26 °C Rethymno, GR
24/09/2020

ΑΣΜΤ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, «ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ» ΚΑΙ «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ» ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

Καμάρι για τα παιδιά των Ρεθεμνιώτικων αθλητικών συλλόγων

Η τιμή και οι εμπειρίες που έλαβαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18-Κ21 ετών και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 ζίου-ζίτσου μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη αθλητών-τριων και προπονητών.
Τα «Δύο Αοράκια» κατακλείστηκαν από τους παραπάνω συντελεστές αλλά και από φιλάθλους που έζησαν δια ζώσης την αγωνία των δικών τους ανθρώπων.
Οι επιτυχίες των αθλητών του Ρεθύμνου όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο ήταν μεγάλες. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τρεις συλλόγους, τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, του ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου και τον αντίστοιχο του «Πολυδάμα».

ΑΣΜΤ Ρεθύμνου… 3 αθλητές, 2 μετάλλια
Στον πρώτο ο δάσκαλος Παναγιώτης Κανακαράκης είδε τους αθλητές του να ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες και να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ασημένιου μεταλλίου κι ενός χάλκινου μέσα από μόλις τρεις συμμετοχές. Το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ μεγάλο όταν μάλιστα μιλάμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16!
Εκεί, ο Οδυσσέας Ζερβουδάκης κατέλαβε 2η θέση στην κατηγορία -60 κιλά και η Ελένη Καλλιτσουνάκη την 3η στην κατηγορία των -63κ.
Ο δε Χαράλαμπος Κακλαμάνος έχασε για λίγο την είσοδό του στον τελικό καταλαμβάνοντας την 5η θέση και παίζοντας στον μικρό τελικό στ α-66κ.

Π. Κανακαράκης: «Διοργάνωση Ολυμπιακών προδιαγραφών»
Ο εκπαιδευτής των αθλητών του συλλόγου, Παναγιώτης Κανακαράκης μίλησε τόσο για την άρτια διοργάνωση όσο και για τις επιτυχίες των αθλητών του: «Θεωρώ ότι η διοργάνωση ήταν Ολυμπιακών προδιαγραφών. Δεν υπήρχε καμία ατέλεια, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από την εικόνα του γηπέδου.
Σχετικά με τους αθλητές μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Συμμετέχοντας με 3 αθλητές καταφέραμε να κατακτήσουμε 2 μετάλλια και να συμμετάσχουμε σε έναν μικρό τελικό. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

ΑΣΜΤ «Πολυδάμας»… 1 ασημένιο, 1 χάλκινο με 3 παρουσίες!
Στον ΑΣΜΤ «Πολυδάμας» τα πράγματα δεν πήγαν πίσω. Κάθε άλλο μάλιστα, 1 ασημένιο μετάλλιο, 1 χάλκινο και μία 5η θέση από τρεις αθλήτριες!
Σε κάθε περίπτωση τα χαμόγελα ήταν διάπλατα για το γεγονός ότι συμμετείχαν σε δυο μεγάλες διοργανώσεις το κάνει ακόμη πιο σημαντικό ως γεγονός. Εν προκειμένω, η Σωτηρία Κόνδυλα κατέλαβε τη 2η θέση Παγκόσμιο fighting στην κατηγορία Κ16 -48κ., η Αμαλία Κόνδυλα στο nevaza στην ίδια κατηγορία την 5η θέση και η Χρυσή Ευστρατίου την 3η θέση στο nevaza στην κατηγορία Κ21 -57κ.
Πρόκειται για σημαντικές επιτυχίες όπου ο σύλλογος δήλωσε βροντερό «παρών».

Ν. Κόνδυλας: «Μπράβο στα παιδιά που αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες»
Ο εκπαιδευτής Νεκτάριος Κόνδυλας δεν μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος με αυτά που είδε από τις αθλήτριές του. Μάλιστα όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο αλλά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών. Αντιμετώπισαν πολύ δυνατές αθλήτριες που και καλύτερη κατάρτιση έχουν και ασχολούνται με το άθλημα από μικρές ηλικίες.
Το πρόσημο είναι θετικό και μάλιστα σε μία εξαιρετική διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Οι άνθρωποι του γηπέδου βοήθησαν σε ό,τι τους ζητήθηκε και διευκόλυναν τους διοργανωτές. Συγχαρητήρια σε όλους».

ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου… Δυο συμμετοχές αλλά κι ένα ολόχρυσο μετάλλιο!
Στο κατόπι, ο Αθλητικός σύλλογος μαχητικών τεχνών Ατσιποπούλου συμμετείχε στους αγώνες με δυο αθλητές και παρά ταύτα, οι εμφανίσεις των Μάρκου Φουρναράκη, Γιάννη Καρπουζάκη, ήταν αξιέπαινες. Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Συγκεκριμένα, μετά το χρυσό παγκόσμιο open τουρνουά της Ρουμανίας, κατάφερε ξανά να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας τον Γερμανό αθλητή, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή είχε νικήσει σχετικά εύκολα όλους τους προηγούμενους αντιπάλους του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους αθλητές όλων των συλλόγων που «ανέβασαν» την Ελλάδα στη 2η θέση του πίνακα κατάταξης σε παγκόσμιο στερέωμα, δύο ήταν αυτοί που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο από την Κρήτη. Ο ένας ήταν ο Φουρναράκης! Το δεύτερο χρυσό ήρθε από το Ηράκλειο και την Βασιλική Ριτζάκη του ΑΣΜΤ «Φιλόνικου».
Ο δε Γιάννης Καρπουζάκης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία κατακτώντας την 7η θέση. Οι δυο αθλητές που τον κέρδισαν, από την Ιταλία (έχασε στην ισοβαθμία) και Γερμάνια ανέβηκαν στο βάθρο της κατηγορίας του.

Ι. και Δ. Δημητρόπουλος: «Ευχαριστούμε τους αθλητές αλλά και τους γονείς…»
Σε κοινή τους δήλωση οι προπονητές του συλλόγου Ιωάννης και Δημήτρης Δημητρόπουλος ανέφεραν τα εξής: «Το πρωτάθλημα κύλησε εξαιρετικά για τον σύλλογο τόσο με την πολύ καλή εμφάνιση του Καρπουζάκη όσο και με το χρυσό μετάλλιο του Φουρναράκη. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία για την διοργάνωση του πρωταθλήματος αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολλούς αθλητές και γονείς που ήρθαν στο γήπεδο με σκοπό να εμψυχώσουν τον Γιάννη και τον Μάρκο. Επόμενος μας στόχος το τουρνουά «Ακρόπολις» αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στις αρχές του 2020».