21 °C Rethymno, GR
30/05/2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ BASKET LEAGUE, ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Μαίνεται η κόντρα ΕΣΑΚΕ-ΠΣΑΚ

Κορυφαίες διοργανώσεις μετατίθενται για την επόμενη χρονιά. Σημαντικά αθλητικά γεγονότα αναστέλλονται και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν τελικά θα διεξαχθούν ή όχι, ενώ κάποια άλλα ακυρώνονται οριστικά λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Σε αυτό το μήκος κύματος κυμάνθηκε ο ΕΣΑΚΕ και μετά την ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων, αποφάσισε… το τέλος της φετινής Basket League.

Μία απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους και φυσικά της κοινωνίας γενικότερα. Μπορεί κάποιος να προβλέψει το πότε θα σταματήσει η πανδημία να ταλαιπωρεί την καθημερινότητα των ανθρώπων; Μπορεί κάποιος να προβλέψει το πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στις ζωές μας;

ΕΣΑΚΕ και ομάδες αποφάσισαν από κοινού την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω ανωτέρας βίας και η συνέχεια ανήκει στην ΕΟΚ και στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην εξίσωση όμως μπαίνουν… τα συμβόλαια. Στην τηλεδιάσκεψη ΕΣΑΚΕ-ομάδων συμφωνήθηκε να καλυφθούν τα συμβόλαια των παικτών μέχρι και τις 13/3.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέφρασε την αντίθεσή του για την διακοπή του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως αυτό μπορεί να συνεχιστεί το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, έστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, ζητώντας είτε να συνεχιστεί η σεζόν είτε να καλυφθεί το 80% των συμβολαίων των παικτών.

Μα από την στιγμή που η διοργανώτρια αρχή έκανε ξεκάθαρο την κάλυψη των συμβολαίων μέχρι 13/3, παρά ελαχίστων εξαιρέσεων, αυτό αφορά το 80%. Μήπως, λοιπόν, φοβούνται κάτι άλλο στον ΠΣΑΚ; Συγκεκριμένες ομάδες ίσως;

Τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΚ με τους αρχηγούς των ομάδων

Τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 είχε η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ, που συνεχίζει να αντιδρά στην οριστική διακοπή της Basket League και συστήνει ψυχραιμία και υπομονή.

Ο ΠΣΑΚ στην ανακοίνωσή του τονίζει χαρακτηριστικά: «Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΑΕΚ, ο γραμματέας Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης, ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς και οι Ίαν Βουγιούκας (ΠΑΟ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Ηρακλής), Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα), Σπύρος Μούρτος (Ήφαιστος), Μιχάλης Περράκης (Λαύριο), Σταύρος Τουτζιαράκης (Κολοσσός), Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος), Ανδρέας Χριστοδούλου (Ρέθυμνο) και Μάριος Μπατής (Ιωνικός).

Οι αρχηγοί των ομάδων, αφού ενημερώθηκαν μια ακόμη φορά για τις ενέργειες του Συνδέσμου όλες αυτές τις ημέρες και φυσικά τα νομικά ζητήματα, εξέφρασαν τις προσωπικές τους απορίες και των συμπαικτών τους.

Επίσης, τους γνωστοποιήθηκε, ότι ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημα μας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουμε για το μέλλον. Μια πρόταση, την οποία έθεσαν και στην τηλεδιάσκεψη οι αρχηγοί.

Προκαλεί απορία το γεγονός, πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, προτείνει τη διακοπή, προεξοφλώντας το μέλλον της χώρας, όσο αφορά την πορεία του ιού.

Εντύπωση μας κάνει ακόμη, πως γίνεται να μας εμφανίζουν ότι έχουμε συμφωνήσει στην πρόταση της διακοπής, όπως και στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας!

Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση με τον κορωναϊό (και) για την ψυχική ηρεμία όλων κι έπειτα να τα βάλουμε όλα κάτω και να συζητήσουμε με όλους τους φορείς, τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ».