22 °C Rethymno, GR
14/06/2021

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΖΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΛΜΥΡΟ

Η πιο δύσκολη αποστολή

Μια δύσκολη, ίσως τη δυσκολότερη μέχρι σήμερα (ιδίως στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε) αποστολή έχει να επιτελέσει ο Αστέρας. Η ρεθεμνιώτικη ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει τον Αλμυρό στο γήπεδο Γαζίου σήμερα στις 17.00
Βέβαια η ομάδα του Ηλία Ασπρομάτη έχει αποδείξει ότι μπορεί και ανταπεξέρχεται στις όποιες δυσκολίες και πως μέσα από αυτές, βρίσκει τον τρόπο να φτάνει ακόμα και στις νίκες. Τα παραδείγματα μέσα στις Αρχάνες (0-1), στην Ιεράπετρα (3-4) και με τον Πλατανιά (1-0), είναι τρανταχτά.
Ο Αλμυρός από την άλλη, δεν έχει κρύψει τις βλέψεις του για το τί επιδιώκει μέσα από το πρωτάθλημα. Η εμφατική του νίκη μέσα στη Σούδα με 0-5 επί του τοπικού Άρη αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, του δημιουργεί το αίσθημα της εγρήγορσης, της αδημονίας και της ανάγκης απόκτησης νέων βαθμών.
Στον Αστέρα πάλι, νιώθουν, για την ώρα, ήρεμοι με τους 12 βαθμούς αλλά ξέρουν και οι ίδιοι καλύτερα απ’ όλους ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο.
Το καλό ή κακό (αυτό μένει να αποδειχθεί) για τους παίκτες του Ηλία Ασπρομάτη ήταν ότι δεν είχαν αγώνα την Κυριακή που πέρασε. Απέκτησαν δίχως ιδρώτα τους 3 βαθμούς από την αποχωρήσασα Παλαιόχωρα και ξεκούραστοι αλλά και χάνοντας(;) τον ρυθμό που πήγαν να αποκτήσουν, μπαίνουν στη μάχη του Γαζίου.

Ηλ. Ασπρομάτης: «Κανέναν περιθώριο επιλογής αγώνων»
Για το σημερινό ματς τοποθετήθηκε ο προπονητής του Αστέρα, Ηλίας Ασπρομάτης. Ο Ρεθεμνιώτης κόουτς, εξήγησε τη δυσκολία της αποστολής. Παράλληλα όμως εμφάνισε και αυτή την πίστη που διακατέχει κάθε προπονητή που οφείλει να οδηγήσει την ομάδα του με ταπεινότητα στον αγώνα: «Μετά από 10 μέρες αγωνιστικής απραξίας, καλούμαστε να δώσουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό.
Ο Αλμυρός προέρχεται από μια εμφατική νίκη με μεγάλο σκορ στην Σούδα και τα στατιστικά του δείχνουν πως επιτίθεται με αποτελεσματικότητα. Εμείς ξέρουμε τις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι, αλλά στην φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, καμιά ομάδα δεν έχει περιθώριο να επιλέγει παιχνίδι.
Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και θα πάμε στο Γάζι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Ποιοί παίζουν και ποιοί όχι
Ξεκινώντας από τα καλά για τον Αστέρα είναι ότι, επιστρέφει από τιμωρία ο Κλειδής. Αντιθέτως, ο Μπουρνέλλης θα απουσιάζει λόγω σχολικών υποχρεώσεων. Ο Ρηγάκης «τρέχει» για το ματς μετά τον τραυματισμό του (θλάση στον δικέφαλο) αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο να αγωνιστεί. Αμφίβολος είναι και ο Καψαλάκης.


Το πρόγραμμα και οι διαιτησίες της 10ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 12 Μαΐου (17:00)

Ηρόδοτος – Γιούχτας
Διαιτητής: Μαυραντωνάκης Νικόλαος (Χίου). Βοηθοί: Δασκαλομαρκάκης Γεώργιος (Ρεθύμνου) – Βαρβαντάκης Ματθαίος (Ρεθύμνου). Παρατηρητής διαιτησίας: Ιωαννίδης Γεώργιος (Ηρακλείου).

Ρεθυμνιακός – ΠΟΑ
Διαιτητής: Μόσχου Δημήτριος (Λασιθίου). Βοηθοί: Φραγκιαδάκης Γεώργιος (Λασιθίου) – Κοκοτάκης Μιχαήλ (Λασιθίου). Παρατηρητής διαιτησίας: Δελήμπασης Κυριάκος (Ρεθύμνου).

Πόρος – Αναγέννηση Ιεράπετρας
Διαιτητής: Γεωργόπουλος Νικόλαος (Χανίων). Βοηθοί: Μαρκετάκης Θεόδωρος (Χανίων) – Κολοκοτρώνης Ιωσήφ (Χανίων). Παρατηρητής διαιτησίας: Κοκκινάκης Βασίλειος (Ηρακλείου).

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – Πλατανιάς
Διαιτητής: Σταυρουλάκης Ραφαήλ (Ρεθύμνου). Βοηθοί: Δασκαλάκης Αντώνιος – Δασκαλάκης Ιωάννης (Ηρακλείου). Παρατηρητής διαιτησίας: Δεδότσης Δημοσθένης (Χανίων).

Αλμυρός – Αστέρας Ρεθύμνου
Διαιτητής: Ταμπουρατζής Μιχαήλ (Λασιθίου). Βοηθοί: Καφεσάκης Εμμανουήλ (Λασιθίου) – Σκούτας Νικόλαος (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας: Γαρεφαλάκης Μιχαήλ (Ηρακείου).

Νεάπολη – Άρης Σούδας
Διαιτητής: Μανδαλενάκης Εμμανουήλ (Ηρακλείου). Βοηθοί: Μαυραντωνάκης Αντώνιος (Ηρακλείου) – Μπλαβάκης Εμμανουήλ (Ηρακλείου. Παρατηρητής διαιτησίας: Πνευματικάκης Εμμανουήλ (Λασιθίου)

Δαμάστα – Άρης Ρεθύμνου 3-0 ά.α.

ΑΟΑΝ – Παλαιόχωρα 3-0 ά.α.