26 °C Rethymno, GR
15/07/2020

Η παγκόσμια ΕΛΛΑΣ

Δ’
Πλην Ελλήνων, μέχρι και μετά το 1000 προ Χριστού, η φέρουσα ικανότητα της ανθρωπότητας εμφανίζεται αποδεδειγμένα μηδενική για μεταβάσεις με πλοίο ή πεζή, μακριά και προς άγνωστα. Στην Ευρώπη περιορίζονται σε αντοχές ημερών όσες τα δάχτυλα χειρός, άνευ τροφής, εφοδίων, καταφυγίων, εύκολης φωτιάς, κατάλληλων όπλων στα χιονοσκεπή κατά κανόνα, γρήγορα θα πεθάνουν, φορούν μοναδικό ένδυμα προβιές. Ολιγοήμερες αποστάσεις διανύουν και στη θερμή Ασία. Ασσύριοι – Σουμέριοι – Χετταίοι – Βαβυλώνιοι – Χαλδαίοι και τινές λοιποί, επίσης οι μεταγενέστεροι του 1000 προ Χριστού Μήδοι – Πέρσες – Σκύθες κ.α. Ελάχιστα (με τον Δαβίδ περί το 1000 π.Χρ.) και σύντομα εκστρατεύουν εκτός συνόρων οι περικυκλωμένοι από ερήμους Εβραίοι, όπως και στην Κίνα με τις απέραντες εκτάσεις. Ούτε στην Ασία πλοίο, γύρω στο 1000 προ Χριστού ανοίγουν λίγα δειλά εμπορικά πανιά στην Κίνα και οι Φοίνικες. Όταν 1187 Ελληνικά πολεμικά αποβιβάζονται στην Τροία, Φοινικικά πλοία στο Αιγαίο είναι ένα λαθρεμπόρων στην Ιλιάδα και ένα σωματεμπόρων στο Ιόνιο, στην πολυτάξιδη Οδύσσεια.
Οι Αιγύπτιοι κινούνται κατά μήκος του Νείλου, μια βδομάδα παραπέρα απομνημονεύτηκε ΕΝΑΣ πόλεμος ή μέχρι την Παλαιστίνη ο Ραμσής και νότια στην παραδίπλα Νουβία περί τα μέσα της 2ης χιλιετίας. Ολότελα ακίνητη η Αφρική. Τα περί ιθαγενών με πιρόγες 2 -3 ατόμων, χωρητικότητας 10 καρύδες, ύψους από το νερό μιάς σπιθαμής σε Ατλαντικό – Ειρηνικό -Ινδικό, χρησιμεύουν μόνον για τον κινηματογράφο. Τέτοια πλεούμενα δεν επικοινωνούν μήτε με τα γειτονικά νησιά, μάλιστα μη ορατά, άρα αγνοούνται εκατέρωθεν.
Με ψευτοσχεδίες στα ποτάμια πλέουν οι λαοί Νότιας – Κεντρικής Αμερικής και οι Ινδιάνοι στη Βόρεια. Καθόλου στη θάλασσα. Ακόμα και όταν κάποτε ασφυκτιούν πληθυσμιακά, δεν προελαύνουν προς ζούγκλες και όρη, περιφέρονται πέριξ.
Στους Έλληνες χρεώνονται και ιστορικά γεγονότα χωρίς ρητές και ονομαστικές πηγές. Δεν πρόκειται περιοριστικά για την Ευρώπη ή τις γειτονικές τους Ασία – Αφρική. Έλληνες – Ελληνικά εκτοξεύονται ακροβολιστί πανταχού στην υδρόγειο. Συνοδεύει μονίμως το γλωσσικό τους σπερματογόνιο μέχρι τον Ειρηνικό την Αυστραλία, την Αρκτική σε άρρηκτη αρμολογία με τα δεδομένα, αποδείξεις και τεκμήρια.
Τα αχρονολόγητα τείχη των νησιών Μπίμινι (πρώτες δοκιμές ατομικών βομβών), Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ο πρώτος χάρτης της Ανταρκτικής σχεδιάστηκε το 1737, έναν αιώνα πριν ανακαλυφθεί, ενώ απεικονίζει περιοχές προτού τις σκεπάσουν πάγοι! Πώς το ήξεραν στο Παρίσι δίχως πρόσβαση σε κάποιον αρχικό, όπου και διάβασαν το Ελληνικό όνομα των άρκτων; Ο παρεμφερής του Τούρκου Πίρι Ρέϊς (1513) εκλάπει και ανευρέθει σε Ελληνικό έδαφος, ενώ ο «πατήρ» του χάρτη τυγχάνει και «πατήρ» του «Μάλτα γιοκ», δήλωσε ότι η Μάλτα δεν υπήρχε! Εξαφανίσθηκε… Αγεωγράφητος παντελώς. Επρόκειτο περί αυταπόδεικτης αντιγραφής, ο χάρτης «του»!
