31 °C Rethymno, GR
08/07/2020

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - 19 ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ε.Π.Σ.Ρ.: «Δεν χρωστάμε σε κανέναν»

Παμψηφεί εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣ Ρεθύμνου για το έτος 2019 από τα σωματεία-μέλη της μέσα από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στο Ε.Β.Ε. (Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο).

Βέβαια εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι τα σωματεία λίγο ακόμα και θα έλαμπαν δια των απουσιών τους, αφού παρέστησαν στην ΓΣ μόλις 19 από τα 34 εγγεγραμμένα!

Παρόντα σωματεία ήταν: Ρεθυμνιακός (Γ’ Εθνική), Αστέρας Ρεθύμνου, Επισκοπή 2010, ΕΑΠ, ΟΦ Αρμένων, Ασή Γωνιά, Τάλως Μελ., ΑΕΜ, Αστέρας Περάματος, Ψηλορείτης (Α’ τοπικό), Κεραυνός, Δόξα Πλατανέ, Φλόγα Ρουστίκων, Κάλυβος, Γεράκια, ΑΓΟΔΑ/Παναρκαδικός, Ρουσσοσπίτι (Β΄τοπικό), Ολυμπιακός Ρ, Ρέθυμνο ΠΣ.

Απουσίαζαν: Επισκοπή (Γ’ Εθνική), Άρης, Σπήλι, Λιβάδια, Ερμής Ζωνιανών, Ποσειδώνας, ΠΑΟ Αλφάς (Α’ τοπικό), Λίβας, Αρκάδι, Φοίνικας, Αγία Γαλήνη, Μέλαμπες, Αναγέννηση ΜΠΣΡ, Απόλλωνας (Β’ τοπικό). Ο ΣΔΠΡ εκπροσωπήθηκε τόσο από τον κ. Κ. Δελήμπαση όσο και από τον Δ. Χριστοδουλάκη.

Και τα 19 παραπάνω σωματεία -τόσα ήταν- ενέκριναν απόλυτα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μία από τις πιο ισορροπημένες Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ετών με τα παρόντα σωματεία να συζητούν σε πολύ καλό κλίμα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο διοικητικός απολογισμός είχε 6 χωρία-τομείς, α) την εφαρμογή του ΚΑΠ, β) οικονομικές ενισχύσεις εξεύρεση χορηγιών για λειτουργία της διοργανώτριας – σωματεία μέλη γ) εξυπηρέτηση σωματείων – ταμείο αρωγής τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών δ) Μικτές ομάδες-υποδομές και ε) δημόσιες σχέσεις με αθλητικές αρχές- πολιτεία-θεσμικά όργανα (τιμητικές διακρίσεις), στ) στόχοι της ΕΠΣΡ – Ενωσιακό γήπεδο.

Πλεόνασμα 33.672.11 ευρώ

Συγκεκριμένα, τον λόγο πήρε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γαζανός, ο οποίος και διάβασε αναλυτικά όλο τον διοικητικό απολογισμό. Η ΕΠΣΡ έκανε γνωστό αναφέροντας επί λέξει: «Με ιδιαίτερη φροντίδα και σωστό προγραμματισμό η Ένωσή μας ανέπτυξε τις αθλητικές δραστηριότητες δίχως να υστερήσει σε κανένα τομέα πληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις και έκτατες ανάγκες της.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η Ένωσή μας παρουσιάζει πλεόνασμα έως 31/12/2019 το ποσό των 33.672.11 ευρώ από τα οποία, το ποσό των 9.731.64 ευρώ έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Ταμείου αρωγής τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών, το ποσό των 778,23 ευρώ είναι στον ειδικό λογαριασμό που αφορά τα ποσοστά των διαιτητών (λόγω άμεσων πληρωμών των μετακινήσεών τους σε σεμινάρια κλπ. δεν έχει κατατεθεί μεγαλύτερο ποσό), το ποσό που διαχειρίζεται η ΕΠΣ Ρεθύμνου είναι 22.807.93 ευρώ καθώς επίσης και τα μετρητά για μικροέξοδα, 354,31 ευρώ.

Μετά από τα παραπάνω είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ένωσή μας δεν χρωστάει σε κανέναν και είμαστε υπόδειγμα σε πολλές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα».

