δούμε -όταν θα έρθει η στιγμή του ανοίγματος των γηπέδων σε συνδυασμό με την πλήρη ελευθερία κινήσεων στον αθλητισμό- καλύτερα πράγματα, καλύτερες εγκαταστάσεις στον βαθμό που αυτές είναι δυνατό να δημιουργηθούν ή να αναβαθμιστούν.
Στο α’ μέρος του αφιερώματος, είχαμε κάνει λόγο για τα γήπεδα Περάματος, Γερανίου, Φουρφουρά, Λιβαδίων και Σπηλίου.
Τούτη τη φορά θα κινηθούμε σχετικά πιο κεντρικά όπως, με τα γήπεδα Γάλλου, Τσεσμέ, Αρμένων και Ρουστίκων.


Γήπεδο Τσεσμές

Στον Τσεσμέ «ξεκλείδωσε» μια υπόθεση δεκαετιών. Δήμος Ρεθύμνου, Δόξα Πλατανέ και ΠΑΕ Επισκοπή ξεκίνησαν με θέρμη τις κινητοποιήσεις τους για να μπορέσει να αποκτήσει ένας πανέμορφος αθλητικός χώρος την αίγλη που όλοι επιθυμούν. Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν θα λέγαμε ότι τρέχουν κιόλας.
Η ΠΑΕ Επισκοπή έχει προθυμοποιηθεί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή με πολύ μεγάλη ζέση ούτως ώστε, το Ρέθυμνο ως νομός να αποκτήσει το δεύτερο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Άλλωστε η κυανόλευκη ΠΑΕ να είναι σε θέση -ως η μοναδική επαγγελματική ομάδα στο Ρέθυμνο- να το χρησιμοποιεί (μαζί με τη Δόξα) ως προπονητικό κέντρο.
Μπορεί λοιπόν να μην κινούνται τα έργα με την ίδια ταχύτητα όπως στην αρχή όμως, ανάμεσα σε όλα, και ο κορονοϊός έπαιξε τον δικό του ρόλο. Είναι βέβαιο πάντως ότι το γήπεδο έχει πάρει τον δρόμο του.
Σημειώνεται ότι στον χώρο προβλέπεται ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων ενώ υπάρχει και χώρος για να δημιουργηθεί, είτε γήπεδο 5Χ5, είτε γήπεδο μπάσκετ…


Στάδιο ΔΑΚ Γάλλου

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρου του Γάλλου, έγινε η επανασπορά του αγωνιστικού χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω στάδιο είναι ο μοναδικός αθλητικός χώρος σε όλο το Ρέθυμνο που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.
Εκεί όμως υπάρχει κι ένα μεγάλο μέρος του χώρου όπου χρειάζεται άμεση αναβάθμιση, αντικατάσταση, βελτίωση, συντήρηση όπως είναι, οι εξωτερικές καλωδιώσεις, τα τοιχία που σε πολλά σημεία θέλουν συντήρηση αλλά οι λοιπές εγκαταστάσεις (αθλητικές υποδομές και μη).
Ως γνωστό, το ταρτάν είναι φθαρμένο σε σημείο τέτοιο που προκαλεί θλίψη (ιδίως σκεπτόμενος κάποιος ότι, κάποτε έρχονται οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στα «Βαρδινογιάννεια»).
Στα καλά νέα είναι, ο καλλωπισμός της χλωρίδας με την οποία περιβάλλεται περιμετρικά το γήπεδο.
Γενικώς όμως, το ΔΑΚ Γάλλου είναι ένας χώρος τεράστιος που χρειάζεται πολύ συμμάζεμα.


Γήπεδο Ρουστίκων

Στο γήπεδο των Ρουστίκων το οποίο θα χρησιμοποιεί ως έδρα της η ομάδα της τοπικής Φλόγας, τα έργα έφτασαν σε ένα απόλυτα ικανοποιητικό σημείο. Η πρόσφατη όμως δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον ηγούμενο του Μοναστηρίου της περιοχής και τον δήμο Ρεθύμνου ανέκοψε προς στιγμή τη φόρα που είχαν πάρει τα έργα.
Τί έχουμε όμως μέχρι σήμερα; Τα μπαζώματα έχουν γίνει ενώ, έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες εργασίες στο υπέδαφος με το αποστραγγιστικό για την απορροή των ομβρύων και την τοποθέτηση του ολοκαίνουριου συνθετικού χλοοτάπητα 4ης γενιάς.
Φυσικά, περιμετρικά έχει τοποθετηθεί η περίφραξη ενώ στη θέση που ήταν η παλιά κερκίδα αναμένεται να τοποθετηθούν πλαστικά καθίσματα καθώς και ένα σκέπαστρο.
Μάλιστα πίσω από αυτή, έχει γεννηθεί η ανάγκη να ορθωθεί ένα τοιχίο ως αντιστήριξη στην υφιστάμενη κερκίδα. Όπως αναφέρουν οι παράγοντες της Φλόγας Ρουστίκων, έχουν έρθει ήδη σε συνεννόηση με την κα Μαρία Λιονή προκειμένου η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου να συμβάλλει άμεσα στην διεκπεραίωση του έργου αυτού.
Τέλος, έχει ζητηθεί από την ομάδα να τοποθετηθούν δύο οικίσκοι των 40 και των 15τ.μ. αντίστοιχα προκειμένου να στεγαστούν τα παιδιά των ακαδημιών αλλά και να λειτουργήσει κυλικείο.
Είναι σημαντικό να πούμε δε ότι, αναβαθμίστηκαν τα αποδυτήρια και πλέον το μόνο που αναμένεται είναι να τοποθετηθούν τα δίχτυα για να πάρει το γήπεδο τη μορφή που του αρμόζει…
Αξίζει να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί αποθημένο για τη νεολαία της περιοχής. Χρειάστηκε άλλωστε να περάσουν γενιές και γενιές για να πάρει τη μορφή που όλοι επιθυμούσαν.


Γήπεδο Αρμένων

Στους Αρμένους είχαμε προ ημερών τον καλλωπισμό του τοιχίου της εισόδου στο γήπεδο και των αποδυτηρίων από την υπηρεσία του δήμου.

Και σ’ αυτό το γήπεδο όμως φαίνεται πως ήρθετο τίμημα του χρόνου όσον αφορά τον τάπητα. Η φθορά του είναι πλέον εμφανής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συντηρητής του γηπέδου όταν κλήθηκε να ελέγξει για να βάλει το απαραίτητο καουτσούκ, διαπίστωσε ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας έχει φθαρεί σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν αχρείαστο να μπει στη διαδικασία να το απλώσει.

Ήδη λοιπόν οι υπεύθυνοι που δουλεύουν στο γήπεδο έχουν ενημερώσει το σωματείο και από εκεί και πέρα, ΟΦ Αρμένων και κοινότητα έχουν αποστείλει το αίτημα της αντικατάστασης του αγωνιστικού χώρου στον δήμο.

Περιφέρεια και δήμος Ρεθύμνου λογικά, αναλαμβάνουν από ‘δω και στο εξής δουλειά για να αποκτήσει ο χώρος και πάλι έναν καινούριο τάπητα.