25 °C Rethymno, GR
24/06/2021

ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ FOOTBALL LEAGUE, Α' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κι όμως θα γίνουν πρωταθλήματα!

Κι όμως… απέναντι σε όλα τα δεδομένα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων φαίνεται να λέει το «ναι» στις πιέσεις της κυβέρνησης, της Football League, του ΠΣΑΠ, της ΓΓΑ μα κυρίως του Παγκοσμίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών-στριών για να ξεκινήσουν το εν λόγω πρωτάθλημα. Και όχι μόνο αυτό… Θετική εισήγηση υπήρξε για την Α’ Εθνική γυναικών και τη Γ’ Εθνική ανδρών!!!
Σε μια στιγμή που ανακοινώνονταν ότι, ο ένας δήμος μετά τον άλλο μπαίνουν ή παραμένουν σε επιτήρηση ή με τον όρο «αυστηρή επιτήρηση», η κυβέρνηση αλλάζει ρότα (σ.σ. φαντάζει πολύ δύσκολο να έδωσε το «οκ» η επιτροπή λοιμωξιολόγων) και είναι αυτή που αποφασίζει να ανοίξει το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη Γ’ Εθνικκή αλλά και την Α’ Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου.

Επιστολή της FIFpro στον πρωθυπουργό

Τυχαίο…; Δε νομίζουμε…. Δε νομίζουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση ήρθε σε μία στιγμή (αναφέρουμε και πάλι) όπου «κοκκινίζει» η μία περιφέρεια μετά την άλλη. Ωστόσο κομβική ήταν μια κίνηση που έγινε χθες όταν, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών απέστειλε προσωπική επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πρωταθλήματα.
Συγκεκριμένα, η FIFPro ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα, τόσο το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όσο και αυτό της Α’ Εθνικής στις γυναίκες.
Με λίγα λόγια, αιτήθηκε να ξεκινήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αν μη τί άλλο…
Μάλιστα τοποθετήθηκε μ’ έναν τρόπο όπου δείχνει πρόθεση των υπευθύνων για σαφείς διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων από τη στιγμή που διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα της Super League1 και της Super League2.
Βέβαια μια τέτοια τοποθέτηση -εάν ευσταθεί- δεν έχει κάποια βάση όσο και αν θέλει να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους της επιτροπής καθώς η Football League είναι ανδρική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι προπονήσεις

Αρχικά πρόκειται να δοθεί η άδεια για ομαδικές προπονήσεις -από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου- με τη Football League να έχει υπογράψει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.
Στη Γ’ Εθνική υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος. Οι ομάδες θα πρέπει να βρουν την ασφαλιστική δικλείδα που θα τους δίνει το δικαίωμα να υπογράψουν μια ανάλογη συμφωνία για το πως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για την Α’ Εθνική γυναικών.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι οι τυπικές ανακοινώσεις τόσο για την έναρξη των προπονήσεων (λογικά θα γίνει μέσω ΓΓΑ) που την γνωρίζουμε από τώρα όσο κυρίως για το πόσο θα είναι το διάστημα όπου οι ομάδες θα χρειαστεί να προετοιμαστούν.
Είναι επίσης εντυπωσιακό γιατί στην χθεσινή επίσημη τοποθέτηση στην τηλεόραση δεν έγινε καν κουβέντα για τον αθλητισμό από τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χαρδαλιά. Εάν οι λόγοι δεν είναι επικοινωνιακοί, τότε τί είναι…;
Πιθανότατα λοιπόν τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν γύρω στις 10 Μαρτίου και προφανώς θα έχουμε να λέμε για διεξαγωγές – εξπρές όπως είχε τονίσει ο προπονητής της Επισκοπής Γιάσμινκο Βέλιτς.

… Και τώρα τρέχουμε

Κλείνοντας λέμε το εξής… Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Ναι, μεγάλη η χαρά που ανοίγει ο συγκεκριμένος αθλητισμός. Κάποιοι όμως (παράγοντες) θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα. Αν δεν το πράξουν στο έπακρο τότε, θα κυνηγηθούν (είναι τόσο εύκολο άλλωστε). Και είναι η μοναδική φορά που θα έχουν ένα σοβαρό άλλοθι. Την αναβλητικότητα των υπευθύνων να μη δώσουν το «οκ» σ’ ένα πρωτάθλημα όπου τα μέλη του (20 ΠΑΕ) είχαν υπογράψει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.