26 °C Rethymno, GR
23/09/2020

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η σύμβαση στο Γεράνι αποτελεί την αφορμή…

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ "ΤΡΕΞΟΥΝ" ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ "Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ", ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ (ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ)

Θα έλεγε κανείς ότι η άφιξή του χθες στο Ρέθυμνο αφορούσε αποκλειστικά τις υπογραφές που έπεσαν για τη σύμβαση αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Γερανίου. Αυτό όντως συνέβη από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, μια σύμβαση ύψους 300.000 ευρώ!

Όμως δεν ήταν μόνο αυτή… Μέσα από τις δηλώσεις του, ο κ. Αρναουτάκης ενέκρινε μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις ή δημιουργίες αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας… Η υπογραφή σύμβασης του γηπέδου Γερανίου λοιπόν φαίνεται πως ήταν η αφορμή. Η συνέχεια που δόθηκε ήταν, όχι απλώς η ουσία αλλά η επιτομή των εξαγγελιών (κι ας φάνηκε πως ήταν δηλώσεις στο περιθώριο της κουβέντας για το γήπεδο Γερανίου), αφού ο ίδιος μίλησε δημοσίως πλέον για, δημιουργία βοηθητικών γηπέδων στο ΔΑΚ Γάλλου, για βελτίωση του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη».

Πληροφοριακά να πούμε ότι, έρχονται κι άλλα έργα από πίσω όπως είναι, το «σπίτι της ενόργανης γυμναστικής» (έκανε σχετική μνεία ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης), όπου όλοι οι φορείς του ΟΚΑ Αρκάδι δουλεύουν αθόρυβα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τον Δήμο για να έρθει σε πέρας ένα ακόμη έργο πνοής. Ο κ. Αρναουτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλα έργα στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Στ. Αρναουτάκης: «Να ολοκληρώσουμε τα έργα σε μια τριετία»
Οι δηλώσεις του κ. Αρναουτάκη ήταν σαφείς…: «Συνεχίζοντας τις αθλητικές υποδομές στην Περιφέρεια Κρήτης, σήμερα (σ.σ. χθες), έχουμε τη χαρά να υπογράφουμε, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο Ρεθύμνης και τους αθλητικούς παράγοντες της ομάδας του Γερανίου, ένα έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Μαζί με τα υπόλοιπα έργα, που ήδη έχουν γίνει και τα υπόλοιπα που προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τον δήμαρχο, όπως είναι, το βοηθητικό γήπεδο Γάλλου που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της ομάδας Επισκοπής, η οποία ανέβηκε κατηγορία, αλλά και το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες από πλευράς του Δήμου, η Περιφέρεια θα αναλάβει την χρηματοδότηση, γιατί είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει.

Επίσης, μία σειρά άλλων έργων που γίνονται στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα, να τα ολοκληρώσουμε μέσα στην επόμενη διετία με τριετία, όλες τις υποδομές που χρειάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη».

Χθες λοιπόν στο μέγαρο της Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, υπεγράφη η πρώτη αλλά σημαντική κίνηση για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Γερανίου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γερανίου Ανδρέα Κλαψινού, του προέδρου του αθλητικού ομίλου Γερανίου Νίκου Νικολακάκη, του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας «Μ. Αποστολίδης & ΣΙΑ Ε.Ε» και του στελέχους της διεύθυνσης τεχνικών έργων Μάνου Γωνιανάκη. Πρόκειται για μία βελτιωτική κίνηση που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία της νεολαίας της περιοχής του Γερανίου.

Το έργο στο γήπεδο Γερανίου
Τέλος το παλιό συνθετικό στον αγωνιστικό χώρο που είχε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από την καθημερινή άθληση, θα αντικατασταθεί. Το νέο μάλιστα, θα είναι σε δυο αποχρώσεις.
Στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει στρώσιμο με αδρανή υλικά για να δοθούν κλίσεις, θα κατασκευαστεί κανάλι για την απορροή όμβριων, ώστε να μπορέσει η νέα επιφάνεια του γηπέδου να υποδεχτεί τον νέο συνθετικό χλοοτάπητα σε σταθερό και διαμορφωμένο έδαφος.

