32 °C Rethymno, GR
28/09/2020

ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ – ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Μια υποτροφία κοντά στον Δαβαρία…

Πολύ κοντά σε μια ακόμη επιτυχία βρίσκεται, αυτή την φορά έξω-αγωνιστική, ο Γιάννης Δαβαρίας. Ο ταλαντούχος έφηβος Ρεθεμνιώτης ποδηλάτης, μετά την ένταξη του στο ρόστερ της Ιταλικής Lorenzo Mola ASD από την οποία περιμένει ειδοποιητήριο για να επιστρέψει στην πολύπαθη από τον κορονοιό χώρα, ετοιμάζεται για την λήψη μιας υποτροφίας, δείγμα του στοιχείου ότι εκτός από πολύ καλός αθλητής, είναι εξίσου και πολύ καλός φοιτητής.

Ο πολυνίκης στους δύο πιο οικολογικούς τροχούς αθλητής, διανύοντας το 4ο από τα συνολικά 5 έτη σπουδών του, όπως όλα δείχνουν θα γίνει αποδέκτης υποτροφίας από το Liceo scientifico San Benedetto (Λιτσέο σαϊεντίφικο Σαν Μπενεντέτο) κολέγιο στο οποίο σπουδάζει, δείγμα τον πολύ καλών αποτελεσμάτων που έχει παρουσιάσει κατά την διάρκεια της φοίτησης του. Το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που περιλαμβάνει από κατάρτιση στα μαθηματικά μέχρι και τις ιατρικές επιστήμες, επιβραβεύοντας τους πολύ καλούς βαθμούς αλλά και την γενικότερη φοιτητική παρουσία του Γιάννη Δαβαρία, είναι έτοιμο να του προσφέρει ένα ανέξοδο έτος ολοκλήρωσης των σπουδών του αναγνωρίζοντας την αξία του και εκτός σιρκουϊ.

Έτσι οι εμπειρίες για τον ταλαντούχο έφηβο από την γειτονική Ιταλία, έστω και αν περιλάμβαναν μια «γεύση» πανδημίας, δεν παύουν να προσφέρουν τόσο σε εκείνον όσο και στην γενέτειρα του το ελπιδοφόρο και γεμάτο υποσχέσεις μήνυμα ότι ένας γεμάτος διακρίσεις αθλητής, μπορεί να εξελιχθεί και σε έναν επιτυχημένο επιστήμονα.

Ανυπομονούν για τα επίσημα…

Εκτός από την ανυπομονησία του Γιάννη Δαβαρία να επιστρέψει στην Ιταλία, υπάρχουν και πολλοί ακόμη που νιώθουν το ίδιο συναίσθημα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι σύλλογοι ανά την επικράτεια έχουν αρχίσει τις πιέσεις προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα πεντάλ να δώσουν ξανά σε επίσημη μορφή, κίνηση στους τροχούς και μέρος από το φετινό καλεντάρι να υλοποιηθεί.

Υπάρχει σε εκκρεμότητα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων που ήταν να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Ρόδο και είναι ένα καλό θέλγητρο συγκέντρωσης μορίων για τους νικητές, αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Mountain που ήταν από την δημιουργία του φετινού ημερολογίου για τις αρχές Ιουλίου. Αυτές οι διοργανώσεις, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν σε νέες ημερομηνίες που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή, με τους συλλόγους πάντως αντιλαμβανόμενοι ότι συμβαίνει αλλά και ακολουθώντας πιστά όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας που έχουν θέσει από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας οι αρμόδιες αρχές. Πλέον πιστεύουν ότι έφτασε η χρονική στιγμή να λάβουν χώρα κάποια ετάπ που θα αποτελέσουν και μια πολύ καλή ένδειξη για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητές τους.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι καθιερωμένες «Πανελλήνιες ημέρες νεολαίας», που αποτελούσαν ένα «φεστιβάλ» ποδηλασίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιούνταν στις 19 Σεπτεμβρίου, το πιο πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες είναι ότι θα αναβληθούν καθώς η ΕΟΠ δεν θα μπορεί να διοργανώσει μια εκδήλωση όπου κάθε χρόνο μετέχουν περισσότεροι από 400 αθλητές, παρέχοντας την απαιτούμενη ασφάλεια σε εκείνους και τους συνοδούς των σωματείων.

Φεύγει από την Ιταλία το Παγκόσμιο δρόμου…

Η πανδημία πάντως όπως όλα δείχνουν ακόμη και με την σταδιακή οπισθοχώρησή της, θα αφήσει «σημάδια» στην Παγκόσμια ποδηλασία, έστω και αν αυτά είναι τα λιγότερο οδυνηρά του περάσματος της. Έτσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου που ήταν να διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στην Κοριντόνια της Ιταλίας, όχι απλά θα αλλάξει ημερομηνία, αλλά και χώρα διεξαγωγής, με την Παγκόσμια ομοσπονδία να έχει αποφασίσει την σχετική αλλαγή, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Το ίδιο ως προς την ημερομηνία θα συμβεί και για το Παγκόσμιο κύπελλο πίστας που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Γερμανία, χωρίς πάντως να έχει διαρρεύσει μέχρι τώρα κάποιες περισσότερο διευκρινιστικές πληροφορίες. Και στις δύο πάντως διοργανώσεις αναμένεται να λάβει μέρος η Ηρώ Μηλάκη, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2021.