30 °C Rethymno, GR
12/07/2020

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η «Μήδεια» επιστρέφει στη σκηνή του The Garage

Μετά από 24 παραστάσεις στην Κρήτη όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και λίγο πριν τις παραστάσεις της στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ, η Μήδεια επιστρέφει στο Ρέθυμνο και στο The Garage για 3 τελευταίες παραστάσεις! Tην Παρασκευή 24,  το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 21.30.

Αλίμονο… τι μέγα κακό ο έρωτας για τους θνητούς.

Μια σύγχρονη εκδοχή της Μήδειας του Ευριπίδη. Η εγγονή του Ήλιου, κόρη του βασιλιά της Κολχίδας, παρατημένη, απατημένη, περιφρονημένη από το σύζυγό της, αποφασίζει να εκδικηθεί, σκορπώντας τον όλεθρο, φτάνοντας μέχρι την αποτρόπαια πράξη να σκοτώσει τα παιδιά της.

Τελικά, πόσο διάφανο είναι το πέπλο που χωρίζει τη λογική από την αγριότητα; Πόσο μικρή η απόσταση από τον έρωτα ως το θάνατο;

«Να μου λείπει μια ζωή ευτυχισμένη που την καρδιά μου θα πληγώνει διαρκώς», απαντά η Μήδεια στον Ιάσονα. Το τέλος του έρωτα οδηγεί κατευθείαν στο θάνατο.

Η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Ελένη Δάγκα, σημειώνει:

«Η ιστορία της Μήδειας είναι μία διαδρομή προς τα «μέσα», μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσουμε (ή να ανοίξουμε;) τις σκοτεινές πόρτες του μυαλού μας, μια απεγνωσμένη πορεία προς τον έρωτα. Η εγγονή του Ήλιου είναι φως, εκπέμπει φως και ως φως αποθεώνεται στο τέλος. Στο φως, δίχως φόβο ή δισταγμό, φέρνει τα σχέδια της (αποκαλύπτει τα πάντα όχι σε κάποιον δικό της έμπιστο, αλλά στις γυναίκες της Κορίνθου), στο φως καταρρέει δίχως να κρύβει τη συντριβή της. Κι αυτό το φως λούζεται από το σκοτάδι που βγαίνει από τα σπλάχνα της και γίνεται ακόμη πιο φωτεινό. Γιατί η πορεία της μέσα στο γάμο της τη θάμπωσε. Αυτή, η απόγονη του Ήλιου έχασε το όνομά της κι έγινε «μια γυναίκα». Το σκοτάδι της τώρα θα ξεπλύνει τη θαμπάδα. Χρειάζεται σκοτάδι για να φανεί το μεγαλείο του φωτός».

Είπαν για την παράσταση:

«Μια πολύ δυνατή παράσταση που τιμά ένα τόσο σπουδαίο κείμενο. Μαζί με τους ηθοποιούς παρασύρεσαι στην ιστορία της πιο αμφιλεγόμενης ηρωίδας του Ευριπίδη και του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος στον βωμό του έρωτα».

– «Μόλις επέστρεψα από την παράσταση… ήταν συγκλονιστική!!! Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες… ήταν όλα μαγικά… Όσοι δεν το είδατε, σας συνιστώ να πάτε να το δείτε… Αν δεν πάτε, ειλικρινά, εσείς θα χάσετε».

– «Εξαιρετική δουλειά, εξαιρετικοί ηθοποιοί… μπράβο σας. Μια πολύ ανθρώπινη Μήδεια… μέσα στην τραγικότητά της».

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Νίκος Χουρμουζιάδης,

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα

Με τους: Μάνια Κατσανάκη, Γιώργο Ξενικάκη, Αντώνη Παλιεράκη και Κοραλία Παλιεράκι

Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου

Κίνηση: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ιωαννίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: The Garage

Μακιγιάζ: Vitrine (Καζαντζάκη 3)

Θεατρολογική επιμέλεια προγράμματος: Μαριάννα Τζιράκη

Δημιουργικό-προώθηση: Στέλιος Κουνδουράκης

Video: Γιάννης Ανδρίτσιος

 

Πληροφορίες παράστασης

Διάρκεια: 72 λεπτά

Εισιτήρια: 12 και 8 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: στο 6945378809 ή στο inbox της fb σελίδας του The Garage.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη κάτω των 13 ετών.

Το The Garage, βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας 53 (απέναντι από το Μηχανολογικό).