32 °C Rethymno, GR
28/09/2020

Η ΕΠΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θα πάρουν… ρεπό;

Οι λεπτομέρειες είναι καμιά φορά εκείνες που μπορούν να αποβούν καθοριστικές, αλλά και να κρίνουν μια τελική απόφαση αλλά και ένα αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συμβαίνει και στο γυναικείο ποδόσφαιρο όπου η διοργανώτρια ΕΠΟ δεν έχει ακόμη θέσει, λόγω και των γνωστών προληπτικών μέτρων που συνεχίζουν να ισχύουν, ξανά σε λειτουργία τα γραφεία στο πάρκο Γουδί μέσα από τα οποία  θα προέλθουν και οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της Α’ Εθνικής κατηγορίας του λαοφιλούς αθλήματος στο «ασθενές φύλλο». Τα πάντα βέβαια δείχνουν πως θα υπάρξει ρεθεμνιώτικη εκπροσώπηση. Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου στη σύντομη παρουσία της στα πανελλήνια ποδοσφαιρικά δρώμενα θα πάρει την νέα σεζόν το «βάπτισμα του πυρός» στην κορυφαία κατηγορία του αθλήματος σαν επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς που πραγματοποιείται στο «κυανοκίτρινο» συγκρότημα τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός θα κριθεί από τις αντιδράσεις…

Όπως είχαν αναφέρει τα «Ρ.Ν» στο σχετικό δημοσίευμά τους την 1η Μαΐου και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ΕΠΟ μελετούσε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης της Α’ Εθνικής κατηγορίας που θα περιλάμβανε τη νέα χρονιά την επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα σε δύο ομίλους (Βόρειος και Νότιος) όπου σύμφωνα με την γεωγραφική θέση τα δύο γκρουπ των 10 ομάδων που θα τους σχημάτιζαν θα αγωνίζονταν με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες φυσικά το καθένα.

Αυτό το πλάνο σύμφωνα και με τις οικονομικές επιπτώσεις που αναμένεται να συνοδεύσουν την πανδημία έμοιαζε το πλέον ιδανικό για την διοργανώτρια αρχή καθώς σε ενδεχόμενη αντίδραση της UEFA θα υπήρχε η καθησυχαστική απάντηση της δημιουργίας ενός πρωταθλήματος με βραχυχρόνια μορφή (2 έτη).

Όμως οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από μερίδα ομάδων που αγωνίζονταν ήδη στην Α’ Εθνική. Μάλιστα αυτές κορυφώθηκαν όταν εμφανίστηκαν σενάρια ότι τελικά ο αριθμός στους δύο ομίλους δεν θα ήταν σύμφωνα με το αρχικό πλάνο 10, αλλά τελικά 11.

Δραματική… αντίδραση

Η διαφορά στον αριθμό σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, οφείλεται στον αριθμό εκείνων που απάρτιζαν τον περσινό 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ήταν ο μοναδικός 10μελής στους συνολικά 4 (τέσσερις) της κατηγορίας (από 8 ομάδες οι υπόλοιποι) και υπήρξε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόταση να προβιβαστούν αυτόματα η 3η του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Δράμας 2016 και η 4η αντίστοιχα, Βασίλισσα Θράκης. Εκεί ήταν που άρχισε και το μεγαλύτερο μέρος των αντιδράσεων να υφίσταται, καθώς οι «μονομάχοι» του περσινού πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής έδειχναν να δέχονται τους πρώτους 2 του κάθε ομίλου (στην περίπτωση της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου υπήρχε η ισοβαθμία στον 3ο όμιλο με τον Εργοτέλη με το ντέρμπι των δύο ομάδων στο Μαρτινέγκο να μην διεξάγεται λόγω της πανδημίας), όμως θεωρούσαν υπερβολική την παρουσία δύο ομάδων που τερμάτισαν κάτω από την πρώτη βαθμολογική 2αδα του ομίλου τους. Όπως και να έχει πάντως, η ΕΠΟ προσανατολίζεται στην σχετική αναδιάρθρωση με το μόνο ερωτηματικό που απομένει τελικά να είναι, αν το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών θα περιλαμβάνει και ρεπό στους ομίλους του (11 ομάδες), ή τελικά θα διακρίνεται από την πλήρη… ομαλότητα του (10 ομάδες).

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ικανές για να δείξουν.