Κατόπιν ο κ. Κουργιαντάκης που υπογράφει σχετικά αναφέρει και τα παρακάτω: «Όμως, όσα χρόνια είμαι ταμίας στην ΕΠΣ Ρεθύμνου, πρώτη φορά η ΕΠΟ δεν έχει επιχορηγήσει στο τέλος του έτους την Ένωσή μας αλλά και όλες τις Ενώσεις της Ελλάδας». Αυτό έχει να κάνει με το απλούστατο γεγονός ότι η ΕΠΟ αυτό το διάστημα έχει άδεια ταμεία. Χαρακτηριστικά, στην ΕΠΣΡ είχε υποσχεθεί η ΕΠΟ να καταθέσει το ποσό των 25.000 ευρώ. Όπως τονίστηκε από τα μέλη της ΕΠΣΡ «τα είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ανέβασαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αλλά εμείς δεν τα έχουμε λάβει ακόμα» γι’ αυτό και προκύπτει το ποσό των 52.000 ευρώ για το 2020, ενώ το πλεόνασμα είναι στην πραγματικότητα είναι 33.672.11 ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι στον οικονομικό απολογισμό του 2019, ενεργητικό και παθητικό εξισώνονται με το ποσό των 111.687.69. Το σύνολο εσόδων ήταν στα 79.620.92 ευρώ και το σύνολο εξόδων στα 78.015.58 ευρώ.

Ο δε προϋπολογισμός για το 2020 ανέρχεται στα 181.472.11 ευρώ. Τα 129.200,00 ευρώ αφορά το μερικό σύνολο και προστίθεται σ’ αυτό το υπόλοιπο του ταμείου από το 2019 (52.272.11 ευρώ).

 

Τα 5 θέματα συζήτησης και οι παράλληλες πρωτοβουλίες

Εν συνεχεία πέντε ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν από τα μέλη που παρέστησαν στο ΕΒΕ. Στο μεταξύ, από την ΕΠΣΡ έγινε γνωστό ότι θα δημιουργηθεί site, όπου άπαντες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και φυσικά άμεσα.

Επίσης, στόχος της Ένωσης είναι να κάνει ταξίδι εκτός του νησιού με τις Μικτές ομάδες σε έδρα μεγάλης ΠΑΕ και συνδιοργάνωση ημερίδας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ψηφιακή μάθηση με παρουσία επώνυμου αθλητή από την Εθνική ομάδα του Euro 2004.

Α) Η κλήρωση του αυτοκινήτου:

Β) Δημιουργία ημερίδας α’ βοηθειών

Γ) Ημερίδα ποινικού δικαίου (με βάση τα φ.α. και τις συμπληρωματικές εκθέσεις)

Δ) Η εύρεση χώρου για το ενωσιακό γήπεδο

Ε) Η βία στα γήπεδα

Τέλος, δύο ήταν τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την ΕΠΣΡ. Η βία και η δημιουργία ενός ενωσιακού γηπέδου. Για τα θέματα της βίας, άπαντες τόνισαν ότι θα πρέπει να είναι και τα υπόλοιπα σωματεία παρόντα και δη αυτά που κυρίως υποπίπτουν σ’ αυτά.

Για το γηπεδικό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Τίτος Χνάρης επεδίωξε και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινακη όμως, το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο. Εκείνη την ώρα επενέβη ο κ. Στ. Πιατάς, ο οποίος τόνισε ότι η Δόξα από την πλευρά της «το τρέχει» και πως θα είναι καλό από κοινού να ψάξουν να βρουν μια κοινή συνισταμένη για να τελεσφορήσει ένα θέμα το οποίο κωλυσιεργεί εδώ και μια 15ετία.

Ο κ. Χνάρης υπογράμμισε ότι από τον κ. Γιώργο Μαρινάκη υποδείχθηκε ένας χώρος στο ΔΑΚ Γάλλου αλλά και εκεί είναι υπό συζήτηση το θέμα ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ απευθυνόμενος στον κ. Πιατά επιφυλάχθηκε για να κοιτάξει το ζήτημα του γηπέδου στον Τσεσμέ πιο διεξοδικά.

Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έχει υποσχεθεί από ένα ενωσιακό γήπεδο σε κάθε νομό και πως την ίδια στιγμή που οι άλλοι τρεις νομοί έχουν έτοιμους τους χώρους για να μπορούν να «κλειδώσουν» τα χρήματα από την Περιφέρεια για την υλοποίηση των έργων, στο Ρέθυμνο ψάχνουμε ακόμα να τους βρούμε…