25 °C Rethymno, GR
21/09/2020

ΣΤΕΜΑ ΣΕ ΑΣΤΕΡΑ Ρ. ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑ ΔΟΞΑ ΣΤΗ Β’ – ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 

Η ΕΠΣΡ ανακήρυξε πρωταθλητές

Στην κατάληξη των τυπικών μεν, απαραίτητων ωστόσο αποφάσεων για την ανακήρυξη των πρωταθλητών σε Α’ και Β’ κατηγορία τοπικού (Αστέρα Ρεθύμνου και Δόξας Πλατανέ αντίστοιχα) προχώρησε η ΕΠΣ Ρεθύμνου μη παραβλέποντας βέβαια να αποδώσει τα εύσημα και στην πρωταθλήτρια Γ’ Εθνικής, Επισκοπή.

Παράλληλα, έγινε γνωστό αυτό που είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή θα γίνουν δύο κληρώσεις για την ανάδειξη της ομάδας που θα βρεθεί να εκπροσωπήσει το Ρέθυμνο στο κύπελλο Ελλάδας. Αυτό θα συμβεί στις 8 Ιουνίου στις 19.00 στα γραφεία της Ένωσης. Γενικώς η ΕΠΣΡ έλαβε μια σειρά από αποφάσεις στην τελευταία της συνεδρίαση μέσα από την οποία αναφέρονται τα εξής: «Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ρεθύμνου συνεδρίασε την Παρασκευή 22-05-2020 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και έπειτα από το υπ.αριθμ 33/29-04-2020 έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ περί οριστικής διακοπής πρωταθλημάτων, ανακηρύσσονται:

-. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2019-2020 ο ΑΟΝ Αστέρας (1ος της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής).

-. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2019-2020 η ΑΕ Δόξα Πλατανέ  (1η της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής).

-. Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣ Ρεθύμνου 2019-2020 θα αναδειχθεί με κλήρωση μεταξύ των ομάδων που συνέχιζαν στην διοργάνωση μέχρι την διακοπή, την Δευτέρα 08-06-2020 στις 19.00 στα γραφεία της Ένωσης. Βάσει του εγγράφου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αρχικά θα γίνει κλήρωση μεταξύ ΑΟΝ Αστέρας και ΑΟ Επισκοπή (ζευγάρι ημιτελικού) και εν συνεχεία θα υπάρξει νέα κλήρωση μεταξύ του Τάλως Μελιδονίου (βρισκόταν ήδη στον τελικό) και της ομάδας που θα προκύψει από την πρώτη κλήρωση.

  1. Τα γραφεία της ΕΠΣ Ρεθύμνου όπως και όλες οι υπηρεσίες της Ένωσης μας, θα ανοίξουν την Δευτέρα 01-06-2020. Ομόφωνα αποφασίστηκε η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών πλεξιγκλάς και η προσέλευση των εκπροσώπων των σωματείων θα γίνεται σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο.
  2. Στην προσπάθεια ενίσχυσης των σωματείων σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, το ΔΣ ΕΠΣΡ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, όπως οργανώσει σε συνεργασία με όλα τα μέλη της, ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ, αγοράζοντας ένα βανάκι, το οποίο και θα κληρωθεί το επόμενο διάστημα.
  3. Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία επίσημης διαδικτυακής ιστοσελίδας της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.
  4. Αποφασίστηκε ομόφωνα η εκμετάλλευση της πλούσιας σε αθλητικό υλικό, αποθήκης των ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ενισχύοντας Ακαδημίες των σωματείων-μελών της σε ρουχισμό και όχι μόνο.
  5. Με αρ. πρωτοκόλλου 286 η ΕΠΣ Ρεθύμνου απάντησε στο υπ.αριθμό 9775/2020 της ΕΠΟ, ενημερώνοντας πως στην δύναμη της, υπάρχουν 33 ενεργά σωματεία.
  6. Σύσσωμο το Δ.Σ. συγχαίρει τα σωματεία ΑΟ Επισκοπή, ΑΟΝ Αστέρας και ΑΕ Δόξα Πλατανέ για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε Γ’ Εθνική (8ος Όμιλος), Α’ κατηγορία και Β’ κατηγορία Ρεθύμνου, αντίστοιχα. Τους εύχεται καλή πορεία την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.
  7. Παροτρύνουμε τα σωματεία-μέλη μας, όπως επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports,

ώστε να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση για την ασφαλή χρήση των αθλητικών χώρων, μετά από την επαναλειτουργία τους.

  1. Επιπλέον, καλούμε τα σωματεία-μέλη μας όπως μεριμνήσουν για την προεγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» στην ειδική πλατφόρμα που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) στον ακόλουθο σύνδεσμο www.gga.gov.gr/mitroo
  2. Με το υπ. αριθμ. 33/29-04-2020 η ΕΠΟ μας ενημέρωσε πως η Τακτική Γ.Σ. της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30-06-2020 στις 10.00, στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στην Αθήνα».