16 °C Rethymno, GR
05/04/2020

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ: ΤΑ ΛΑΘΗ, ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Η εικόνα και τα μηνύματα των «δύο»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ

Το γ’ ημίχρονο του α’ ντέρμπι στο κύπελλο ΕΠΣΡ για την προημιτελική φάση ανάμεσα στον Ρεθυμνιακό και την Επισκοπή (0-3), είχε καίριες επισημάνσεις, όπου οι δύο προπονητές (κ. Βέλιτς και κ. Καραδάκης), μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας.

Σαφώς και γνώριζαν ότι το τελικό σκορ ήταν ξεκάθαρο γι’ αυτό και δεν υπήρξε θέμα για το αν ήταν δίκαιη ή όχι η νίκη. Ο Βόσνιος τεχνικός άλλωστε έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες του να αγωνιστούν και η αλήθεια είναι ότι σε προσωπικό επίπεδο, τουλάχιστον οι περισσότεροι, τον δικαίωσαν. Ομαδικά υπήρξαν «θεματάκια». Πολύ δύσκολα όμως θα ξαναδούμε την Επισκοπή να αγωνίζεται με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα πλην του επαναληπτικού -εικάζουμε- στο ΔΑΚ Γάλλου.

Από την άλλη πλευρά πάλι, ήταν και η εικόνα του Ρεθυμνιακού αυτή που έστελνε μηνύματα. Μιας ομάδας που μπήκε πληγωμένη από το 0-1 του πρωταθλήματος από τον ΠΟΑ αλλά που έδειξε διάθεση, που έτρεξε με όσες δυνάμεις τις απέμεναν και η οποία έφτασε 5 φορές με αξιώσεις στην εστία των Κολοβούρη-Μανιαδάκη. Στις τρεις από αυτές οι παίκτες του σημάδεψαν τα δοκάρια! Γι’ αυτό το γεγονός ο Νίκος Καραδάκης αισιοδοξεί.

Ας δούμε όμως υπό ποιο πρίσμα είδαν οι δύο προπονητές τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους αλλά και το ίδιο το ματς:

 

Γ. Βέλιτς: «Είχαμε την τύχη αλλά στο β’ κάναμε τα απλά και σκοράραμε»

«Δώσαμε έναν σημαντικό αγώνα που στην πορεία του, δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδας. Είχαμε παράλληλα τη δυνατότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές και μάλιστα να μπορούμε να δείξουμε την εμπιστοσύνη από μέρους μας προς εκείνους.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι ήταν ένα ματς που δεν ήρθε στην κατάλληλη στιγμή υπό την έννοια του ρυθμού και της απόλυτης συγκέντρωσης καθώς ακολουθούν οι γιορτινές μέρες.

Σίγουρα αυτό ισχύει και για την ομάδα του Ρεθυμνιακού -βέβαια για διαφορετικούς λόγους- όπου δεν ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ. Παρ’ όλα αυτά, έγινε ένα καλό, καθαρό παιγνίδι. Στο α’ ημίχρονο είχαμε τύχη και δεν δεθήκαμε κάποιο γκολ. Στο β’ ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και ζητήσαμε από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν κάποια απλά πράγματα κι έτσι ήρθαν και τα γκολ μας.

Προς στο τέλος, είχαμε τύχη από τα δύο δοκάρια του Ρεθυμνιακού. Η νίκη μας είναι δίκαιη αλλά σίγουρα και ο Ρεθυμνιακός θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και στον Ρεθυμνιακό καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Σε σχετική ερώτηση όσον αφορά τους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής, ο κόουτς της Επισκοπής επεσήμανε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και τους στηρίζουμε. Δεν αποδεσμεύσαμε κανέναν ποδοσφαιριστή, αντιθέτως 1-2 που έχουν φύγει έγινε οικειοθελώς.

Το συγκεκριμένο ματς δεν προσφέρεται για κάποια συμπεράσματα τέτοιου είδους απλώς, το ευχάριστο είναι ότι παρ’ ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν είχαμε αγωνιστική παρουσία και παρ’ ότι πλησιάζουν οι γιορτές, οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα με στόχο φυσικά να φτάσουμε στη νίκη που ήταν και το ζητούμενο».

 

Ν. Καραδάκης: «Αντιδράσαμε σωστά μετά τον ΠΟΑ»

«Αναγκαστήκαμε να παίξουμε ένα τόσο ιδιαίτερο όσο και δύσκολο ματς μέσα σε τρεις μέρες από τον αγώνα με τον ΠΟΑ. Έπρεπε να μαζέψουμε την ψυχολογική και σωματική μας κούραση και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Στο α’ μέρος τα παιδιά ανταποκριθήκανε. Ξέραμε ότι η Επισκοπή θα ανεβάσει τις γραμμές της. Δυστυχώς σε 4 ευκαιρίες που δημιουργήσαμε «σημαδέψαμε» τρεις φορές τα δοκάρια.

Δεχόμαστε ένα γκολ στην έναρξη του β’ ημιχρόνου όπου μας πρόδωσε η κούραση. Στη φάση αυτή ο Δασκαλάκης παθαίνει έναν μυϊκό τραυματισμό και δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Γκιόκα. Ουσιαστικά κόντρα στη ροή του αγώνα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Έχουμε δουλέψει ούτως ώστε να μην μας επηρεάζει το σκορ όταν μένουμε πίσω σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, από ένα σημείο κι έπειτα, η κούραση ήταν εμφανής. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες προσπάθησαν και είχαν άλλα δύο δοκάρια στην επανάληψη. Κάπου εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει.

Έπειτα από όλα αυτά, καταλήγω στο ότι η αντίδραση -και ιδίως μετά τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε από τον ΠΟΑ- ήταν θετική απέναντι στην Επισκοπή. Όταν τα καταφέρνεις απέναντι στην Επισκοπή γεμίζεις με αισιοδοξία.

Τα μικρά παιδιά βελτιώνονται. Είναι κι αυτό ένα αισιόδοξο μήνυμα. Καλές γιορτές στον κόουτς και στην Επισκοπή. Το έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα, εύχομαι να τα καταφέρει και είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχει τους στόχους της».