31 °C Rethymno, GR
04/07/2020

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ

Ηλίας Ασπρομάτης: «Είμαστε ένα ισορροπημένο σύνολο»

Ο χαρακτηρισμός «ιδανική», που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την μέχρι τώρα προσπάθεια αλλά και πορεία της ομάδας του, είναι ο καταλληλότερος και πιο στοχευμένος για να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα. Γιατί όταν έστω και με κάποιες κακοτυχίες και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έχεις καταφέρει να συνεχίσεις ως πρωταγωνιστής και να βάζεις μια σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στηριζόμενος μάλιστα στην πλειοψηφία του δυναμικού σου σε ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία και προερχόμενους από τα τμήματα υποδομής σου, τότε η επιτυχία είναι διπλή.

Ποιος όμως είναι αυτός που χρησιμοποίησε τον παραπάνω χαρακτηρισμό για την αγωνιστική εικόνα που έχει επιδείξει η ομάδα του; Αν κοιτάξει κάποιος εκείνους τους ανθρώπους που υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες βρίσκονται στον τάπητα της Σοχώρας, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες, ίσως και να χρειαστεί κάτι παραπάνω για να τον ανακαλύψει. Όχι γιατί δεν είναι ένας πολύωρος, καθημερινός «θαμώνας» του γηπέδου του Περιφερειακού, αλλά γιατί είναι πάντα εγκρατής και μετρημένος στις… τοποθετήσεις του λεκτικά.

Όμως όσο προσεκτικός και αν είσαι, ο ρεαλισμός έρχεται απλά για να επιβεβαιώσει ή αντίθετα να σε διαψεύσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η «ξύλινη γλώσσα» των αριθμών, έρχεται να «κουνήσει» καταφατικά το «κεφάλι» της στις πρώτες λέξεις του προπονητή του Αστέρα Ρεθύμνου, Ηλία Ασπρομάτη, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΡ, «μοιράζονται» το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα μαζί με το έτερο φαβορί Άρη Ρεθύμνου και έχουν πετύχει μια σημαντική παρακαταθήκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

«Εμφανίζουμε αποτελεσματικότητα»

«Όσον αφορά την προσπάθεια είναι ιδανική. Αποτυπώνεται άλλωστε και στον πίνακα της βαθμολογίας», ήταν τα λόγια του έμπειρου προπονητή του Αστέρα Ρεθύμνου, που με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την απάντησή του, όταν του ζητήσαμε να περιγράψει την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Και έσπευσε να αιτιολογήσει «Παρουσιάζουμε ένα σύνολο που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εμφανίζουμε αποτελεσματικότητα και είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από νεανικό ενθουσιασμό και εμπειρία. Διαθέτουμε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν λόγους να αναζητούν την διάκριση και ποιοτικούς έμπειρους που προσδίδουν κύρος και ακόμη περισσότερη ποιότητα στην ομάδα». Υπάρχει όμως η ανησυχία στο τεχνικό τιμ της ομάδα της Σοχώρας, αν αυτό το «μείγμα» έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα; «Παρουσιάζουμε ένα ισορροπημένο σύνολο και η μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα της ομάδας, καταδεικνύει ότι είναι ένα συγκρότημα που θα πρωταγωνιστήσει την φετινή περίοδο».

 

«Στόχος και η εξέλιξη των νέων»

Ποιος όμως ακόμη στόχος υπάρχει εκτός από αυτόν της πρωταγωνίστριας ομάδας στον Αστέρα Ρεθύμνου; Ο πλέον αρμόδιος Ηλίας Ασπρομάτης δεν σκέφτηκε ιδιαίτερα πριν απαντήσει. «Εκτός από την ομαδική διάκριση, στοχεύουμε και στην περαιτέρω εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Αστέρα Ρεθύμνου, είναι αξιόλογη και παρακολουθείται εντατικά. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού αυτής της ομάδας αποτελείται από τις Ακαδημίες μας. Εξάλλου πολλοί επίσης ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο εντός, όσο και εκτός Κρήτης σε ομάδες όπου το αντρικό τμήμα τους αγωνίζεται στην Super League, όπως ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ».

Τέλος δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε την αναφορά στις «άσχημες στιγμές» ενός ποδοσφαιριστή και κατά συνέπεια της ομάδας του, που είναι οι σοβαροί τραυματισμοί. Όπως εκείνοι που «χτύπησαν» νωρίς-νωρίς την «πόρτα» του Αστέρα Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την νεοφώτιστη Επισκοπή 2010. Στο «Θ. Βαρδινογιάννης» δεν χρειάστηκαν ούτε 90’ για να αποχωρήσουν με σοβαρό πρόβλημα στον χιαστό και ο Γιώργος Μαρκουλάκης, αλλά και ο Λευτέρης Παναγιωτάκης.

«Η ομάδα δεν προβληματίστηκε τόσο από τα κενά που δημιούργησαν, όσο από ανθρωπιστικής πλευράς για την σοβαρότητα των τραυματισμών που είχαν τα δύο παιδιά. Ο Αστέρας Ρεθύμνου ανταποκρίθηκε αγωνιστικά στις απουσίες έστω και αν ήταν σημαντικές και υπολογίσιμες, για τους ίδιους τους παίκτες όμως ήταν κάτι επώδυνο», κατέληξε ο έμπειρος προπονητής της ομάδας της Σοχώρας, που στοχεύει στην συνέχιση μιας πορείας που ξεκίνησε το 2019 και θέλει η ολοκλήρωσή της τη νέα χρονιά να περιλαμβάνει την επίτευξη των στόχων.