23 °C Rethymno, GR
23/10/2020

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ… ΓΥΡΙΣΕ ΦΕΤΟΣ Η ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Ρ.

Κλήρωση… στην εποχή του κορονοϊού

Μάσκες διαφόρων αποχρώσεων έκαναν την εμφάνιση τους και παράλληλα o αριθμός των ατόμων περιορίστηκε για λόγους ασφαλείας, με τους ενδιαφερόμενους της διαδικασίας να μην δίνουν το «παρών» έπειτα και από την σχετική ανακοίνωση, έστω και αν διακαώς θα το ήθελαν. Με άλλα λόγια,  η εποχή του κορονοϊού έφερε άλλα «ήθη και έθιμα» σε μια καθιερωμένη διαδικασία. Η φετινή κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Ρ., αλλά και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δεν είχε την εικόνα της γιορτής. Δεν είχε τα γνωστά «πηγαδάκια» αθλητικών παραγόντων αλλά και την αγωνία τους για το αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά και για μονούς αγώνες της… κούπας.

Είχε μόνο την παρουσία του προέδρου της διοργανώτριας Τίτου Χνάρη, του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δασκαλομαρκάκη, του ταμία Δημήτρη Κουργιαντάκη, του υπεύθυνου υποδομών Μπάμπη Μακρυγιάννη, του υπεύθυνου μικτών ομάδων Νίκου Μαρκουλιδάκη, των δύο κυρίων υπαλλήλων της ΕΠΣΡ Μαρκίδη και Καζαριάν και των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Είχε όμως live streaming κάλυψη της διαδικασίας από Crete2day που έδωσε την ευκαιρία στους… ανυπόμονους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων του Ρεθύμνου να μάθουν άμεσα τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Χαιρετισμοί και… ιδέες

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ, Τίτος Χνάρης. Αφού απηύθυνε τον καθιερωμένο χαιρετισμό, τόνισε την απαιτούμενη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με ευλάβεια, από όλου όσους σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ανακοινώνοντας ότι θα χορηγηθούν σε όλα τα σωματεία θερμόμετρα υπερήχων ώστε να πραγματοποιούνται οι σχετικές μετρήσεις.

Παράλληλα επεσήμανε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί, η Ε.Π.Σ.Ρ. θα προχωρήσει σε μείωση 30% στα παράβολα συμμετοχής και 50%  στην προκαταβολή του ταμείου αρωγής. Παράλληλα ζήτησε από τους εκπροσώπους των σωματείων να επανεξετάσουν το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών και περισσότερο των παιδιών που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής των συλλόγων, τονίζοντας ότι το ποσό των 30 ευρώ ανά έτος δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό μπροστά στην υγεία τους.

Ενωσιακό γήπεδο στο Καλονύχτι και… Ένωση ποδοσφαιριστών

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και πριν ξεκινήσει η διαδικασία των κληρώσεων, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. αναφέρθηκε στο στόχο του γηπέδου των Μικτών αλλά και στον Σ.Ε.Π.Ρ. Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ρεθύμνου, όπως ο ίδιος τόνισε, είναι μια ιδέα που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί αρκετά χρόνια πριν και ήρθε η ώρα να πάρει… σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα συμβούλιο που θα προκύψει από ψηφοφορία των αρχηγών των ποδοσφαιρικών ομάδων του Ρεθύμνου και με άμεση επικοινωνία και συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Ρ., θα εκφράζει τα προβλήματα που απασχολούν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Νομού και αναζητούν λύση. Είναι η εκπροσώπηση που έλειπε και σίγουρα αποτελεί μια καινοτομία που χρειαζόταν.

Παράλληλα ο Τίτος Χνάρης ανακοίνωσε ότι το γήπεδο που θα μπορούσε να αποτελέσει την αντιπροσωπευτική έδρα των Μικτών ομάδων Ε.Π.Σ.Ρ. έχει βρεθεί στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Καλονυκτίου με ήδη υπάρχουσες ανεκμετάλλευτες γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και με γειτονικά στρέμματα στα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περαιτέρω εργασίες που θα αποσκοπούν σε μια «έδρα» πολύ καλών προδιαγραφών για τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των αντιπροσωπευτικών Ενωσιακών ομάδων του Ρεθύμνου. Μάλιστα τόνισε ότι περιμένουν την απόφαση του Δήμου στο αίτημα αυτό και στην συνέχεια θα καταθέσουν τις σχετικές μελέτες για το έργο. Την «σκυτάλη» πήρε στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Ε.Π.Σ.Ρ., Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο οποίος και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονταν οι κληρώσεις που ακολούθησαν.