28 °C Rethymno, GR
24/09/2020

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ… ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑ

Η Φλόγα παραμένει στη Β’ ΕΠΣΡ

Είναι οριστικό, η Φλόγα Ρουστίκων θα αγωνίζεται και του χρόνου στη β’ κατηγορία. Εδώ και δύο ημέρες, τα μέλη των πράσινων απέστειλαν έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν την αδυναμία τους να ανέλθουν στην Α’ κατηγορία και γι’ αυτό ζητούν από την αρμόδια διοργανώτρια αρχή, την ΕΠΣΡ, να τους εντάξει στους πίνακες της β’ κατηγορίας για τη σεζόν 2019-20.

Στο «διαύγεια» το γήπεδο
Μάλιστα, όπως αναφέρουν στελέχη της ομάδας των Ρουστίκων, στόχος είναι η δουλειά και η παραγωγή ποδοσφαιριστών, ένα παραπάνω τώρα που έχει μπει σ’ έναν δρόμο το θέμα του γηπέδου. Ένα όραμα δεκαετιών φαίνεται πως φτάνει σε αίσιο τέλος, αφού εκτός από τις αναγγελίες της περιφέρειας Κρήτης για τη χρηματοδότησή του, το έργο ανέβηκε στο «διαύγεια». Χαρακτηριστικά η πράξη τιτλοφορείται «Ένταξη πράξης του Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙV «κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Επιστρέφει η Δόξα Πλατανέ
Η Φλόγα είναι η δεύτερη ομάδα από τη Β’ ΕΠΣΡ που κέρδισε την άνοδο και δεν ανεβαίνει επίπεδο με αποτέλεσμα, του χρόνου η κατηγορία να είναι τουλάχιστον άρτια από πλευράς αριθμού συλλόγων. Κι αυτό γιατί εκτός από τη δημιουργία της ομάδας των Γερακιών, έχουμε και την προσπάθεια της Δόξας Πλατανέ να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, έναν χρόνο μετά την διάλυσή της.
Μέλη μη εγγεγραμμένα βέβαια, παλιά και νέα της ιστορικής ομάδας έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να επανιδρύσουν τον σύλλογο. Βλέπετε, δεν δύναται η παρουσία μιας μεγάλης τάξης ανθρώπων που προέρχονται από την προσφυγιά να μην έχουν ένα ακόμη σημείο κατατεθέν όπως για παράδειγμα ήταν η Δόξα Πλατανέ. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια, έγιναν λάθη, κακοδιαχειρίσεις που έφεραν την ομάδα σε οικονομικό τέλμα με αποτέλεσμα την κατάληξη στο να παραδώσει τις σφραγίδες στην ΕΠΣΡ.
Φαίνεται όμως πως τώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και γι’ αυτό βλέπουμε έμπειρους αλλά και πιο παλιούς παίκτες να ανεβάζουν στα σόσιαλ μίντια αναφορές για την αναδημιουργία του συλλόγου. Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει για επαναλειτουργία του τμήματος μέσα από το fb: «Παρακαλούμε τους φίλους να συμμετέχουν στη διαδικασία επαναλειτουργίας του ποδοσφαιρικού σωματείου «Δόξα Πλατανέ» όπως προσέλθουν την Παρασκευή 14/6/19 και ώρα 20.30 στο χώρο του 10ου δημοτικού σχολείου».

Οι 16 της β’ κατηγορίας:
Σε μια περίπτωση όπου κατέβει λοιπόν η Δόξα Πλατανέ και με βάση την παραμονή των Φοίνικα και Φλόγα αλλά με δεδομένο ότι η Ασή Γωνιά δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση, θα έχουμε στη β’ κατηγορία τις εξής 16 ομάδες: ΝΕΑΡ, ΟΦ Αρμένων, Φοίνικας, Φλόγα Ρουστίκων, Παναρκαδικός, Αγία Γαλήνη, Λίβας, Αναγέννηση ΜΠΣΡ, Αρκάδι Αγγελιανών, Τάλως Γαράζου, Κεραυνός, Μέλαμπες, Απόλλων και Γεράκια Γερανίου Φωκά, Δόξα Πλατανέ.