14 °C Rethymno, GR
27/11/2020

Η περίφημη λίστα

Δεν μας φθάνανε τα όσα αληθή και όχι κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την δεινή οικονομική και ηθική κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, ήλθε να προστεθεί και περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ.

Ξέρετε, πρόκειται για την πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επί-κεφαλής του Δ.Ν.Τ.

Μια Λίστα, με πάρα-πολλά ονόματα Ελλήνων καταθετών σε Ελβετικές Τράπεζες.

Λες και δεν ήτανε γνωστό το γεγονός και περιμέναμε την Λαγκάρντ να μας το πει.

Θα μου πεις δεν είχαμε γραπτές αποδείξεις και τώρα, η καλλίτερα από τότε που τις μάθαμε τι άραγε θα ήτανε λογικό και ρεαλιστικό να περιμένουμε;;

Μα προφανώς ότι ακριβώς επακολούθησε: Με διάφορα ζιγκ-ζαγκ των υπευθύνων το θέμα να παραμείνει στο σκοτάδι τουλάχιστον για τους Μεγάλους και Επώνυμους καταθέτες που, κανένας δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους με τίποτε.

Η πιθανή έως και απίθανη συνέχεια. Η, υπόθεση θα περιέλθει στην συνήθη λήθη της Ελληνικής πραγματικότητας, ή, θα βρουν τον μπελά τους οι μικροί και ασήμαντοι!

Το έχω ξανά γράψει και φυσικά πολλοί άλλοι πριν από εμένα. Η Ελληνική κοινωνία ζει μια κατάσταση που συμβαίνει κατά διαστήματα στο Κόσμο με την διαφορά όπως φαίνεται ότι, τώρα είναι ποιο επώδυνη, ποιο αβάστακτη και ποιο δύσκολα κατανοητή.

Ακόμα σε αυτό συντελούν εξάπαντος και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που η κάθε πληροφορία, το κάθε συμβάν καλό ή ως συνήθως κακό μεταδίδεται αστραπιαία!

Φαίνεται ακόμα ότι αυτός ο κατακλυσμός ειδήσεων, από εντός και εκτός, άλλοτε καλών και συνήθως κακών δεν μπορούν να «χωνευτούν» χωρίς να προκαλέσουν έντονες διαταραχές στο «πεπτικό» σύστημα, διάβαζε στο μυαλό και την κρίση μας.

Να προσθέσω χωρίς να κομίζω γλαύκα εις Αθήνας, πέραν των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που πλήττουν περισσότερο, φυσικό άλλωστε, τους αδύναμους έχομε και πολιτικά φαινόμενα που δεν είναι εύκολα και πειστικά ερμηνεύσημα.

Ένα τέτοιο που εμένα τουλάχιστον με έχει αφήσει άναυδο είναι, η περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου: Πως αυτό το μεγάλο στα αλήθεια μυαλό, θεωρείται σήμερα πρόσωπο ξεπερασμένο για να ηγείται ενός ιστορικού Κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ.

Μια εξήγηση μόνο θεωρώ ιστορικά ότι μπορεί να προσεγγίζει την αλήθεια.

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαγράψει τον ιστορικό του κύκλο εξαιτίας της πολιτικής του διαδρομής από το 1981 μέχρι και 2009, με ιδιαίτερη έμφαση την περίοδο 2004-2010. Τα πολλά και χιλιοειπωμένα λόγια είναι πτώχεια!!

Τέλος η εικόνα της Ελλάδας σήμερα, με την αντιπολίτευση να μην συμπαραστέκεται στην Κυβέρνηση, να φαίνεται ότι αναζητά ανιστορικές και ανέφικτες λύσεις είναι σαν να περιμένουμε το γνωστό: «σφάξε με Αγά μου να αγιάσω».

Ίσως αυτό έχει να κάμει και με τους εξωτερικούς παράγοντες που τελευταία, δεν φαίνεται να θέλουν να μας σφάξουν εντελώς μόνο να μας «γδάρουν και να πάρουν την προβιά μας για ενθύμιο»!!