Γ. Μαρινάκης: «Δημιουργείται μια όμορφη γειτονιά»
Από την πλευρά τους, ο δήμαρχος Ρεθύμνου αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γερανίου ευχαρίστησαν δημόσια τον περιφερειάρχη για το σημαντικό αθλητικό έργο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου τόνισε: «Συμμερίζομαι την ιδιαίτερη χαρά του Γερανίου, των παραγόντων της ομάδας αλλά και του προέδρου του χωριού, που σήμερα (σ.σ. χθες) υπογράφεται για εκείνους ένα πολύ σημαντικό έργο, η ανάδειξη του γηπέδου τους που χρειαζόταν αυτήν την ανόρθωση. Χαίρομαι που δημιουργείται μία όμορφη γειτονιά, δίπλα σε ένα εξαιρετικό σχολείο και το γήπεδο παίρνει μια μορφή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Η κοινωνία εκεί είναι ενεργή, είναι ζωντανή, έχει νεολαία και υποστηρίζει με τον τρόπο και με τις δράσεις της αυτά τα έργα».

«Χαίρομαι που άκουσα και για άλλα αθλητικά έργα…»
Ο κ. Μαρινάκης δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, έπεται συνέχεια των αθλητικών έργων στο Ρέθυμνο και δη σε σημεία μείζονος σημασίας για το αθλητικό «αύριο» του τόπου… «Χαίρομαι που άκουσα ότι στο μυαλό του περιφερειάρχη βρίσκονται και άλλα αθλητικά έργα στον δήμο μας και στον νομό μας.

Ο Δήμος Ρεθύμνης είναι από τους ελάχιστα χρηματοδοτούμενους δήμους σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων. Έχουμε ένα γήπεδο, το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», που δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει τις απαιτήσεις των καιρών. Συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε το κλειστό γήπεδο στα Μισίρια, αλλά πραγματικά χρειαζόμαστε να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε αναδυόμενες αθλητικές δράσεις. Προχθές, φιλοξενήσαμε εδώ την παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης και δεν διαθέτουμε μία παλαίστρα!

Ένα πρόβλημα επίσης είναι αυτό των κρίκων (ενόργανης γυμναστικής), όπου ετοιμάζεται να γίνει ένα έργο με τη συνεργασία του Σωματείου του Αρκαδιού, του Δήμου, της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου. Όλα αυτά δείχνουν ότι ακόμα, είμαστε πολύ πίσω και πολλές φορές μας ξεπερνούν τα γεγονότα. Ελπίζω να τα αντιμετωπίσουμε».

Α. Κλαψινός: «Εκπαίδευση και πολιτισμός»
Τέλος, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γερανίου αναφέροντας: «Όπως είπε και ο κύριος περιφερειάρχης αλλά και ο κ. δήμαρχος, δύο πράγματα πάνε μαζί. Η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.
Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τα δύο έργα που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον τόπο μας, το σχολείο και το γήπεδο, προκειμένου τα παιδιά, που από τον ένα χώρο πάνε κατευθείαν στον άλλο και ταυτόχρονα βρίσκονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Πράγματι, έχουμε πολλά παιδιά και δύο ομάδες στο Γεράνι, οι οποίες παίζουν Α’ και Β’ κατηγορία αντίστοιχα. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό το έργο και ευχαριστούμε πολύ.

Θα παρακαλέσουμε ωστόσο, τον κ. περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει επιπλέον και το άλλο έργο που ετοιμάζουμε, το οποίο και αυτό έχει ανάγκη το Ρέθυμνο, το σκοπευτήριο. Έχετε κάνει μία χρηματοδότηση, θα θέλαμε επιπλέον βέβαια να αυξηθεί».