23 °C Rethymno, GR
27/10/2020

Η κρίσιμη στιγμή και απόφαση!

Τετάρτη 3 Μαΐου του 2012! Ώρα 10 πρωινή! Κι εγώ καθισμένος στον καναπέ μου, παρακολουθώντας τα κανάλια, προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα από όσα είδα και άκουσα, ώστε να αποκρυσταλλώσω γνώμη και να πάρω απόφαση, για το που πρέπει να ρίξω την ψήφο μου, για να σωθεί η χώρα, από την κρίση και τις συνθήκες ζωής και να εξασφαλίσει το μέλλον της!
Αλλά αν ήμουνα, που ήμουνα προβληματισμένος από τα πριν, μια φορά, τώρα, ύστερα από τα όσα είδα και άκουσα είμαι δυο και τρεις και πέντε φορές! Τι να πρωτοθυμηθώ, από όσα άκουσα από όλους που μίλησαν και είπαν και υποσχέθηκαν αλλά και από όλους εκείνους που ανασύρθηκαν από τα κανάλια, παλαιούς παράγοντες της χώρας, ξεχασμένους ολότελα, που τώρα ήρθαν και αυτοί να μας πουν τη γνώμη τους, τους προβληματισμούς τους και με… ταπεινότητα και σεβασμό δήθεν να μας προτείνουν και να αφήσουν να εννοηθεί τι πρέπει να κάμουμε!

Μέχρι και άλλοτε, …τσάρος της οικονομίας μας, Στέφανος Μάνος, με τη… «Δράση» του δεν έπαυσε να μας φωτίζει με τις ιδέες του, που τότε δεν πρόλαβε! Όπως επίσης, και του άλλοτε πάλι άλλου… τσάρου της οικονομίας μας, εξαίρετης… συζύγου κ. Λούκα Κατσέλη, δεν υστέρησε από το να μας καλεί να την αναδείξουμε πρωθυπουργό για να εφαρμόσει όσα ο αξέχαστος μας Γεράσιμος Αρσένης δεν πρόλαβε και εκείνος!

Και βέβαια να προσθέσω ότι και όλοι οι αρχηγοί, μόνο το καλό θα μας κάνουν και όχι προς Θεού κανένα μα κανένα κακό ή δυσάρεστο! Και εγώ ο φουκαράς, ο απλός, απλούστατος πολίτης και χωριάτης, μπροστά σε όλα αυτά που είδα και άκουσα, από όλους αυτούς που περισσότερο μας ζάλισαν, παρά που μας… διαφώτισαν αισθάνομαι λίγο αμήχανος, αλλά και υπεύθυνος!

Η ψήφος του καθένα μας είναι σημαντική, είναι δύναμη, που θα επηρεάσει καθοριστικά κάτω από τις σημερινές κρίσιμες ώρες την τύχη της χώρας μας, στα επόμενα χρόνια! Και αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια πράγματα μέσα στο πολιτικό σκηνικό, είναι τα παρακάτω!

Τα δυο τα κόμματά μας τα μεγάλα μόνο με τη λογική και την ψυχραιμία, που απαιτούν οι στιγμές δεν έχουν σχέση! Μίσος και διχασμό σπείρουν, με την αδιαλλαξία τους και τις αλληλοκατηγορίες το ένα στο άλλο και τίποτε παραπάνω! Τα κόμματα της Αριστεράς, που θα μπορούσαν να παίξουν ένα ρόλο, διαπληκτίζονται μεταξύ τους!

Ο Φώτης Κουβέλης, με την Δημοκρατική Αριστερά του, προβάλλει ως κάποια, μοναδική ίσως ελπίδα, με την μετριοφροσύνη και την μετριοπάθεια που τον διακρίνει. Αποτελεί ίσως σήμερα το κέντρο της πολιτικής! Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί ωφέλιμος και πρωταγωνιστής ίσως, εάν παραβλέψει εκείνες τις… κόκκινες γραμμές που θέτει και συμβιβαστεί με την… κυβερνώσα αριστερά, την οποία ο ίδιος προπαγανδίζει! Τον θεωρώ βασικό στοιχείο σοβαρότητας και υπευθυνότητας.

Επίσης ελπιδοφόρα βλέπω την παρουσία στην πολιτική σκηνή, του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιώργου Κίρτσου, έστω και με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη!

Με βάση τα παραπάνω, αδίστακτα θα δώσω την ψήφο μου στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, χωρίς βέβαια και να ελπίζω, να αναδειχθεί πρώτος και υποψήφιος πρωθυπουργός! Και εάν το αποτέλεσμα των εκλογών αναδείξει και πάλι πρωταγωνιστές όπως έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τα δύο κόμματά μας τα μεγάλα, ας προσπαθήσουν επιτέλους να λογικευθούν, να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης, εάν θέλουν να εξασφαλίσουν και το δικό τους κομματικό μέλλον!

Πάντως προσωπικά, μέσα σ’ αυτό όλο το… μπάχαλο των καναλιών, των αρχηγών υποψηφίων πρωθυπουργών και υπουργών και των αρμοδίων όλων και την… λογοδιάρροιά τους, γύριζα το κουμπί στα κρητικά κανάλια όπου πετύχαινα κανένα καλό λυράρη και τραγουδιστή και μια καλή μαντινάδα κι εκεί έβρισκα τον εαυτό μου! Και όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών εάν τελικά η Ν.Δ. είναι το πρώτο κόμμα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στεφθεί πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς δε νομίζω ότι χάλασε ο κόσμος! Αρκεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να θυμηθεί τον εαυτό του, όταν ίδρυσε την Πολιτική του Άνοιξη και μαζί με τον σύντροφό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, που και αυτός τότε είχε ιδρύσει το κόμμα των Ελεύθερων Πολιτών νομίζω, οι δυο μαζί με τα οράματά τους τότε να φροντίσουν να ανοίξουν δρόμο προοδευτικό και ανάπτυξης, που όλοι θέλουν και όλοι περιμένουν.

Εάν δεν το καταφέρουν, έστω και με συνεργασία, άλλου κόμματος, μαύρη μοίρα τους περιμένει, αλλά και τη χώρα δυστυχώς! Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, εάν εκείνος πλειοψηφήσει και αναλάβει πρωτοβουλίες! Από κει και πέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του! Τι άλλο να πω;

Ο Χωριάτης