26 °C Rethymno, GR
24/06/2021

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ & ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Κοινωνική προσφορά των «Ρ.Ν.»

-θα διατεθούν άμεσα 90.000 μάσκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Στη διάθεση εβδομήντα χιλιάδων μασκών προστασίας από τον covid-19 σε όλα τα σχολεία του νομού Ρεθύμνης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και είκοσι χιλιάδων στους αναγνώστες και συνδρομητές τους προχωρούν σταδιακά από σήμερα τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και το site rethnea.gr.

Η διανομή των μασκών θα πραγματοποιηθεί άμεσα από το δίκτυο διανομής  των «Ρ.Ν.», με το φύλλο της 20ης Φεβρουαρίου 2021, στην πόλη και την ενδοχώρα του νομού, ενώ η εφημερίδα μαζί με τις μάσκες θα διατίθεται την ίδια μέρα και από τα κέντρα διανομής τοπικού και εθνικού τύπου και βεβαίως τα περίπτερα.

 ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΜΕ ΕΡΓΑ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα μας σημειώνονται  τα εξής:

«Τα «Ρ.Ν.» από το 1965 βρίσκονται σταθερά στις δημοκρατικές επάλξεις αυτού του τόπου. Αφουγκράζονται τις αγωνίες των ανθρώπων του και επιχειρούν να διερμηνεύουν κάθε φορά με τρόπο ουσιαστικό, έντιμο και ειλικρινή τους αγώνες και τις αγωνίες τους.
Συμμετέχουν στις μάχες που δίνει κάθε φορά αυτός ο τόπος, τον οποίο έχουν εξ αρχής δεσμευθεί να υπηρετούν.
Η μάχη αυτή τη φορά, επί ένα και πλέον έτος, δίνεται απέναντι στον γνωστό αυτόν «αόρατο» εχθρό: τον covid-19.

Τις τελευταίες μέρες ο νομός Ρεθύμνης έχει μπει «στο κόκκινο», σημειώνοντας αριθμό κρουσμάτων που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και πίεση στο νοσοκομείο.
Τα «Ρ.Ν.» καταγράφουν, παρακολουθούν, μεταδίδουν με ψυχραιμία και υπευθυνότητα τα τεκταινόμενα.
Όμως ταυτόχρονα, ως ενεργό μέρος αυτής της κοινωνίας, αντιλαμβάνονται τις όποιες δράσεις τους ως μέρος της κοινωνικής τους ευθύνης.
Από το ξεκίνημα της πανδημίας συμμετείχαν ενεργά στην ειδησεογραφική κάλυψη αυτού του πρωτόγνωρου, σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονότος, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένα στην άσκηση υπεύθυνης δημοσιογραφίας και γνώμονα την ψύχραιμη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού.

Όπως στο ξεκίνημα ήδη της πανδημίας, συμμετείχαν έμπρακτα στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ρεθύμνης σε υλικοτεχνική υποδομή, έτσι και σήμερα, που κάθε άλλο παρά μειούμενη τείνει η πορεία της νόσου στον τόπο μας, επίσης δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανή.

Διαθέτουν, λοιπόν, μέσω του δικτύου διανομής τους, στους αναγνώστες και συνδρομητές τους που βρίσκονται εντός της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, μαζί με τα «Ρ.Ν.», 20.000 μάσκες προστασίας από τον covid-19.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας, θα διανείμουν 70.000 μάσκες σε όλα τα σχολεία του νομού, Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους.

* * *

Τα «Ρ.Ν.» οφείλουν να σημειώσουν ότι δεν υποκαθιστούν κρατικές δομές.

Ασκούν τον δημόσιο ρόλο τους με σύνεση και υπευθυνότητα. Και έχουν υποχρέωση να ανταποκρίνονται όταν οι συνθήκες τα καλούν, συνεισφέροντας και με έργα, όχι μόνον με λόγια.