Ποιούς λευκούς με γενειάδες και πανοπλίες γνώριζαν από εκατοντάδων ετών πριν, οι δίχως τριχοφυΐα προσώπου και άοπλοι, ημίγυμνοι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο του 15ου αι. ή οι Ινδιάνοι στις ΒορειοΑμερικανικές λίμνες και ποταμούς, ομοίως ημίγυμνοι, χωρίς επαφή με λευκούς, σχεδόν άοπλοι αρχές 18ου αι. όταν καταφθάνουν οι πρώτοι λευκοί; Γνώριζαν μόνον τους ίππους. Οι περί το 1000 μετά Χριστόν Βίκινγκς φορούσαν προβιές και όχι πανοπλίες. Εν ευθέτω χρόνω η ιστορία αποδεικνύεται ότι συναποτελείται από γεγονότα, πηγές, ευρήματα, χειροπιαστά πάσης φύσεως και είδους επιτόπια ντοκουμέντα, δεν είναι ο Κοκοβιός και το φιδάκι ο Διαμαντής του καταιονισμού παραμυθιών σε μίξη με ψέματα, διαστρεβλώσεις, αποσιωπήσεις στο εν διαρκεία ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα παραποίησης της ιστορίας με τις σαχλαμάρες που μονίμως μας σερβίρουν. Η ιστορία γνέφει σαφέστατα και διαυγέστατα, τα σα εκ των σων καταιγιδοφόρων γενειοφόρων με πανοπλίες. Ενέργειες με δυνάμεις παγκοσμίως. ΕΛΛΗΝΕΣ. Οψέποτε, συν τοις άλλοις, εν τοιαύτη ή όποια περιπτώσει, ΟΛΑ αποκαλύπτονται συμπερασματικά και σταδιακά.
Η απίστευτη Ταρτησσός στην Ισπανία (πιθανολογείται η Σεβίλλη) που εξαφάνισαν το 533 π.Χρ οι Καρχηδόνιοι, αναφέρεται σε Ελληνικές πηγές. Θαρσείς κατά την Βίβλο. Κρήτες. Από κει, από τόσο μακριά (!!!) τροφοδοτούσαν τον Σολομώντα! Ο Στράβων ομιλεί για έμμετρους νόμους (αν είναι ποτέ δυνατόν!) ηλικίας 7.000 (9.000 σήμερα) ετών. Η σβάστικα και ο σταυρός στην προ 30.000 ετών Ευρώπη. Εκτός εάν, τότε λάτρευαν τον Απόλλωνα. Η περί το 13.000 π.Χρ. κοσμοξακουστή πινακίδα του Γκλοζέλ στο Βισύ Γαλλίας, με γράμματα Γραμμικής Α’ της Κρήτης. Η φλογέρα του θεού Πάνα ολόιδια ως σήμερα στο σχήμα (και στον ήχο συμπερασματικά), στον Ειρηνικό και στις Άνδεις του Περού των Ίνκας.
Παντού οι Κρητικοί λαβύρινθοι σε μνημεία, οικοδομές και πυθμένες. Ελληνική αρχιτεκτονική στην Τούλα του Μεξικού των Τολτέκων, οι στήλες του ναού ονομάζονται «Άτλαντες», οι Ελληνικές κλίμακες στη Φλόριντα. Κρητών τα γράμματα του βωμού και η όλη λιθοδομή στο Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ με τους γρανίτες.
Μια η λογική εξήγηση, η άλλη θα ήταν οι Έλληνες να πετούσαν με μεταγωγικά αεροπλάνα και να ρίχνανε αλεξιπτωτιστές αφού δεν υπήρχαν αεροδρόμια:
 Κατέπλευσαν και εξαπολύθηκαν.
Πόσο υπαινιχτικά, κυριολεκτικά ή μάλλον σκωπτικά στο σήμερα, Ασία- Αφρική – Ατλαντικός – Ωκεανία – Αρκτική λέξεις Ελληνικές;
* Ο Νικόλαος Ξυπολυτάς είναι χειρουργός, πρώην διοικητής Γ.Ν.Ρ., υπεύθυνος τομέα υγείας Ν.Δ-ΝΟΔΕ Ρεθύμνου