25 °C Rethymno, GR
22/06/2021

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟ ΠΡΟΒΙΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΤΑΤΑΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

Με έντονο ρεθεμνιώτικο… χρώμα οι εκλογές των Ομοσπονδιών

Σε ρυθμούς εκλογών κινούνται οι αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τα καλά. Μπορεί να πέρασαν από χίλια… κύματα λόγω πανδημίας αλλά όλα συνηγορούν πως στο τέλος Μαρτίου θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη μέρα του κάθε αθλήματος.

Εκλογική διαδικασία με έντονο ρεθεμνιώτικο… χρώμα και μάλιστα σε 4 διαφορετικές Ομοσπονδίες. Όλα τα βλέμματα στρέφονται βέβαια πάνω στον Νίκο Προβιά, τον διεθνή κριτή της ενόργανης γυμναστικής και πρόεδρο του ΟΚΑ Αρκάδι, που με έναν πάρα πολύ δυνατό συνδυασμό διεκδικεί την προεδρία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Δίχως καμία αμφιβολία είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες της και να ηγηθεί της επόμενης μέρας.

Αρκεί κάποιος να ρίξει μία ματιά στα ονόματα που έχουν «συστρατευθεί» μαζί του και θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ο λόγος για τα Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο, τον Ολυμπιονίκη προπονητή της ενόργανης Θανάση Καπνίδη, την καταξιωμένη πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση, την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη της ρυθμικής (ανσάμπλ – 2000) Εύα Χριστοδούλου, την πρώτη Ελληνίδα εκπρόσωπο της ρυθμικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ατομικό – 1988) Μαρία Αλεβίζου, τον διεθνής κριτή και πρόεδρο κριτών τραμπολίνο της Ελληνικής Γυμναστικής Δήμο Χρυσοσπάθη, τον πρόεδρο του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης Ανδρέα Κουκά, την Μαρία-Ελένη Καϊτεζίδου, την Αθανασούλα Λαμπροπούλου–Συροπούλου, τον Νεκτάριο Κελεσίδη και τις Φανή Ψαθά, Λουκία Τσάπρα Κωνσταντίνο Νοδαράκη που εκπροσωπούν την Αεροβική, την Ακροβατική και την Γυμναστική για όλους.

Τέλος, χθες ανακοινώθηκε μία ακόμα σπουδαία πρωτοβουλία και κίνηση από τον συνδυασμό του Νίκου Προβιά που θα έχει μπροστάρη τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό, ορθοπεδικό με συμμετοχή σε 3 Ολυμπιακές διοργανώσεις και επίσημο μέλος της Ιατρικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Προβιάς: «Δημιουργούμε άμεσα επιστημονική ομάδα που να περιλαμβάνει γιατρό, εργοφυσιολόγο, ψυχολόγο, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγο, με σκοπό  να δώσουμε ποιοτική και εξειδικευμένη αθλητική φροντίδα σε όλους τους αθλητές».

Επίσης, ο Βαγγέλης Συνολάκης διεκδικεί μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου. Ο νυν υπεύθυνος επικοινωνίας της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη γενικότερα, αποδεικνύοντας πως το νησί διαθέτει και την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες για να φιλοξενήσει σπουδαίες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ακόμα, μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας διεκδικεί ο Μιχάλης Ταταράκης. Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ρέθυμνου είναι από τους πρωτεργάτες της ραγδαίας ανάπτυξης του αθλήματος τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο και από την αγάπη του για τη ποδηλασία έχει καταφέρει να οδηγήσει τον Άτλαντα στις κορυφαίες θέσεις της Πανελλήνιας κατάταξης και δη στην 7η στο φινάλε του 2020. Επίσης, τον Άτλαντα εκπροσωπεί η κορυφαία Ελληνίδα ποδηλάτισα Ηρώ Μηλάκη που μαζί με τον προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Βέβαια, μόνο αμελητέο δεν θεωρείται το γεγονός πως στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας για το 2021 βρίσκονται 33 αγώνες στην Κρήτη και οι 8 εξ αυτών στο Ρέθυμνο.

Επίσης, μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος διεκδικεί ο Βασίλης Σκουντής. Ο διακεκριμένος Ρεθεμνιώτης δημοσιογράφος βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Γιαννόπουλου με την κίνηση «Κολυμπάμε μαζί».

Από κει και πέρα, οι Νίκος Προβιάς και Βαγγέλης Συνολάκης έδωσαν το «παρών» στην επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Δ.Α.Κ. Γάλλου. Συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Λευτέρη Αυγενάκη που από την πλευρά του έπλεξε το εγκώμιο των Ρεθεμνιωτών υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ευτύχημα -μιλώ ως Κρητικός βουλευτής- να έχουμε στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας ανθρώπους που έχουμε μεγαλώσει μαζί τους, που ξέρουν τις ιδιαιτερότητες του νησιού μας και που είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα πάντα να ενισχύσουν την αθλητική δράση αλλά και την παραγωγή νέων αθλητών στα αθλήματά μας από τον τόπο μας.

Το πιστεύω και το λέω μέσα από την καρδιά μου, ο καθένας απ’ όπου ξεκινάει σε άλλα μετερίζια, να πετυχαίνει και να βοηθάει τον τόπο του επιστρέφοντας με προσφορά και δη από αυτόν τον ευλογημένο τόπο».