17 °C Rethymno, GR
27/11/2020

ΤΑ ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ…

… Με τη διαδικασία του «κατ’ επείγοντος»

Νικητές όλοι από τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας, Υφυπουργείου και αθλητικών φορέων

Την πλαισίωση αθλητικών εγκαταστάσεων πλησίον του υπάρχοντος σταδίου στην περιοχή του Γάλλου όπου θα συντελεί και τυπικά πια στη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, ζήτησε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου αλλά και τοπικοί αθλητικοί φορείς του νομού ενώπιον του υφυπουργού αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυτή ήταν μια είδηση που λίγο ως πολύ τη διαβάσαμε όλοι. Πόσο άμεσα όμως μπορούν να «προκριθούν», και εν τέλει να παραδοθούν αυτά τα έργα αλλά και τί πιέσεις μπορούν να ασκηθούν ούτως ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία αυτών; Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος, πολλά πράγματα είναι σε αρκετά προχωρημένη φάση και άλλα πάλι, θα χρειαστούν τον χρόνο τους…

 

Μετά την άδεια, ώρα έχει το… χτίσιμο για το «σπίτι της ενόργανης»
Για αρχή λοιπόν έχουμε τα ευχάριστα… Η έκδοση της άδειας του κλειστού γυμναστηρίου της ενόργανης γυμναστικής πλησίον του γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ήδη βγει (από την περασμένη Παρασκευή, 7/8) και βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του ΟΚΑ Αρκάδι. Θα ακολουθήσει ένα πολύ μικρό διάστημα (περίπου ένας μήνας) ούτως ώστε να γίνει ο απαραίτητος διαγωνισμός κι από ‘κει και πέρα, η εταιρεία που θα το αναλάβει εφόσον όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται να το παραδώσει τον ερχόμενο Μάρτιο του 2021. Αυτές είναι οι αρχικές εκτιμήσεις…
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα το οποίο εκτός του ότι θα είναι σε θέση να φιλοξενεί μεγάλες εθνικές ομάδες από διάφορες χώρες (ανάμεσα σ’ αυτές και τη δική μας), θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται ημερησίως πάνω από 400 παιδιά! Πρόκειται για σιδηροκατασκευή έκτασης 900τ.μ. όπου θα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και άνετα γραφεία ακολουθώντας το αμερικάνικο μοντέλο γραφής.

Οι μελέτες έχουν βγει, οι μακέτες επίσης (τα «ΡΝ» τις έχουν δημοσιεύσει από τις 21/7) και ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης με εντολή του, είναι έτοιμος να εκταμιεύσει κάποια απαραίτητα χρήματα για τη δημιουργία του όπως άλλωστε, η Αντιπεριφέρεια Εν. Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα πάντοτε του Πανεπιστημίου Κρήτης.

(Τα «ΡΝ» σας είχαν ενημερώσει από τις 4/6/20 ότι επίκεινται αναβαθμίσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΔΑΚ Γάλλου)

Σύγχρονο αθλητικό κέντρο
Παράλληλα, στην τελευταία συνάντηση στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης έθιξε στον υφυπουργό τις αδύναμες πτυχές των αθλητικών εγκαταστάσεων του τόπου όπου χρίζουν άμεσης παρέμβασης.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι, ο κ. Αυγενάκης έδειξε να ενσκήπτει στα προβλήματα όπως αυτά παρατέθηκαν γνωρίζοντας εκ προοιμίου πως περίπου έχουν τα πράγματα.

Το ταρτάν στο ΔΑΚ Γάλλου που χρίζει άμεσης αντικατάστασης και το κόστος του μπορεί και να ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ (αναμένονται οι σχετικές μελέτες) ωστόσο το έργο αυτό μπήκε στη λίστα των άμεσων προτεραιοτήτων.

Άμεσες θα πρέπει να είναι και οι παρεμβάσεις του δήμου σχετικά με τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου, ένα παραπάνω τώρα που η Επισκοπή ξαναγίνεται ΠΑΕ και ως τόπος που εκπροσωπείται από μια επαγγελματική ομάδα θα πρέπει επιτέλους να διαθέτει τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Ίσως μάλιστα –για τις άμεσες ανάγκες της ομάδας- να ετοιμαστεί το ένα γήπεδο (στη μελέτη θα επιδιωχθεί να υπάρξει και δεύτερο) ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα αντανακλαστικά του δήμου είναι για τα καλά ενεργά λαμβάνοντας τη δέσμευση του υφυπουργείου μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που θα μπορεί να αναθέσει πάραυτα την εκπόνηση μελέτης πιθανότατα και στον Ο.Α.Κ., για την κάλυψη του συνόλου των αθλητικών αναγκών και δραστηριοτήτων του Ρεθύμνου.

Μάλιστα πλησίον (βόρεια πλευρά) του ΔΑΚ Γάλλου έχουν γίνει ήδη κάποιες χωματουργικές εργασίες.

Μαζί με τις άλλες εργασίες που θα αφορούν (κολυμβητική δεξαμενή και άθληση για ΑμεΑ) θα μπορούμε να μιλάμε για ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο.