35 °C Rethymno, GR
01/08/2021

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΕΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΝΙΚΕΣ - 4ο ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Καλύτερη ναι, τυχερή καθόλου

Με την κακοτυχία της αλλά και με το πώς γίνεται να μην καταλογίζονται καταφανέστατα πέναλτι όπως αυτό στο 80ο λεπτό, τα έχει βάλει η Επισκοπή. Το γεγονός ότι η νέα ισοπαλία (0-0) απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα της Καλλιθέας, σημαίνει με απλά μαθηματικά -2 βαθμοί… Και έτσι πρέπει να το βλέπουν στην Επισκοπή εφόσον αρέσκονται στο να κοιτάζουν ψηλά.
Μια ακόμη μεστή εμφάνιση -έστω και δίχως πολλές φάσεις πλην όμως ξεκάθαρες- δεν στάθηκε αρκετή για να κερδίσει τους Αθηναίους που κατέβηκαν στο Ρέθυμνο με μοναδικό τους στόχο να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Δύο φάσεις ωστόσο έκριναν τον αγώνα. Η πρώτη ήταν στο 78′ όταν από το λάθος του κεντρικού διδύμου της Καλλιθέας, ο Τσιριγώτης άδραξε την ευκαιρία, βρέθηκε απέναντι στον Πάντο όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
Η επόμενη ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο 80′. Ο Παναγιωτίδης κινήθηκε διαγώνια μέσα στην περιοχή και με το που πάτησε σε αυτή «του πήρε» τα πόδια από πίσω ο Γκάντε. Ο κ. Πατεμτζής διέταξε να συνεχιστεί ο αγώνας! Η διαιτησία του παρ’ όλο που δεν έδωσε δικαιώματα σε όλο το ματς, είχε αυτό το σημαντικότατο λάθος.

Επισκοπή: «Πως γίνεται το ανθρώπινο λάθος να συμβαίνει πάντοτε κατά της ομάδας μας;»

Κι επειδή για την Επισκοπή ήταν ένα ακόμη καίριο διαιτητικό σφάλμα, το ίδιο βράδυ (του περασμένου Σαββάτου) προέβη σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Σε κανέναν αγώνα, πέρα ένα σχόλιο του προπονητή μας, δεν έχουμε αναφέρει το παραμικρό.
Ούτε την «πέσαμε» σε κάποιον διαιτητή για το ολοφάνερο λάθος στο οποίο υπέπεσε (κι ούτε ποτέ θα συμβεί αυτό).
Φαίνεται όμως ότι η ευγένεια ή οι τρόποι ευγενούς άμιλλας προς τρίτους (εν προκειμένω προς τους διαιτητές) μεταφράζεται σε αδυναμία. Όπως στο γκολ (παρ’ ότι προηγήθηκε φάουλ) στην Καλαμάτα, έτσι και στο ματς με την Καλλιθέα (10/4), δεν χρειάζεται κιάλια ή VAR για να διαπιστώσει κανείς το τί πραγματικά βλέπει ο διαιτητής, οι βοηθοί του ή ακόμα-ακόμα και ο 4ος (αν θέλουν πραγματικά να δουν)…
Λάθη θα γίνονται και εκτιμούμε ότι είναι ανθρώπινα. Ως εδώ όμως! Γιατί, πώς γίνεται το ανθρώπινο λάθος να συμβαίνει κατ’ επανάληψη απέναντι στην ομάδα μας;
Εφεξής δεν θα ανεχθούμε, αν μη τί άλλο, τα οφθαλμοφανή να μεταλλάσσονται σε εικόνες θολές για εκείνους που έτσι θέλουν να τις βλέπουν.»

Άμεσα βαλίτσες για Αιγάλεω και Ρόδο

Πλέον τα ματς έρχονται γρήγορα, πολύ γρήγορα με τους «γυπαετούς» να ταξιδεύουν σήμερα Τρίτη για την Αθήνα όπου αύριο Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν το Αιγάλεω ενώ την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμη εκτός έδρας ματς στη Ρόδο απέναντι στον σημερινό πρωτοπόρο του νοτίου ομίλου, Ιάλυσο.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (Νότιος όμιλος)
Επισκοπή – Καλλιθέα ……0-0
Αιγάλεω – Ασπρόπυργος 1-0
(55′ Μπαρμπαρούσης)
Ρόδος – Καλαμάτα ………0-0
Ιάλυσος – Σαντορίνη ……1-0
(60′ πεν.) Χατζησάββας)
Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου 0-0

Η βαθμολογία
Θ. Ομάδα ….Β. …..Ν-Ι-Η …Τέρματα
1. Ιάλυσος ……..10 ….3-0-1 ……….5-1
2. Καλαμάτα …..8 ….2-2-0 ……….3-0
3. Καλλιθέα …….6 ….1-3-0 ……….5-2
-. Αιγάλεω ………6 ….2-0-2 ………3-4
5. Σαντορίνη …..5 ….1-2-1 ……….2-2
6. Επισκοπή ……5 ….1-2-1 ……….1-1
-. Αστέρας Βλ. …5 ….1-2-1 ……….1-1
8. Ρόδος …………4 ….0-4-0 ………1-1
9. Νίκη Βόλου …2 ….0-2-2 ………2-4
10. Ασπρόπυργος 0 ..0-0-4 ……..0-7

 

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (14/4)
Αιγάλεω – Επισκοπή
Νίκη Βόλου – Σαντορίνη
Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη
Ασπρόπυργος – Ιάλυσος
Καλλιθέα – Ρόδος