18 °C Rethymno, GR
28/10/2020

Με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ.Κεφαλογιάννη συναντήθηκε η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου

 

To  ζήτημα της στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών και η πορεία του έργου ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο αλλά και το ζήτημα της εγκληματικότητας στο νομό,ήταν τα δυο βασικά θέματα που συζήτησαν με τον Υφυπουργό Υποδομών -Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη,το Δ.Σ.της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου σε συνάντηση που είχαν.

Σε σχετική ανακοίνωση της,η Ένωση αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της Ένωσής μας αποσκοπώντας στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, αποφάσισε και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και δημόσιους λειτουργούς.
Στο πλαίσιο αυτό, την 20/06/2020, η Ένωσή μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν:

Α) Στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών Δ.Α. Ρεθύμνης – Ανέγερση Νέου Αστυνομικού Μεγάρου
Από πλευράς μας γνωστοποιήσαμε στον κ. Υφυπουργό, ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ένωσή μας επί σειρά ετών, είναι η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου και ζητήθηκε από πλευράς του να καταβάλλει τα μέγιστα δυνατά για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ώστε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το επί σειρά ετών όραμά μας.
Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημά μας και αναγνώρισε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του υπό συζήτηση θέματος, από το έτος 2004, ενώ για το συγκεκριμένο ορθοπεδικό χώρο από το έτος 2012. Προς τούτο ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση μη εύρεσης κονδυλίων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτά θα εξασφαλιστούν από το Υπουργείο Υποδομών, προς ανέγερση του πολυπόθητου Αστυνομικού Μεγάρου, αμέσως μόλις εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια.

Β) Ιδιάζουσα εγκληματικότητα στο νοµό µας
Αναφέραμε στον κ. Υφυπουργό, τον έντονο προβληματισμό που έχουν προκαλέσει στην Ένωσή μας, παραβατικές συμπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο Νοµό µας και αφορούν παραβάσεις της Νοµοθεσίας περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών».
Για το λόγο αυτό, προτείναμε και ζητήσαμε τη βοήθειά του ώστε: α) να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ με αστυνομικό προσωπικό, μέσω μεταθέσεων με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, τα Αστυνομικά Τμήματα Μυλοποτάμου και Ανωγείων καθώς και β) να επανιδρυθεί το Τμήμα Ασφαλείας Μυλοποτάμου, προκειμένου οι συνάδελφοί μας, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής.
Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι συμφωνεί με τα ανωτέρω, καθώς και ο ίδιος προβληματίζεται και ενδιαφέρεται για την εξυγίανση τέτοιων φαινομένων που αδικούν το Νομό.

Γ) Λοιπά θέματα
Επιπλέον η Ένωσή μας, εκτός των ανωτέρω, ανέφερε και ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού και σε άλλα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, όπως i) Καθορισμός αρμοδιοτήτων ΕΛ.ΑΣ. – Λ.Σ. για το ιδιόρρυθμο της αστυνόμευσης των παραλιών και του αιγιαλού, ii) Επαναφορά της ειδικής έκπτωσης κατά τις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού κατά τη μετακίνησή τους με τα ακτοπλοϊκά πλοία, όπως ίσχυε και παλαιότερα, iii) Ανανέωση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και Υλικοτεχνικό εφοδιασμό των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ρεθύμνης και iv) Εφαρμογή της διάταξης κατά την οποία όλα τα υπηρεσιακά οχήματα θα πρέπει κάθε διετία να ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ. Κεφαλογιάννη που συμμερίζεται την αγωνία μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας. Δηλώνουμε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο υφυπουργός υιοθετεί το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν και που στάθηκε αρωγός μας στην προσπάθειά μας για εξεύρεση λύσεων, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν».