24 °C Rethymno, GR
19/09/2020

Η ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Τ. ΧΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ, Δ. ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗ

Η Γενική Συνέλευση βγάζει ειδήσεις…

Με τον πρόεδρο Τίτο Χνάρη και τον ταμία Δημήτρη Κουργιαντάκη θα εκπροσωπηθεί η ΕΠΣ Ρεθύμνου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ξενοδοχείο Divani στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Η Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ διεξάγεται με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας και θα έχει ώρα έναρξης τις 10.00πμ..

Η όλη κατάσταση αναμένεται με μεγάλη θέρμη αυτή τη φορά, όχι μόνον από τους εκπροσώπους των Ενώσεων που έχουν να πουν πολλά, αλλά και από τα σωματεία συγκεκριμένα, ιδίως αυτά που ανήκουν στην Γ’ Εθνική, στην Football League αλλά και στη Super League2.

… Και δεν είναι το γεγονός ότι θα βγουν μόνο κάποιες πολύ σημαντικές ειδήσεις…  Βλέπετε, τα μέλη της ΕΠΟ θα αφουγκραστούν το κλίμα και ανάλογα θα τοποθετηθούν στην ερχόμενη Τακτική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τις εκλογές που θα προκηρυχθούν. Το τελευταίο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Κι αν ο… καημός των μελών της ομοσπονδίας ή των υποψηφίων που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο είναι ο παραπάνω λόγος, για τα σωματεία που πληρώνουν, σίγουρα δεν είναι αυτός. Τουλάχιστον τούτη τη χρονική στιγμή…

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά όσον αφορά –εν προκειμένω την Επισκοπή- το προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα των κατηγοριών SL2-FL (για το αν θα πάμε σε ενοποίηση των δύο κατηγοριών ή όχι) και φυσικά, κατά πόσο η Γ’ Εθνική θα παραμείνει ως τέτοια ή θα είναι κατ’ όνομα και μόνον η τρίτη τη τάξει κατηγορία…

Με καλή διάθεση λοιπόν ανεβαίνουν (από την Κρήτη) τα μέλη της ΕΠΣ Ρεθύμνου και της υπόλοιπης Κρήτης στο πανέμορφο Καβούρι της Βουλιαγμένης. Καλό θα είναι από εκεί, να πάνε σε μια από τις εξαιρετικές ταβέρνες που υπάρχουν για ψαράκι έχοντας πρωτίστως κρατήσει σημαντικά στοιχεία στα χέρια τους για να μπορέσουν λίγο μετά, να το απολαύσουν.

Ούριος άνεμος

Το σίγουρο είναι ένα, από πλευράς ΕΠΣ Κρήτης. Τα μηνύματα συγκρατημένης, για την ώρα, αισιοδοξίας είναι πασιφανή μετά την ολοκλήρωση της παγκρήτιας σύσκεψης των εκπροσώπων των Ενώσεων και όλων σχεδόν των ομάδων του κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Ενώσεις Κρήτης θα πάνε ενωμένες για τον δικό τους αποκλειστικό σκοπό.

Ο ΑΟ Άρης επιφύλαξε μια άψογη καθ’ όλα φιλοξενία όπου άπαντες είχαν να λένε, τόσο για την περιποίηση όσο κυρίως για το ζεστό κλίμα που δημιουργήθηκε αλλά και για την επί της ουσίας συζήτηση που έγινε μεταξύ των μελών που θέλουν να προστατέψουν το προιόν τους ένεκα του κορονοϊού και της «σκόνης» που άφησε πίσω του.

Όπως μάλιστα επισημαίνει και η ΕΠΣΡ… «κατά γενική ομολογία η Παγκρήτια σύσκεψη της Παρασκευής στο γήπεδο Μισιρίων ήταν από τις κορυφαίες και ουσιαστικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και «μπράβο» στον πρόεδρο του ΑΟ Άρης Περιβολίων κ. Εμμανούλ Βαρούχα και τους συνεργάτες του και ξεχωριστά στον επίτιμο πρόεδρο του σωματείου κ. Γιώργο Σταράκη, για την πρωτοβουλία, την οργάνωση, την διεκπεραίωση, αλλά και την φιλοξενία που παρείχαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ως οικεία Ένωση, ευχαριστούμε τόσο τους συναδέλφους από τις ΕΠΣ Χανίων και ΕΠΣ Ηρακλείου που έδωσαν το «παρών», όπως και της πλειοψηφίας των σωματείων από άκρη σε άκρη της Κρήτης, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη και την μεγάλη αντιπροσωπεία του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά και την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης, στην εκδήλωση.

Ο συγκρητισμός που αναδείχθηκε από την σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, μόνο οφέλη θα επιφέρει συνολικά στο Κρητικό ποδόσφαιρο και στο καθένα σωματείο ξεχωριστά και ευχής έργον θα είναι ανάλογες συγκεντρώσεις να επαναληφθούν στο μέλλον.

Εμείς σαν ΕΠΣ Ρεθύμνου, θα είμαστε στο πλευρό των σωματείων μας, σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα τους, ενισχύοντας την σπουδαία προσπάθεια τους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Συνάντηση κορυφής στην ΕΠΣΡ

Αφού η ρεθεμνιώτικη Ένωση έκανε γνωστά τα αιτήματά της μέσω του προέδρου της κ.Τίτου Χνάρη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν στα γραφεία τους, τους άλλους δύο προέδρους των ΕΠΣ Χανίων, Ηρακλείου κ.κ. Κωνσταντινίδης, Τζώρτζογλου αντίστοιχα (ο κ. Χηνόπουλος από το Λασίθι δεν προσήλθε) όπου είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά ανταλλάσσοντας απόψεις επί όλων των γενικών θεμάτων που άπτονται του κρητικού ποδοσφαίρου. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηρίξουν την κίνηση των σωματείων του νησιού μας, μπαίνοντας μπροστά, προκαλώντας συναντήσεις και ασκώντας πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας και εμείς από την πλευρά μας στην επιβίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στα γραφεία της ΕΠΣ Ρεθύμνου, βρέθηκαν και οι κ.κ. Α’ Αντιπρόεδρος ΕΠΣΗ Γιώργος Κουτεντάκης με το μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλη Πετούση, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων  κ. Μιχάλης Κουλιεράκης.

Από την ΕΠΣΡ, τον ρόλο των οικοδεσποτών είχαν αναλάβει ο πρόεδρος του Ρεθύμνου κ. Τίτος Χνάρης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Δασκαλομαρκάκης, ο ταμίας κ. Δημήτρης Κουργιαντάκης, και ο υπ. Μικτών ομάδων κ. Νίκος Μαρκουλιδάκης.