27 °C Rethymno, GR
23/09/2020

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΕΠΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ A’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Και επίσημα στα «σαλόνια»…

Tο Ρέθυμνο διαθέτει πλέον και επίσημα μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Α’ Εθνική κατηγορία για δεύτερη φορά στην αθλητική ιστορία του. Και σε αυτή όμως την περίπτωση, είναι ξανά γένους θηλυκού. Με τον πιο αδιάψευστο τρόπο αυτόν της επίσημης ανακοίνωσης της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών ΕΠΟ, οι «κυρίες της Σοχώρας», η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αστέρα Ρεθύμνου, την νέα χρονιά θα αγωνίζονται στα «σαλόνια» του αθλήματος, την Α’ Εθνική.

Όπως είχαμε αναφέρει στο δημοσίευμα της 1ης Μαΐου στα χέρια των ανθρώπων της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ βρισκόταν ένα πλάνο αναδιάρθρωσης της Α’ Εθνικής κατηγορίας με την παρουσία δύο ομίλων (Βόρειος και Νότιος) σύμφωνα με την γεωγραφική θέση των ομάδων και σε αυτά τα γκρουπ θα «μονομαχούσαν» οι 12 ομάδες της περσινής Α’ Εθνικής κατηγορίας με τους 2 πρώτους των βαθμολογικών πινάκων της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Κάμφθηκαν οι αντιδράσεις

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με το πλάνο θα σχηματίζονταν 2 όμιλοι των 10 ομάδων που θα βοηθούσε οικονομικά την διοργανώτρια αλλά και δεν θα προκαλούσε τις όποιες αντιδράσεις θα επέφερε μια κλήρωση που θα έφερνε μια ενδεχόμενη κλήρωση με κάποια από τις 3 κρητικές ομάδες (ΟΦΗ, Εργοτέλης και Αστέρας Ρεθύμνου) να χρειάζεται να πραγματοποιήσουν χρονοβόρα και δαπανηρά ταξίδια σε, Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Άρης, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου), Γιάννενα, Τρίκαλα και Καρδίτσα (Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας ‘94) και φυσικά προς τις νεοφώτιστες του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Μετά λοιπόν από την σχετική μελέτη, οι υπεύθυνοι του γυναικείου ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, έδωσαν το «πράσινο φως» στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, έστω και αν όπως είναι αρκετά πιθανό τελικά, οι δύο όμιλοι θα περιλαμβάνουν 11 ομάδες με την παρουσία και των Δόξα Δράμας 2016, Βασίλισσα Θράκης που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα του μοναδικού 10μελούς ομίλου της Β’ Εθνικής και για την συμμετοχή των οποίων υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των ομάδων της Α’ Εθνικής.

Σε 5 χρόνια ύπαρξης βρέθηκε στα «σαλόνια»…

Όπως και να έχει πάντως, οι «κυρίες» του Αστέρα Ρεθύμνου στον 5ο χρόνο ύπαρξής τους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα κατάφεραν να είναι η 2η παρουσία ποδοσφαιρικής ομάδας του Ρεθύμνου σε Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μετά από εκείνη των ιστορικών Κρησσών που εκπροσώπησαν επάξια το Ρεθεμνιώτικο «λαοφιλές» στα «σαλόνια» του αθλήματος.

Είναι η «μοίρα» τους; Ποιος ξέρει; Πάντως κάποιες από τις παίκτριες που διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον έμπειρο Εργοτέλη, μέχρι η πανδημία του κορονοϊού κλείσει τις πόρτες κάθε αθλητικής εγκατάστασης ανά την επικράτεια, υπήρξαν στελέχη του επιτυχημένου συγκροτήματος των Κρησσών. Άλλη μια ένδειξη ότι η «ιστορία επαναλαμβάνεται».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που επισημοποιεί την παρουσία της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου στην Α’ Εθνική κατηγορία είναι: «Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:  Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.

Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται  υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια».