27 °C Rethymno, GR
02/08/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ικανοποίηση στην τοπική Ν.Δ. για κυβερνητικούς χειρισμούς σε επίκαιρα θέματα

Την ικανοποίησή της για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε τρία επίκαιρα ζητήματα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ρεθύμνης Νέας Δημοκρατίας. Τα τρία θέματα είναι: η διαβούλευση και προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων των δασικών χαρτών, η δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και η στάση του υπουργού Εξωτερικών στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα στα Ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά, η Δ.Ε.Ε.Π. Ρεθύμνης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«1. Η επί τριήμερον επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνου Σκρέκα στην Κρήτη, σε συνδυασμό με τις πολυήμερες και πολύωρες διαβουλεύσεις και συζητήσεις που είχαν προηγηθεί με τους αρμόδιους υφυπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, προώθησε τα θέματα των δασικών χαρτών και αποκατάστησε την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση. Αναμένομε την αποτύπωση όλων όσων αναφέρθηκαν και την νομική τους τεκμηρίωση, από την πλευρά της διοίκησης. Ωστόσο, μόνο το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός παρέμεινε για δύο (2) ημέρες στην πόλη μας, καταδεικνύει ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ήταν εξαιρετική, καίριας και κύριας σημασίας η άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος, ευθύς εξ αρχής, αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ενέσκηψε σ’ αυτό και επιδίωξε την επίλυσή του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Ρέθυμνο αποδεικνύεται ότι «μεγάλωσε», σε πείσμα ελαχίστων που κομπάζουν και φωνάζουν, χωρίς να γνωρίζουν τι λένε.

  1. Η επανέναρξη των μαθημάτων των Λυκείων συνοδεύτηκε από την ατομική εξέταση των μαθητών, με τα γνωστά self test, ύστερα από υπόδειξη των ειδικών επιστημόνων. Η διαδικασία αυτή προσβάλλεται, δυστυχώς, στην πόλη μας, από μία απειροελάχιστη και αμελητέα ομάδα συμπολιτών μας, με αστείες αιτιολογίες, που δεν ευσταθούν, επ’ ουδενί και με κανένα τρόπο.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες τους να ακολουθήσουν τον ρεαλισμό και την φωνή της λογικής, που έχει επιβάλει στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας ο ηγέτης της παράταξης και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες τους να συμβουλεύονται τους ειδικούς επιστήμονες της Ιατρικής και όχι τους γραφικούς του Διαδικτύου και των μέσων κοινω-νικής δικτύωσης, για το καλό και των ίδιων και των συνανθρώπων τους.

  1. Δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η ανακοίνωσή μας, χωρίς να εκφράσομε τα θερμά συγχαρητήρια και την απόλυτη ευαρέσκειά μας για την άψογη παρουσία του υπουργού των εξωτερικών Νίκου Δένδια. Την συνεπή και συνετή στάση του θυμόμαστε από την τελευταία προ κορονοϊού ανοιχτή εκδήλωση στην οποία παρέστη,ως ο βασικός και επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ρεθύμνης,την 8.2.2020. Ψηλός στο σώμα, ψηλός και στην ψυχή, ψήλωσε και την Ελλάδα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας και αναμένομε ανάλογη συνέχεια».