18 °C Rethymno, GR
09/05/2021

ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Η αβεβαιότητα οδηγεί σε νέους δρόμους

Το κλίμα που δημιουργείται είναι φυσικά αυτό της αβεβαιότητας. Φτάσαμε στα μέσα του Ιανουαρίου αλλά δράση δεν υπάρχει στον ερασιτεχνικό ομαδικό αθλητισμό.

Βλέπετε, η Γ’ Εθνική έπεται της Football League με ό,τι σημαίνει αυτό…

Εδώ, πέρασαν 11 ολόκληροι μήνες για να δούμε ότι, το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα βαίνει προς έναρξη. Πόσο μάλλον στη Γ’ Εθνική που, ναι μεν είχαμε δράση για τη σεζόν 2020-21 όμως τούτο τούτο κράτησε μόλις για 4 αγωνιστικές.

Παρά τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών από τα μέλη της κατηγορίας, τόσο ως φυσικά όσο και ως νομικά πρόσωπα -οι οποίες οφείλουμε να τονίσουμε πως μόνο σπασμωδικές δεν ήταν- δεν φαίνεται να βγαίνει λευκός καπνός από την επιτροπή λοιμωξιολογίας.

Δύσκολο με τις ημερομηνίες

Προτεραιότητα όπως είπαμε, έχει η Football League. Η Γ’ Εθνική ίσως να ακολουθήσει εν ευθέτω χρόνο. Αν όμως πάει πιο πίσω, τότε ημερομηνιακά, δεν «βγαίνει» το καλεντάρι. Στον 10ο όμιλο εν προκειμένω, είναι απορίας άξιο πως θα μπορέσουν οι ομάδες να βγάλουν τη σεζόν. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, για να ξεκινήσουν στις 10 Φεβρουαρίου που είναι η καλύτερη των περιπτώσεων και να τελειώσουν στις 10 Ιουνίου, θα πρέπει να θέσουν τουλάχιστον 7 με 8 εμβόλιμες αγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει Τετάρτες, πολλές Τετάρτες…

Είναι σε θέση ερασιτέχνες παράγοντες ή προπονητές και ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα κατά γράμμα;

Και το πιο σημαντικό. Είναι σε θέση οι ομάδες να αντέξουν το οικονομικό βάρος των τεστ;

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος

Έπειτα απ’ όλα αυτά κι επειδή μέρος των παραπάνω γραφόμενων έχουν γεμίσει εκ νέου με αρκετό μελάνι τις εφημερίδες, έρχεται και μία άλλη περίπτωση. Αυτή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι παίκτες έχουν δικάιωμα να αποχωρήσουν από τους συλλόγους τους. Η συντριπτική πλειοψηφία, δεν το θέλει και δεν έχει κανέναν λόγο να αποχωρήσει από το σωματείο του. Διατηρεί κάθε δικαίωμα όμως γι’ αυτό.

Γνωρίζουν βέβαια ότι, οι συνθήκες του κρητικού ομίλου είναι πολύ καλύτερες από τους υπολοίπους ενώ ξέρουν καλά πως, τα σωματεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβαίνει.

Κάποιοι όμως το σκέφονται σοβαρά. Το ψάχνουν μήπως και μπορέσουν να βρουν κάποια ομάδα της Football League για να σώσουν τη χρονιά τους ή για να μη χάσουν τον ρυθμό τους γιατί, το ποδόσφαιρο είναι μια συνέχεια μηχανισμών του κορμιού των ποδοσφαιριστών αλλά και των ίδιων των οργανισμών των ομάδων…

Οι τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις

Και για να πάρουμε τα πράγματα ως έχουν, ας δούμε τρία παραδείγματα. Ήδη την πόρτα της εξόδου από τις μέχρι πρότινος ομάδες τους έχουν πάρει οι, Ξεπαπαδάκης, Τοπούζης και Καρβούνης.

Πρόκειται για τρεις εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Λίγες μεν αλλά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον…

Ο Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης που ανακοινώθηκε στις 15/7/20 από τον Ρεθυμνιακό (ανήκε πρώτα στην Επισκοπή), έλυσε τη συνεργασία του στις 3/1/21 με τους «κυανόλευκους» της Σοχώρας και πήρε μεταγραφή στην Ελλάς Μονάχου.

Ο Θανάσης Τοπούζης αποχωρεί όπως όλα δείχνουν από τον Αλμυρό. Στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ σημείωσε 24 γκολ και τον βοήθησε να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Ο Τοπούζης που έχει αγωνιστεί σε Ερμή, ΟΦΙ και Γιούχτα, βρίσκεται στον Έβρο Σουφλίου (ομάδα Α’ τοπικού). Φαίνεται πως ψάχνει ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τοπούζης έχει αγωνιστεί σε Σαρλερνιτάνα και Άσκολι στην Ιταλία.

Τέλος, ο Γιώργος Καρβούνης αποχώρησε από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας το περασμένο καλοκαίρι και ανακοινώθηκε από τον Ηρόδοτο στις 20/9/20. Προχθές (17/1/21) βγήκε η ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας του προκειμένου να βρεθεί σε ομάδα της Football League.